Competiția Changeneers și-a ales Start-up-ul câștigător

Competiția Changeneers și-a ales Start-up-ul câștigător

3 mai 2019 Altele

Nu puteam să lipsesc de la finala Changeneers organizată la Impact Hub. Am ascultat pich-ul celor 11 start-up-uri ce au ajuns în finală și am aflat hotărârea juriului. Dar înainte să vă spun cine a câștigat locul 1 și premiul cel mare de 10.000 de euro, hai să facem o recapitulare cu finaliștii Changeneers, mai ales că toți au muncit din greu și au avut super proiecte.

Finaliștii Tech Game Changers:

Arttachment – o aplicație pentru părinți care sprijină atașamentul dintre copil și părinte și care îi ajută pe părinți să devină mai încrezători în abilitățile lor. 

Auttie App – singura aplicație adresată copiilor cu dificultăți de învățare, ce extinde terapia specializată.

eMedi – aduce toate întrebările despre BAC pe o singură platformă și propune un mod diferit de învățare față de clasicul citit. Am observat că au fost înscrise mai multe astfel de aplicații, dar oare există cerere pentru ele?

Hero – o aplicație care face procesul de donare mai prietenos construind o comunitate de donatori de sânge. Cu siguranță avem nevoie de cât mai multe astfel de aplicații mobile. Iar numele mi se pare foarte bine ales.

I’m fine – își propune să ajute adulții depresivi prin intermediul unei aplicații, cu cele mai noi tehnologii: AI, un bot de discuție și Big Data. O aplicație foarte interesantă care nu vrea să țină locul unui psiholog.

Nummo – o aplicație de logopedie interactivă care ajută copiii cu implant cohlear sau care au diverse dizabilități de auz să își îmbunătățească auzul. Dar aplicație poate să fie folosită și ca joc educativ de către orice copil. A fost aplicația mea preferată din competiție, o să vă mai povestesc despre ea.

Parentool – o aplicație mobilă care oferă părinților cu ajutorul AI și psihologiei, o experiență personalizată, în funcție de etapa în care atât ei, cât și copilul lor se află. Se pare că există cerere pentru astfel de aplicații, nu e ușor să fii părinte în ziua de azi.

Prepi – soluția pentru toți elevii din România care vor să ia examenul de bacalaureat.  Proiectul implică o serie de algoritmi proprii și servicii software combinate cu scopul de a realiza o platformă online care să ajute elevul să se pregătească inteligent pentru examenul la Matematică

Parking Spotter – o soluție inovativă care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Nu sunt necesare camere speciale, aplicația deja funcționează în câteva parcări din țară.

VASK – primul sistem de purificare a aerului pentru vehicule. Produsul este amplasat pe partea din față sau pe partea superioară a vehiculului. În timp ce mașina se mișcă, aerul poluat intră în filtru, apoi aerul curat este eliberat înapoi în atmosferă. Aș vrea să văd un așa aparat instalat pe toate mașinile.

XVision – o aplicație de analiză a radiografiilor care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise. XVision este o aplicație web gândită ca un asistent pentru radiologi. Cred că a fost ceva mai impresionantă aplicație din această finală.

Dar la sfârșit juriul a ales nu doar cea mai interesante, impresionantă și utilă aplicație, dar și aplicația cea mai probabilă să fie rentabilă în scurt timp. Start-up-urile au nevoie să se susțină singure cât mai repede posibil. Așadar, planul de afaceri este foarte important.

Câștigătorul ediției 2019 a fost Parking Spotter – o soluție inovativă care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Parking Spotter este o platformă software ce analizează datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informații despre starea locurilor de parcare atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații. Astfel, atunci când un șofer intră într-o parcare în care este instalată soluția Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicației mobile informații legate de locurile de parcare libere aflate în proximitatea utilizatorului.

Dacă și tu ai un start-up care ar putea schimba lumea, cât de puțin, te poți înscrie în comunitatea Changeneers ce îi aduce împreună pe inovatorii care folosesc tehnologia pentru a crea schimbări de impact și pentru a propune soluții inovatoare la problemele cu care ne confruntăm.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.