CES, unul din cele mai influente evenimente din lume dedicat tehnologiei, organizat la începutul fiecărui an în Las Vegas, strânge mereu lansări speciale, ale unor device-uri cu totul și cu totul speciale.
Iată o listă cu gadgeturile și dispozitivele ce mi-au atras mie atenția la începutul evenimentului CES din acest an:
1. ASUS Spatial Vision
ASUS Spatial Vision este prima tehnologie OLED 3D fără ochelari (autostereoscopică) din lume, care permite experiențe 3D captivante pe un laptop – fără a fi nevoie de purtarea unor dispozitive. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei lentile lenticulare și a unei tehnologii avansate de urmărire a ochilor prin intermediul unei camere de luat vederi, permițând afișajului să creeze imagini distincte pentru fiecare ochi, rezultând o imagine 3D autostereoscopică. De asemenea, utilizatorii pot comuta fără efort între 2D și 3D. Această nouă tehnologie poate schimba total fluxurile de lucru ale creatorilor, aceștia vor putea vedea detaliile obiectelor și ale efectelor 3D direct pe ecran, fără a mai fi nevoie să revadă prototipurile fizice, economisind timp și bani și eficientizând în același timp fluxul de lucru.
Aceste ecrane OLED incredibile oferă un raport de contrast de 1.000.000:1, un timp de răspuns de 0,2 ms și o rată de reîmprospătare de 120 Hz pentru imagini foarte fluide – conducând la cea mai plăcută experiență de vizionare. Noile panouri oferă, de asemenea, un mare potențial pentru aplicațiile metaverse. Tehnologia OLED 3D fără ochelari poate fi integrată în aplicațiile exclusive din ASUS Spatial Vision Hub, care le permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri și filme 3D, să joace titluri 3D și să se bucure de vizualizarea modelelor 3D sau a conținutului creat.
ASUS Spatial Vision oferă și instrumente de dezvoltare construite pe baza SR (Simulated Reality) de la partenerul ASUS, Dimenco, cu materiale de suport și ghiduri pentru a le conferi dezvoltatorilor un potențial nelimitat, de la controlul prin gesturi la învățarea interactivă și multe altele, pentru a construi un ecosistem vizionar în jurul tehnologiilor 3D.
ASUS a anunțat, de asemenea, soluțiile inovatoare pentru creatori, inclusiv laptopuri pregătite pentru Windows 11 cu cele mai noi procesoare Intel® Core™ i9 HX din generația a 13-a și plăci grafice din seria NVIDIA® GeForce RTX™ 40 pentru laptop. Lista noutăților cuprinde ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM și ProArt Display PA279CRV.
2. Biroul-bicicletă eKinekt de la Acer
eKinekt BD 3 permite utilizatorilor să facă exerciții fizice în timp ce lucrează, utilizând energia cinetică rezultată din pedalare pentru a alimenta aparatul și a încărca dispozitivele. Afișajul LCD și o aplicație pentru smartphone oferă informații pentru a-i ajuta pe bicicliști să își urmărească progresul în timpul exercițiilor fizice sau al perioadelor de lucru.
Utilizatorii pot ajusta intensitatea de pedalare, înălțimea scaunului și biroului în funcție de poziționarea dorită, pentru a beneficia de un plus de flexibilitate și confort atunci când lucrează sau se antrenează. Dispozitivul este echipat cu două porturi USB Type-A și un port USB Type-C, un cuier pentru geantă și un suport pentru băuturi pentru un plus de confort, fie că se află la birou sau în confortul de acasă.
eKinekt BD 3 va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețul de 999 EUR.
3. Lenovo ThinkPhone de la Motorola
Cu ThinkPhone, unul din cele mai sigure telefoane de pe piață, clienții vor avea la dispoziție o suită completă de funcții de securitate și asistență, care oferă protecție fără întreruperi și gestionare susținută de ThinkShield. ThinkShield este o platformă de securitate superioară care are la bază politici fundamentale de securitate, caracteristici hardware, software și procese specializate care asigură securitatea întregului dispozitiv.
În plus, organizațiile pot implementa cu ușurință ThinkPhones către utilizatorii finali cu Zero Touch și își pot gestiona toate dispozitivele ThinkPhones cu soluții de gestionare a dispozitivelor precum Moto OEMConfig și Moto Device Manager.
În afară de aceste caracteristici de securitate, dispozitivul este certificat MIL STD 810H, proiectat cu o fibră de aramidă ușoară, mai rezistentă decât oțelul, o ramă din aluminiu aircraft-grade și Gorilla® Glass Victus™, astfel încât să reziste cu ușurință șocurilor și căderilor de la o înălțime de până la 1,25 metri. Datorită certificării IP682, ThinkPhone este proiectat să reziste la praf și apă cu o adâncime de până la 1,5 metri timp de până la 30 de minute. ThinkPhone dispune și de Red Key, ușor de personalizat, care oferă acces imediat la cele mai importante aplicații de business și de teren sau integrează instantaneu experiențele mobile și PC.
Lenovo ThinkPhone de la Motorola introduce conectivitatea Think 2 Think cu Ready For, un set de experiențe de productivitate care permite utilizatorilor finali din mediul de afaceri să se bucure de o integrare perfectă între ThinkPhone și ThinkPad.
4. Noile game Samsung Neo QLED, MICRO LED și OLED
Gama Samsung Neo QLED 2023 oferă mai mult decât doar o imagine clară. Ea integrează acum un panou de înaltă rezoluție și propriul algoritm Samsung care alimentează noul Auto HDR Remastering; acesta utilizează tehnologia AI deep learning pentru a analiza și a aplica, în timp real, efecte HDR (High Dynamic Range) asupra conținutului Standard Dynamic Range (SDR) pentru fiecare scenă vizionată, transformând astfel conținut SDR într-unul mai luminos și mai viu pentru o experiență captivantă.
Gama MICRO LED 2023 integrează noi modele, ce variază între 50 și 140 de inci, pentru a oferi consumatorilor o gamă largă de opțiuni cu o calitate a imaginii și o experiență de vizionare de neegalat. Datorită structurii sale modulare, MICRO LED-ul nu este limitat de formă și dimensiune, ceea ce îl face complet personalizabil pentru a se potrivi configurației dorite de un consumator. În plus, indiferent de configurație, experiența de vizionare devine captivantă datorită design-ului fără rame.
Gama de televizoare Samsung Neo QLED a fost gândită de la început pentru a oferi pasionaților de gaming de la an la an experiențe revoluționare – de la tehnologii precum Motion Xcelerator Turbo Pro, cu rată de refresh de 144Hz pentru jocuri fluide sau FreeSync Premium Pro pentru scăderea efectelor de tip ,,tear” și ,,stutter”, la caracteristici inovatoare precum Super UltrawideGameVIew 32:9 pentru ca utilizatorii să vadă mai multe detalii dintr-un joc, Object Tracking Sound+ pentru ca sunetele din joc să fie cât mai realiste sau 4 porturi HDMI 2.1 pentru a conecta mai multe dispozitive.
5. IronKey de la Kingston Technology
Kingston IronKey™ a lansat prima sa unitate USB Type-C® Vault Privacy 50C (IKVP50C). Acum, utilizatorii își pot proteja datele împotriva atacurilor BadUSB și Brute Force cu seria Vault Privacy 50, ce oferă certificare FIPS 197 și criptare hardware XTS-AES pe 256 de biți. Opțiunea Multi-Password Option cu modurile Complex sau Passphrase permite utilizatorilor să aleagă un PIN numeric, o propoziție sau o listă de cuvinte, astfel încât parola să fie ușor de reținut, dar mai greu de ghicit de către ceilalți.
Produsele de stocare cu criptare hardware oferă o multitudine de alte caracteristici concepute pentru a proteja datele sensibile. Fie că este vorba de seria VP50, de KP200 cu tastatură alfanumerică certificată FIPS 140-3 nivel 3 (în curs de certificare) sau de VP80ES, primul SSD extern Kingston cu ecran tactil, unităţile USB Kingston cu criptare nu permit ca datele dvs. să fie o țintă ușoară.
6. Routerele de gaming MSI RadiX Series
Linia MSI RadiX este o serie de routere de gaming care dispun de QoS asistat de AI, care poate reduce rata de ping cu 90% pentru a oferi o latență extrem de scăzută pentru gameri. RadiX BE22000 Turbo adoptă tehnologia Wi-Fi 7 și antene cu detecție automată care schimbă modelele antenelor pentru a urmări locația dispozitivului, îmbunătățind acoperirea semnalului.
Modulul termic de prim rang asigură ultra-performanțe pentru RadiX AXE6600 și AX6600 chiar și în condiții de trafic intens.
7. Spatial Reality Display de la Sony
Sony prezintă un prototip de 27″ al ecranului Spatial Reality Display (SR Display), ce reproduce lumea reală în imagini spațiale 3D. Formatul mai mare al ecranului permite afișarea obiectelor în mărime naturală, astfel încât imaginile medicale și modelele de produse pot fi reproduse mai realist. În cadrul standului, SR Display va fi utilizat pentru a prezenta conținut de grafică computerizată 3D cu aplicații în diverse domenii, cum ar fi datele de tip point cloud data utilizate în VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată), precum și în arhitectură și proiectare asistată de calculator (CAD), într-un spațiu virtual
În plus, imaginile multi-vizuale create de Hawk-Eye folosind datele colectate live cu privire la diverse sporturi, dar și personajele virtuale pot fi reproduse acum pe SR Display ca un nou stil de divertisment.
Comentarii