fbpx

Cum a fost la Mobifest 2015

Cum a fost la Mobifest 2015

18 mai 2015 Altele

Mobifest, cea mai importantă conferință despre marketingul și inovația în mediul mobil, a adus pe 13 mai, la Crowne Plaza Hotel, soluții concrete de creștere a vânzărilor și idei noi de la specialisti străini și locali cu experiență.
Evenimentul a inclus o conferință, un training specializat în mobile marketing și Mobile Awards, gala de premiere a celor mai inedite campanii și aplicații mobile de pe piața locală.

IMG_5332

Evenimentul a prezentat în premieră studiul „Mobile Romania 2015”, realizat de Unlock research, care a oferit date importante despre cum își folosesc românii smartphone-ul, dar și alte mijloace de comunicare, rețele sociale și instrumentele de plată specifice.

Date precum:

– În 2015 unui consumator îi este foarte greu să imagineze o aplicație pe care nu ar găsi-o realizată deja

– Din 300 de utilizatori de smartphone, în marja 16-45 e ani: 48% aveau Samsung, Nokia 13%, iPhone 12%, HTC 11%, Allview 9%.

– Românii descarcă rar aplicații: 21% o fac o dată pe săptămână, 32% la 2-3 săptămâni, 20% o dată pe lună, restul și mai rar.

IMG_5350

Iar E-book-ul „17 Previziuni care contează în mobile marketing” poate fi descărcat gratuit de aici.

La eveniment au fost prezentate și două soluții interesante:

Prima este Tintag – un proiect românesc lansat la Cluj, care este finanțat acum pe site-ul Indiegogo. TinTag e primul tracker de obiecte care are baterie reîncărcabilă. Trackerul funcționează prin Bluetooth și se conectează la telefoanele Android sau iPhone.

Iar a doua este Zoniz – prima platformă integrată de marketing de proximitate din România. Zoniz se bazează pe tehnologia bluetooth low energy (BLE) și pe niște transmițători radio (beaconi), prin intermediul cărora se pot oferi și trimite informații relevante pentru utilizator, bazate pe interesele specifice ale acestuia, în momentul în care utilizatorul se află într-o anumita locație, la un anumit moment specific.

Cu ajutorul aplicației Zoniz au fost organizate și câteva concursuri interesante. Tot mecanismul de participare a fost foarte simplu, aplicația Zoniz și-a făcut treaba foarte bine.

WP_20150513_031

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.