Apple Pay este disponibil de azi în România. Din acest moment poți plăti cu iPhone-ul sau chiar cu Apple Watch, trebuie doar să ai instalat ultimul update la iOS.
Mai multe detalii și pașii pentru a adăuga un card în Wallet găsiți în articolul de pe www.go4it.ro.
În aplicația Wallet de la Apple poți adăuga carduri de la:
- Banca Transilvania
- ING
- Orange Money
- Unicredit
- Revolut
- Monese
- și cardul de bonuri de masă Edenred.

Sistemul de plată este extrem de simplu, asemănător cu cele deja disponbile pentru telefoanele cu Android. Eu am testat pe Android modalități de plată cu telefonul de la ING și Banca Transilvania.
Pentru a plăti, apasă de două ori butonul on/off, te autentifici, apoi folosești telefonul să plătești ca și cum ar fi un card contactless.
L.E. Apple Pay devine disponibil clienţilor Orange Money
Începând de astăzi, Orange Money le oferă clienţilor săi serviciul Apple Pay. Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, clienții pot face cumpărături ușor și rapid în magazine, în aplicații și pe site-urile web.
Securitatea și confidențialitatea se află la baza serviciului Apple Pay, astfel încât, atunci când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat și stocat în siguranță în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacție este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.
Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii au acces la ofertele speciale Orange Money în urma obținerii cardurilor de debit.
Cu iPhone și Apple Watch, clienții pot plăti folosind Apple Pay în magazine, restaurante, taxiuri și multe alte locuri în care există un terminal POS contactless, oriunde în lume. Pentru cumpărăturile în aplicații sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar să se completeze manual datele în formularul cardului sau să se introducă în mod repetat informații referitoare la transport sau opțiunile de facturare. Orice achiziție Apple Pay este autentificată doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului.
Orange Money este o alternativă digitală la serviciile bancare tradiționale, sigură și ușor de utilizat. Abonaţii Orange România pot deschide un cont online, direct din aplicația mobilă și pot efectua plăți mobile NFC utilizând smartphone-uri sau smartwatch-uri. De asemenea, clienții Orange Money au opțiunea de efectua plăți utilizând cardul de debit Visa virtual sau fizic, pot achita facturi la peste 70 de companii de utilități, face transfer de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN din România, pot opta pentru reîncărcarea cartelelor Orange Prepay sau alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicație, toate gratuit.
L.L.E Revolut lansează astăzi suport Apple Pay pentru utilizatorii din România și alte 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia.
Cei peste 5 milioane de utilizatori Revolut din Europa pot acum să facă rapid, ușor și convenabil cumpărături în magazine, în aplicații sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizând dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad și Mac.
Plățile efectuate cu Apple Pay sunt mai rapide decât plățile tradiționale cu ajutorul cardurilor de debit sau de credit, precum și față de alte metode de plată. Acestea pot fi efectuate contactless prin intermediul unui iPhone, al unui Apple Watch sau utilizând Safari pe un MacBook Pro sau MacBook Air ce beneficiază de Touch ID, fiind astfel eliminată necesitatea utilizării unui portofel.
Utilizatorii Revolut își pot adăuga cardul Revolut în Apple Pay cu ajutorul aplicației Revolut sau prin intermediul aplicației Wallet. De asemenea, cei care nu dispun de un card fizic pot adăuga un card virtual în Apple Wallet, în doar câteva momente, utilizând aplicația Revolut, fapt ce le va permite să cheltuie bani imediat, fără a fi nevoiți să aștepte livrarea cardului fizic. Această funcționalitate le va permite noilor utilizatori să se înregistreze în Apple Pay și să înceapă să cheltuie în doar câteva minute.
Siguranța și datele private sunt extrem de importante pentru Apple Pay. Atunci când un utilizator folosește un card de debit Revolut cu Apple Pay, numărul cardului și datele acestuia nu sunt salvate nici pe dispozitivul respectiv, nici pe serverele Apple. În schimb, fiecărui utilizator îi este atribuit un număr unic special în funcție de dispozitiv (Device Account Number), care este criptat și memorat în dispozitiv cu ajutorul setărilor de securitate. Astfel, fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod unic care este emis dinamic la fiecare efectuare a unei plăți.
Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii vor primi în continuare toate beneficiile cu care vin la pachet cardurile Revolut.
Cu ajutorul iPhone și Apple Watch, utilizatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, restaurante și în multe alte locuri. Atunci când fac cumpărături în diverse aplicații sau pe Internet prin Safari și Apple Pay, nu mai este necesară completarea unor câmpuri cu date privind contul sau informațiile despre livrare. Fiecare tranzacție Apple Pay este autorizată doar cu ajutorul Face ID sau Touch ID ori prin parola dispozitivului folosit.
Pentru mai multe informații despre Apple Pay, vizitați: https://www.apple.com/uk/apple-pay/