Innovation Labs 2016, principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day desfășurat ieri seară (26 mai) la Biblioteca Națională a României.
Eu am fost prezentă la eveniment, am văzut din nou pitch-urile echipelor și prototipurile, am discutat cu câteva echipe și am descoperit câștigătorii Innovation Labs din acest an.
La Demo Day au urcat pe scenă 31 de echipe selectate în programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din București, Cluj, Sibiu și Timișoara. Echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori, au lucrat timp de trei luni de zile la dezvoltarea și rafinarea produselor lor și s-au întâlnit cu potențiali clienți și sponsori. Ieri a fost etapa finală în care au prezentat tot ce au realizat până acum, membrii juriului au ascultat cu atenție pitch-urile și au ales câștigătorii.
Orange a fost sponsor principal al evenimentului și a ajutat echipele pe parcursul celor trei luni cu soluții tehnice extrem de utile.
Echipele participante la Innovation Labs s-au putut inscrie și în programul „Imagine with Orange„ unde au primit feedback de la specialiști din întreaga lume.
Evenimentul a fost prezentat de Andrei Pitiș, fondator Vector Watch și co-fondator Innovation Labs și de Diana Olar, mentor Innovation Labs și Managing Director la The Publisher Agency.
Mai întâi au fost oferite premiile pentru cele mai bune aplicații și soluții din fiecare categorie:
Premiul Best Agriculture – Hive Inspector, dispozitiv pentru monitorizarea albinelor cu ajutorul unor parametrii precum: greutate, temperatură și umiditate.
Premiul Best Health&Lifestyle – uRADMonitor (Timișoara), soluție ce detectează poluarea din mediul înconjurător și chiar și urmele de radiații. uRadMonitor a fost dezvoltat în cadrul Innovation Labs pentru a funcționa inclusiv peste hotspoturile Orange fixe sau mobile din locații publice. Soluția a fost adaptată pentru a funcționa și pe infrastructura LoRaWAN testată în prezent de Orange România.
Premiul Best Retail – Squired, aplicația pune masa dorită la îndemâna clienților: un serviciu de rezervare și selectare online a mesei, plus feedback rapid pentru restaurant.
Premiul Best Cybersecurity – M4Security, echipa oferă companiilor o soluție de protecție împotriva atacurilor digitale bazată pe criptarea vocii, folosind un headset Bluetooth.
Cele mai importante premii au fost:
Premiul ”Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu – TRusT, soluția aduce tehnologia colaborativă în slujba cooperativelor agricole – centralizând ofertele și fluidizând organizarea online.
Premiul “Best Product”, decernat de Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București – ENTy, soluție pentru problemele de echilibru. ENTy propune un dispozitiv inteligent, portabil și ieftin de diagnoză a problemelor de echilibru, potrivit nevoilor curente ale medicilor ORL.
Premiul ”Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-președinte al Romanian American Foundation – Serafim, echipa vrea să transforme senzorii și dronele în ajutoare pentru fermieri colectând și oferind informații în timp real pentru o agricultură eficientă.
Felicitări tuturor!!!
Felicitari tuturor castigatorilor dar de ce nu …tuturor participantilor. Sa fiti din ce in ce mai buni si sa continuati pe drumul pe care l-ati ales…nu va descurajati…sunteti cu totii oameni inteligenti si puteti mult…asteptam sa ne surprindeti ! 🙂
Felicitari tuturor castigatorillor ! Milt succes in continuare!