fbpx

Ce planuri are Google pentru viitor?

Ce planuri are Google pentru viitor?

26 iun. 2014 Altele, Lansari

Ca în fiecare an, Google a organizat conferința Google I/O dedicată în special dezvoltatorilor dar care o să aibă un impact important asupra utilizatorilor.

google-io141

Sute de milioane de utilizatori îşi accesează telefonul de 100 de miliarde de ori pe zi. Luând in considerare acest aspect, Google vrea să ofere o experiență cât mai completă și cât mai plăcut pentru fiecare utlizator în parte.

google_developers

Prima noutate prezentată în cadrul evenimentului a fost Android L – noua versiune de Android. Android L aduce un nou tip de design (Material Design), care înlocuiește Holo design de la precedenta versiune de Android (KitKat).

 

Material Design pune mare accept pe metamorfoză (senzația că designul se mișcă, se modifică), culori puternice, fonturi optimiste (așa cum le numește Matias Duarte – designerul principal de la Google), icon-uri simple și minimaliste, design simplu și asemănător cu o foaie de hârtie.

Pe lângă schimbarea designului, Google a mai anunțat și proiectul Android One (platforma pentru dispozitive ieftine), prin care se va implica în dezvoltare de smartphone-uri accesibile pentru pieţele aflate în curs de dezvoltare.

micromax_android_one_google_io_2014

Google a lucrat foarte mult și la dezvoltarea platformei de recunoaștere vocala, îmbunătățirea notificărilor și a animațiilor.

Android Wear (sistemul de operare pentru device-urile ce pot fi purtate) și-a făcut debutul și a fost anunțat ca o „nouă fază în miniaturizarea tehnologiei.”Android Wear suportă atât device-urile cu ecran pătrat, cât și cele cu display rotund. Primele device-uri ce vor avea Android Wear sunt LG Watch și Samsung Gear Live, care sunt acum disponibile pentru comandă în Statele Unite.

Android Auto pune experiența Google din smartphone-uri pe ecranul mașinii folosindu-se de  butoane de pe volan și de sistemul touchscreen. Toate aplicațiile sunt redate în continuare pe smartphone. Asta înseamnă că experiența devine mai bină atunci când sunt actualizate aplicațiile Android din smartphone sau ori de câte ori vei avea un telefon nou, nu trebuie să faci upgrade la o mașină nouă pentru a îmbunătăți experiența.

google_io_2014_car_android_auto_6b-100315259-large

Android TV pune mare accent pe recunoașterea vocală, chiar îți poate răspunde la întrebarea „În ce film a mai jucat acest actor?”. În plus, experiența de gaming a fost îmbunătățită. Noua platformă va fi disponibilă din toamnă, iar producători precum Sony, Sharp și Philips deja au anunțat că o vor folosi.

Urmărește mai jos întreaga prezentare

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.