fbpx

DefCamp 2015 s-a încheiat

DefCamp 2015 s-a încheiat

27 nov. 2015 Altele

După cum v-am spus deja, DefCamp este  cea mai importantă conferință din România dedicată securității cibernetice și cel mai mare astfel de eveniment din Europa Centrală și de Est.

Anul acesta, DefCamp s-a desfășurat între 19 și 20 noiembrie, în București, și a reunit peste 850 de participanți. Aproximativ un sfert dintre aceștia au fost străini, provenind din peste 30 de țări.

A șasea ediție DefCamp a fost marcată și de două evenimente în premieră de care v-am mai povestit, pe lângă deja consacratul DefCamp Capture the Flag (D-CTF.) Este vorba de IoT Village, susținut de Bitdefender, și de App2Own Bug Bounty, care a avut sprijinul Orange România.

DefCamp 2015

Finaliștii D-CTF au fost: Dragon Sector – o echipă din Polonia (locul 1, câștigând 1.500 euro), Tasteless – o echipă mixtă europeană, adjudecându-și locul 2 de 1.000 euro și Flux Fingers – o echipă din Germania, pe locul 3, care a primit 500 euro.

Revenind la celelalte două competiţii, IoT Village s-a bucurat de un succes neașteptat, iar anul viitor se ia în calcul să devină una dintre activitățile principale, dublându-se numărul de dispozitive. Mai mult, în acest an toate dispozitivele puse la dispoziția participanților au fost „sparte”, iar majoritatea vulnerabilităților identificate vor fi raportate producătorilor. La App2Own Bug Bounty, 95 de specialiști au generat peste 400.000 de încercări de atac. Acestea s-au concretizat în 71 de rapoarte validate, care urmează să fie implementate de experții Orange împreună cu Fortinet.

Andrei Avadanei

Ne așteptam la circa 700 de participanți și ne-am bucurat că am adus alături peste 850 de oameni interesați de securitate informatică, de cum pot fi îmbunătățite aceste produse care ne susțin viața digitală. Pentru anul viitor ne-am propus să promovăm mai intens evenimentul pe plan internațional și ne dorim să atragem participanți de pe cât mai multe continente. Am fost încântați de cum au debutat cele mai noi două competiții și luăm în calcul să includem din ce in ce mai multe activități, dezvoltând programul spre realizarea unui track de tipul Hacking Village, unde să încurajăm educația în acest domeniu prin activități ca IoT Village, Lock Picking, Hardware Hacking, Hack the Bank și multe altele. Practic, asta ar însemna o sală întreagă cu tot felul de scenarii, în care participanții pot lua parte la concepte reale sau inspirate din tehnologii reale. Pe lângă toate acestea, trebuie să remarc o premieră în mass media din România – este primul an când în presa românească se discută despre modalităţi responsabile de a raporta producătorilor vulnerabilităţile găsite„, a declarat Andrei Avădănei, fondator și coordonator DefCamp.

În 2015, DefCamp a fost organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) cu sprijinul Orange România, Bitdefender și Checkmarx și susținut de Ixia, Safetech, Beyond Security, Cert Sign by UTI, DELL SecureWorks, DELL SonicWALL şi Fi-Ware.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.