fbpx

Câștigătorii Innovation Labs 2016 au fost selectați

Câștigătorii Innovation Labs 2016 au fost selectați

27 mai 2016 Altele

Innovation Labs 2016, principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day desfășurat ieri seară (26 mai) la Biblioteca Națională a României.

Eu am fost prezentă la eveniment, am văzut din nou pitch-urile echipelor și prototipurile, am discutat cu câteva echipe și am descoperit câștigătorii Innovation Labs din acest an.

IMG_8937

La Demo Day au urcat pe scenă 31 de echipe selectate în programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din București, Cluj, Sibiu și Timișoara. Echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori, au lucrat timp de trei luni de zile la dezvoltarea și rafinarea produselor lor și s-au întâlnit cu potențiali clienți și sponsori. Ieri a fost etapa finală în care au prezentat tot ce au realizat până acum, membrii juriului au ascultat cu atenție pitch-urile și au ales câștigătorii.

Orange a fost sponsor principal al evenimentului și a ajutat echipele pe parcursul celor trei luni cu soluții tehnice extrem de utile.

Echipele participante la Innovation Labs s-au putut inscrie și în programul Imagine with Orange unde au primit feedback de la specialiști din întreaga lume.

Evenimentul a fost prezentat de Andrei Pitiș, fondator Vector Watch și co-fondator Innovation Labs și de Diana Olar, mentor Innovation Labs și Managing Director la The Publisher Agency.

IMG_8977

Mai întâi au fost oferite premiile pentru cele mai bune aplicații și soluții din fiecare categorie:

Premiul Best Agriculture – Hive Inspector, dispozitiv pentru monitorizarea albinelor cu ajutorul unor parametrii precum: greutate, temperatură și umiditate.

  Premiul Best Health&Lifestyle – uRADMonitor (Timișoara), soluție ce detectează poluarea din mediul înconjurător și chiar și urmele de radiații. uRadMonitor a fost dezvoltat în cadrul Innovation Labs pentru a funcționa inclusiv peste hotspoturile Orange fixe sau mobile din locații publice. Soluția a fost adaptată pentru a funcționa și pe infrastructura LoRaWAN testată în prezent de Orange România.

  Premiul Best Retail – Squired,  aplicația pune masa dorită la îndemâna clienților: un serviciu de rezervare și selectare online a mesei, plus feedback rapid pentru restaurant.

  Premiul Best Cybersecurity – M4Security, echipa oferă companiilor o soluție de protecție împotriva atacurilor digitale bazată pe criptarea vocii, folosind un headset Bluetooth.

IMG_8959

Cele mai importante premii au fost:

Premiul ”Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu –  TRusT, soluția aduce tehnologia colaborativă în slujba cooperativelor agricole – centralizând ofertele și fluidizând organizarea online.

Premiul “Best Product”, decernat de Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București –  ENTy, soluție pentru problemele de echilibru. ENTy propune un dispozitiv inteligent, portabil și ieftin de diagnoză a problemelor de echilibru, potrivit nevoilor curente ale medicilor ORL.

Premiul ”Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-președinte al Romanian American Foundation –  Serafim, echipa vrea să transforme senzorii și dronele în ajutoare pentru fermieri colectând și oferind informații în timp real pentru o agricultură eficientă.

IMG_8942

Mai jos puteți vedea toți câștigătorii Innovation Labs și decernarea premiilor:

Programul Innovation Labs 2016 este organizat de Tech Lounge în parteneriat cu Orange, Carrefour și The Romanian-American Foundation.

Comentarii

  1. Felicitari tuturor castigatorilor dar de ce nu …tuturor participantilor. Sa fiti din ce in ce mai buni si sa continuati pe drumul pe care l-ati ales…nu va descurajati…sunteti cu totii oameni inteligenti si puteti mult…asteptam sa ne surprindeti ! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.