fbpx

Campionat mondial de Microsoft Office

Campionat mondial de Microsoft Office

14 mai 2016 Altele

Dacă exista un campionat de Microsoft Office pe vremea când eu eram la liceu/facultate, eram prima care se înscria la competiția dedicată programului Excel. Acum am uitat destul de multe funcții din Excel, iar unele sunt deja foarte ușor de folosit în cea mai recentă versiune de Office, dar țin minte ce mă mândream în fața colegilor că știam formula care arăta duplicatele din două coloane, funcție care îmi ușura foarte mult munca la exercițiile de la materii precum: Economie, Macroeconomie, SCPS sau Achiziții Publice.

Pe data de 6 mai 2016, a avut loc finala națională a Microsoft Office Specialist World Championship 2016. Cei trei tineri câștigători – câte unul pentru fiecare principală aplicație Office: Word, PowerPoint și Excel – au obținut participarea la finala mondială, ce va avea loc în Orlando, Florida, între 7 și 10 august 2016. Participarea câștigătorilor la finala mondială este finanțată de Microsoft Romania.

Imagine_concurs

Toții elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la secțiunile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2010 și 2013. Dintr-un total de 432 de examene susținute, 172 de candidați au fost declarați eligibili. Doar 23 de elevi și studenți s-au calificat la etapa finală națională a campionatului.

Deși organizăm această competiție pentru a doua oară în România, elevii din sistemul pre-universitar au avut acces pentru prima dată la acest eveniment. Ne-a surprins plăcut participarea atât de largă a liceelor din România”, afirmă Gabriela Barna, Director al Fundației EOS și coordonatorul evenimentului.  “Am avut 23 de finaliști, majoritatea obținând punctaje de peste 900 de puncte și am avut chiar și un scor perfect de 1000 de puncte! Acestea sunt chiar rezultate excepționale!.

Cei 23 de candidați au susținut în timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist. Datorită punctajelor foarte bune, organizatorii au decis ca România să fie reprezentată la Campionatul Mondial de la Orlando, Florida de către 3 reprezentanți, nu doar unul singur, așa cum se anunțase inițial.

MariusBostan_GabiBarna_MihaiMacarie_KostasLoukas

Cei 3 câștigători ai etapei naționale de calificare care vor merge la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2016 în SUA sunt:

  • Ciprian Adrian Mureșan de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca – PowerPoint (953 puncte)
  • Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, Excel (980 puncte)
  • Mihai Macarie de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie, Word (1000 puncte).

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) 2016 este un eveniment prestigios care atrage elevi și studenți din toată lumea. Ediția din 2015 a atras peste 600.000 de candidați unici din 47 de țări care și-au demonstrat competențele de utilizare a produselor Microsoft Office, iar 145 de candidați au intrat în finala mondială.

Kostas Loukas, director general al Microsoft Romania, a subliniat importanța competențelor digitale: „Studiile internaționale arată că Office este al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate a candidaților pentru joburile cu cele mai mari perspective de creștere și cele mai competitive salarii. Și în România, conform unei analize realizate de Ejobs, aproape jumătate din anunțurile de angajare analizate aveau ca cerință și cunoștințe de Microsoft Office. În acest context, susținerea concursului Microsoft Office Specialist este doar unul din lucrurile pe care încercăm să le facem pentru educație, alături de multe alte inițiative, de la activități de mentorat și implicare socială, la condiții preferențiale pentru educație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.