fbpx

Acer Nitro 5 – laptop de gaming la un pret decent

Acer Nitro 5 – laptop de gaming la un pret decent

29 sept. 2019 Gaming

Laptopul primit in teste de la Acer este modelul Acer Nitro 5 AN517-51-70HS

Cu seria Nitro, Acer a dovedit în repetate rânduri că dacă vrei un laptop de gaming bun nu e nevoie să te înhami la un credit pe 5 ani :D. Pe un ton mai serios, Acer revine cu un nou model mid-level și budget friendly în care împachetează un processor i7 din generația 9 și o placă video Nvidia GeForce GTX1060 Ti, care împreună, formează o bază solidă pentru un laptop de gaming pe care te poți juca linștit majoritatea jocurilor moderne în 1080p la un 60 FPS (sau 59 L).

Acer Aspire Nitro 5 AN517-517 este un laptop cu o dimensiune a display -ului de 17,3 inch ce combină mai sus menționatele Intel Core i7-9750H și NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti cu 16 GB DDR4 RAM cu 1.5 TB capacitate de stocare împărțită între un PCIe SSD de 512 GB și un HDD de 1 TB, la care adaugă o baterie decentă și un display IPS 144 hz. Acer dispune și de variante mai slabe pentru Nitro 5 (cu i5 și GTX1050, sau GTX1650), dar ce am primit eu la testat este varianta de top a gamei.

Specificații

Acer Nitro 5 AN517-51
Display 17.3-inch, 1920 x 1080 px IPS 144 Hz, non-touch, matte, Chi Mei N173HCE-G33 panel
Processor Intel Coffee Lake Core i7-9750H CPU, six-core
Video Intel HD 630 + Nivida GTX 1660Ti 8 GB GDDR5 (GeForce 430.86), with Optimus
Memory 16 GB DDR4 2666 MHz (2x DIMMs)
Storage 2x M.2 PCI x4 slots, with RAID 0 support (2x 512 GB WDC PC SN520)
+ 2.5″ bay (1 TB WD Blue WD10SPZX)
Connectivity Gigabit LAN (Killer E2500), Wireless AC 1×1 (Intel 9560), Bluetooth 5.0
Ports 2 x USB-A 3.1, 1x USB-A 2.0, 1x USB-C, HDMI 2.0, LAN, mic/headphone, Kensington Lock
Battery 58 Wh, 180 W charger
Size 405 mm or 15.9” (w) x 286 mm or 11.25” (d) x 27.9 mm or 1.1” (h)
Weight 6.05 lbs (2.74 kg), 1.52 lbs (.69 kg ) for charger and cables, EU version
Extras red backlit keyboard, 720p webcam, stereo speakers

Design

Nitro 5 are o carcasă neagră cu multiple elemente roșii incluzând tastatura, balamaua monitorului și marginea trackpad-ului. Nimic impresionant având în vedere că această combinație de roșu cu negru a cam devenit un standard când vine vorba de coloristica laptopurilor de gaming.

Acer a decis să folosească doar plastic în construcția carcasei, aș fi preferat metalul dar pot înțelege alegerea având în vedere că laptop-ul cântareste 2.7 kg și are un preț redus.

Nimic splectaculos la design, Acer mergând pe o variantă negru-mat pentru toate suprafețele, excepție făcând părțile roșii. Singurul element mai de gaming este pattern-ul în stil fagure de pe marginile display-ului.

Noul Nitro 5 este un laptop destul de solid ce necesită destulă forță pentru a răsucii sau mișca componentele din locul lor. Nici display-ul nu se îndoaie foarte ușor, deci nu ar trebui să prezinte probleme la folosirea normală cotidiană. Din păcate Nitro 5 nu se poate deschide cu o singură mână, probabil din cauza strânse bine și a bazei destul de ușoare.

Având în vedere display-ul de 17.3 inch nu este un laptop mic, dimensiunile fiind de 40.3×28 cm. Dar nu este foarte voluminos, având o înălțime de 26.9 mm ce îl plasează pe undeva pe la jumătatea gamei de laptopuri gaming ca și grosime. Nitro 5 cântărește  în jur de 2.7 kg ce mi se pare bine pentru un laptop de gaming ce nu e făcut sa fie portabil. La care va trebui sa adăugăm și cele aproximativ 720 grame ale încărcătorului ceea ce înseamnă aproximativ 3.5 kg de cărat. Nu e rău.

 

Conectivitate

Nitro 5 oferă un număr minim de porturi după standardele laptop-urilor de gaming, din păcate cu unele absențe notabile. Laptop-ul are 4 porturi USB, trei fiind Type-A și unul Type-C. Nitro 5 beneficiează și de un port Ethernet RJ45 și un port HDMI ce sunt bine venite, însă excluderea cititorului de carduri , portului Thunderbolt sau a portului DiplayPort sunt niște oportunități ratate. Distribuirea porturilor este bună, dar nu perfectă cu prea mult spațiu între unele porturi și prea puțină intre altele și cu destul spațiu rămas încât cred că ar fi putut include și un SD card reader.

Ciudată este așezarea portului de încărcare, exact pe mijlocul marginii laptopului.

Securitate

Nitro 5 nu beneficiează de nici un fel de securtate biometrică, acesta vine doar cu un Kensington security lock și toate feature-urile de Securitate de care dispune Windows 10.

Accesorii

Laptop-ul vine cu un încărcător de 180 W, un manual de pornire rapidă și câteva instrucțiuni referitor la garanție. Acer preinstalează Windows 10 Home și Norton Security Ultra însă nu oferă vreun accesoriu specific pentru Nitro 5 pe site-ul acestuia.

Input

Tastatura de pe Nitro 5 este una normală, tastele sunt plăcute la atingere, sunt joase, la aceelași nivel cu carcasa și nu foarte zgomotoase. Nu am simțit acel feel de tastatură mecanică. Însă, îmi place ca cei de Acer au inclus și numpad, iar tastele de săgeți sunt de aceeași dimensiune ca restul tastelor. Nu îmi place deloc faptul că unele laptopuri au niște taste minuscule pentru săgeți, dar aici nu este cazul. Tastatura este luminată cu roșu, iar unele taste au și contur roșu pentru o vizibilitate îmbunătațită. Mi-ar fi plăcut dacă backlight-ul era RGB și nu doar roșu.

Trackpadul putea fi mai mare, dar nu cred că este o problemă fiindcă majoritatea userilor se vor juca folosind un mouse. Îmi place că își păstrează acuratețea și în colțuri și suportă gesturi prin multi-touch, iar accentele roșii se potrivesc cu designul general al laptopului.

Display

Nitro 5 are un display IPS de 17.3 inch cu o rezoluție nativă de 1920×1080. Nu impresionează prin nimic, culorile sunt ok, la fel și luminozitatea. Un mare plus la capitolul display este ca modelul primit de mine suportă 144 hz refresh rate, iar acest lucru se simte în jocuri și face o mare diferență, însă restul modelelor din gama Nitro 5 nu au acest feature. Timpul de răspuns este unul decent, nu pot spune că am observat ghosting sau after images. Unghiurile de vizualizare au fost puțin dezamăgitoare, poți vedea clardin orice unghi ai privi însă există mici distorsiuni de culoare.

 

Performanță

Nitro 5 este un laptop destul de puternic încât să ruleze toate jocurile moderne în 1080p fără probleme. Nu toate cu detaliile Ultra-High însă pentru un laptop mid-range se descurcă foarte bine la acest capitol datorită plăcii video NVIDIA GeForce GTX 1060 Ti ce poate duce fără probleme majoritatea jocurilor în 1080p.  Nitro 5 nu are probleme în a rula ultimele titluri triple-A cu setările la maxim în rezoluția lui nativă de 1920×1080 și chiar a avut succes la o rezoluție de 1440p, însă vei avea nevoie de un monitor extern pentru a juca la rezoluții mai mari și vei fi nevoit să reduci din detalii. La jocuri precum The Witcher 3, Far Cry 5, Far Cry New Dawn, Dota 2 Reborn, Battlefield 5 sau Bioshock Infinite Nitro 5 s-a descurcat foarte bine în 1080p menținând un FPS de 50 – 110 cu detaliile la maxim.

Capacitatea de stocare este foarte bună, Nitro 5 oferind un ansamblu RAID de două SSD-uri alături de un HDD de 1 TB ce nu ar trebui să te facă să te îngrijorezi prea curând în privința  spațiului. 2TB este mai mult decât ai nevoie pentru jocuri, putând să-l folosești și ca laptop multimedia.

Verdict

Acer Aspire Nitro 5 este un laptop solid de 17.3 inch. Teoretic, procesorul i7, placa video GeForce GTX 1660 Ti, cei 16 GB RAM DDR4 și ansamblul RAID de două SSD-uri plus un HDD de 1 TB fac din Nitro 5 un laptop puternic cu care nu ai avea probleme în sesiunile tale de gaming, atât timp cat îl folosești ținut în priză. Nu este foarte greu, dar pentru laptopurile de gaming protabilitatea nu este punctul forte.

Designul este unul standard, dezamăgitor că tastatura nu are suport blacklight RGB, iar carcasa aș fi preferat să fie din metal. Dar, per total Nitro 5 nu arată rau, este modern și nu iese în evidență prin tot felul de briz briz-uri nefolositoare. Pe partea de conectivitate Acer putea să facă mai mult, să includă mai multe porturi sau măcar să renunțe la USB-ul 2.0. Faptul că displayul are un refresh rate de 144 hz este un mare plus.

Nitro 5 este un laptop mid-range, nu foarte scump având în vedere componentele hardware și cu o durată de utilizare a bateriei peste medie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.