Iată cum arată service-ul Depanero

Iată cum arată service-ul Depanero

2 oct. 2016 Altele

Cu toții am văzut comentariile negative la adresa service-urilor din România, chiar și despre cea mai mare firmă de service electro-IT din România – Depanero. Pentru că în urmă cu câteva zile am participat la un eveniment organizat de Depanero, am văzut exact cum arată service-ul, cum lucrează angajații și care este procesul de reparație al unui device. Iar Adrian Antohi, director general Depanero, a răspuns la întrebările bloggerilor și jurnaliștilor.

IMG_0984

Aveți mai jos un live filmat în timp ce vizitam sediul Depanero din București.

Part II
Brandul Depanero este prezent pe piața din România din 2014, odată cu rebranding-ul companiei Servskills (fostul departament de service eMag), înființată în 2011. Acum doar aproximativ 15% din clienți vin de la eMag.

Depanero a depășit deja 1 milion de clienți care au beneficiat de servicii de consultanță și reparații pentru produse defecte. Compania estimează că va trece de 1,1 milioane de clienți până la finalul anului. Depanero livrează lunar servicii de consultanță și reparații pentru o medie de 30.000 de clienți. Oferă și servicii de instalare și modificare a produselor, precum și servicii de mentenanță pentru companii. Iar de la începutul anului, compania a adăugat 15 branduri noi în portofoliu.

IMG_0976

Cei aproximativ 300 de angajați ai companiei au mii de ore de experiență de service și pregătire profesională, precum și mii de ore de relații cu clienții acoperind majoritatea categoriilor de produse de folosință îndelungată, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, IT, electronice, electrocasnice mici și mari etc.. Depanero oferă servicii de consultanță, diagnosticare și remediere rapidă a defecțiunilor, atât pentru produsele aflate în garanție cât și pentru cele în post-garanție, pentru acestea din urmă oferind garanție la reparație.

Se pare că principala problemă a companiei este găsirea personalului calificat pentru angajare, pentru că din ce în ce mai puțini tineri se îndreaptă spre această meserie – tehnician. Cei de la Depanero s-au gândit chiar să facă un fel o școală tehnică, cursuri pentru tinerii din mediile defavorizate, iar celor mai buni să le ofere și un loc de muncă.

IMG_0981

Depanero deține o flotă proprie de autovehicule și o rețeaua națională de tehnicieni care oferă servicii la domiciliu. Pentru a susține activitatea în teren a tehnicienilor care oferă servicii la domiciliu destinate reparațiilor echipamentelor electrocasnice mari, Depanero operează propria flotă auto de peste 50 de autovehicule, în sistem de leasing operațional.

Pe lângă cei 50 de tehnicieni de teren, Depanero mai are peste 100 de tehnicieni care lucrează în sediul central din București, precum și o echipă de customer care formată din 50 de persoane, incluzând angajații din call center. În total, Depanero are aproximativ 300 de angajați.

La sediul central există o hală imensă plină cu piese de schimb ale celor mai căutate device-uri, de la plăci de bază până la ecrane TV. Piese ce nu le au pe stoc sunt comandate în cel mai scurt timp.

IMG_0982

„Pentru 9 din 10 români din mediul urban, timpul de remediere a defecțunilor este principalul argument în alegerea service-ului. De aceea am investit continuu în eficientizarea acestui indicator, prin extinderea echipei și specializarea tehnicienilor”, spune Adrian Antohi, director general Depanero.

Comentarii

  1. Cea mai mare teapa ,DEPANERO,am ocositoare in garantie,trimisa pentru ca nu mai mergea,si returnata fara sa i se faca nimic.

  2. cei mai hoti astia de la depanero. iti fura telefonul bun si ti se oferta un telefon invechit la schimb

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.