fbpx

Gadget Week: 8 – 15 ianuarie 2017

Gadget Week: 8 – 15 ianuarie 2017

15 ian. 2017 Gadget Week

Ediția #GadgetWeek live:

 

1. Aplicația SeeColors care ajută milioane de oameni care suferă de discromatopsie

O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD (Deficiențe de Percepție a Culorilor) pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global.

Aplicația SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură cea mai bună experiență de vizualizare, chiar și pentru cei diagnosticați cu CVD.

Samsung prezintă aplicația SeeColors pentru smartphone-urile de top Samsung (Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5) și pentru Smart TV-uri cu sistem de operare Tizen (gama SUHD 2016), care poate identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%.

Detalii

2. Clienţii ALTEX România pot returna produsele achiţionate online direct în magazin

Până azi, la Altex, ca la mai toate magazinele online ce au și locații fizice, produsele cumpărate online se puteau returna doar prin intermediul unui curier și după o cerere expresă din partea cumpărătorului, iar apoi banii erau virați în contul cumpărătorului în cel mult 30 de zile.

ALTEX România anunţă lansarea unui serviciu destinat tuturor clienţilor săi: retururi online în magazine. Astfel, începând cu sfârşitul anului 2016, produsele achiziţionate online, pe www.altex.ro şi www.mediagalaxy.ro, pot fi returnate direct în magazin, în termen de 31 de zile de la data achiziţiei.

Clienţii care vor să renunţe la un produs achiziţionat de pe site-urile www.altex.ro şi www.mediagalaxy.ro, se pot prezenta în orice magazin din reţeaua Altex şi Media Galaxy pentru predarea produsului în termen de 31 de zile de la data achiziţiei. Returul se realizează în baza regulamentului: magazinul preia returul, produsul se trimite la depozitul central pentru validarea procesului, urmând ca ulterior să se decidă acceptarea sau respingerea returului.

Detalii

3. Căștile Apple Earpods sunt disponibile la fel la un preț redus de 80 de lei la Altex – http://altex.ro/casti-handsfree-apple-earpods-white,  iar dacă vă doriți noile căști Apple AirPods, ele sunt disponibile în Romania prin QuickMobile la prețul de 1000 lei, iar la achiziționare veți cadou o pereche de ochelari VR. https://www.quickmobile.ro/accesorii/audio/casti-wireless-airpods-alb-152063.html

 

4. Cel mai mare monitor 4K curbat – Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD\

BDM4037UW_93-MI1-global-001

Noul monitor BDM4037UW vine echipat cu un panou de înaltă performanță ce livrează imagini la o rezoluție UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160).

MultiView permite utilizatorilor să folosească până la patru surse video afișate pe ecran – toate în Full HD. Imaginile pot fi aranjate în două moduri diferite: 1) Modul Picture-by-Picture, care este util în sălile de comandă (control room) sau în utilizarea mai multor dispozitive cum ar fi notebook-uri alăturate pentru a susține o colaborare cât mai productivă. Acest mod împarte ecranul în mai multe secțiuni. 2) Modul Picture-in-Picture, ajută la urmărirea anumitor informații pe o mică fereastră în timp ce restul ecranului este ocupat de sarcinile principale.

Noul monitor Philips BDM4037UW va putea fi disponibil în magazinele de specialitate începând cu luna aceasta, la un preț recomandat de 3.369 lei.

Detalii

5. Noile smartphone-uri HTC: HTC U Ultra și HTC U Play

HTC U Play_Cosmetic Pink

HTC U Ultra are o nouă suprafață fluidă, cu un minunat contur 3D, construit să fie cea mai bună reflexie a ta. Construcție luxoasă, simetrică, din sticlă curbată ce reflectă armonios lumina.

HTC Sense Companion este asistentul personal care învață mereu de la tine. Îți sugerează să te îmbraci bine și să pleci mai devreme la serviciu într-o zi cu ninsoare sau îți amintește să reîncarci telefonul dacă își dă seama că ai nevoie de mai multă energie până ajungi acasă.

HTC U Ultra îți poate recunoaște vocea și-ți răspunde, chiar dacă este inactiv. Poți naviga prin telefon, prelua sau respinge apeluri, pune pauză sau opri alarmele, și multe altele. Doar s-o spui.

Iar HTC USonic îți analizează urechea internă cu un puls sonic, apoi se adaptează la tine. Microfoane minuscule ascultă reflexia sonoră din urechile tale Unul în urechea stângă, unul în cea dreaptă, analizând tonul reflectat, pentru a optimiza căștile special pentru tine. Trebuie neapărat să încearc această funcție.

HTC U Play dispune de multe din funcțiile disponibile pe HTC U Ultra. Smartphone-ul de 5,2 inch este construit să fie cea mai bună reflexie a ta. În plus, camera foto principală, de 16 MP, îți oferă fotografii cu mai puțin efect de blur, focalizare mai rapidă, fotografii mai bune pe timp de noapte.

Detalii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.