Săptămâna trecută v-am anunțat că s-a lansat în România noua gamă de frigidere Bespoke (personalizabile) de la Samsung. Acum revin cu detalii și cu părerea mea despre ele, ca să nu vă dau un simplu comunicat de presă.

Bespoke asta înseamnă – Personalizare – deci e simplu să îți dai seama că în gama de frigidere Bespoke vorbim de frigidere pe care le poți personaliza.
Nu, nu le poți face roz-fucsia și nu le poți pune diamante, dar poți alege câte uși să aibă – chiar și 3-4, câte congelatoare, poți alege dintr-o gamă de culori, chiar poți mixa 2 culori. Ceea ce chiar dacă nu pare mult, e ceva.
Eu am un frigider simplu pe care mă gândesc deja să-l schimb pentru că a rămas mic 😀 și casa mea s-a schimbat mult și desigur că vreau ceva modern care să se potrivească cu casa mea, ceva mare cu două uși, modern și cool (și la propriu și la figurat :D).
Așa a apărut și gama de frigidere Bespoke – ca prim pas în lansarea globală a pachetului Bespoke Kitchen, ce înglobează viziunea Samsung despre rolul electrocasnicelor în casele noastre.
Ceea ce e și mai tare e că poți să cumperi gama pe rând, azi un frigider cu congelator, peste un an un alt frigider care s-l continue, peste 3 ani un alt frigider cu congelator și uite așa ajungi la un frigider cu 3 uși (desigur, dacă ai spațiu de el). Și un alt avantaj e că dacă o parte a frigiderului se strică (ccea ce sper să nu se întâmple), poți trimite doar acea parte la reparat și tu încă mai ai frigider acasă 😀
Cât costă un astfel de frigider? Depinde cât de mare vrei să-l faci!
Un modul începe de la 3.000lei și văd că ajunge până pe la 4.400lei. Așadar, un frigider cu 2 uși poate costa 6.000-7.00lei iar unul cu 3 uși 9.000-12.000lei. Depinde cum îl vrei.
Da, costă ceva… dar uite cum arată! Dacă ai o casă imensă pentru așa ceva, clar ai și bani să cumperi frigiderul 😀

Conform unui sondaj realizat de Samsung în România, întrebați care sunt elementele care contează cel mai mult la un frigider, pentru 1 din 4 români este foarte important designul acestuia. Totuși, în ceea ce privește categoria frigiderelor, nu există o ofertă foarte diferențiată din punct de vedere al design-ului pe piața din România.

În aceeași direcție, 1 din 5 români consideră culoarea ca fiind un element important în alegerea frigiderului lor, însă, atunci când discută despre bucătăria lor, românii aleg în continuare culori mai tradiționale pentru mobila de bucătărie, perecum maro (39%) și alb (22%). Pentru culoarea frigiderului mai bine de jumătate preferă alb (55%) și argintiu (21%) – acestea fiind și opțiunile disponibile majoritar pe piață. În schimb, aceștia s-au reorientat către alte metode de a-și decora și colora frigiderele, 75% declarând că folosesc magneți, bilete, etc. pentru a-și înveseli bucătăria.
De asemenea, sondajul mai arată că 36% dintre români sunt de părere că frigiderul lor nu se potrivește cu celelalte elemente din bucătărie, în timp ce 31% dintre utilizatori spun că nu sunt mulțumiți de design-ul frigiderului lor. Vestea bună în acest sens este lansarea Gamei de Frigidere Bespoke în România, care are la bază trei idei revoluționare:
- Customizarea – partea exterioară vine în diferite materiale, precum metal, cotta sau sticlă, dar și în diferite culori (black clean glass, white clean glass, cotta beige, cotta sky blue, cotta lavender, black metal, silver metal)
- Modularitatea – frigiderele pot fi instalate împreună pentru a crește capacitatea de depozitare
- Look-ul modern – frigiderul beneficiază de un design gândit astfel încât să poată fi integrat cu ușurință în orice bucătărie
Tehnologia care stă la baza noii game – SpaceMax™ face ca pereții mult mai subțiri ai frigiderelor Bespoke să creeze mai mult spațiu de depozitare – dimensiunea standard înseamnă o capacitate de 385 litri și 600mm adâncime.
Samsung și-a luat angajamentul de a crea aparate electrocasnice menite să ajute la reducerea consumului de resurse și a risipei. Felul în care a fost construită gama Bespoke, sistemul său modular, înseamnă că utilizatorii vor modifica structura internă sau externă a frigiderului doar atunci când e necesar. De exemplu, la creșterea numărului de membri în familie, se poate adăuga un corp suplimentar fără a fi nevoia achiziționării unui frigider nou. De asemenea, spre deosebire de frigiderele convenționale, frigiderele Bespoke nu trebuie înlocuite în totalitate atunci când au nevoie de reparații.