fbpx

Garmin Venu® Sq 2 – pentru sportivul din tine

Garmin Venu® Sq 2 – pentru sportivul din tine

26 sept. 2022 SmartWatch

Am o teorie cum că în fiecare dintre noi se ascunde un mare sportiv, în unii se ascunde mai la suprafață și îl vezi repede, la alții – ca la mine – e ascuns atât de bine că nu cred că o să-l găsesc vreodată. Dar smartwatch-ul Garmin Venu Sq 2 mă face să cred că mai am o șansă să mă apuc de sport.

La cei aproximativ 1.400lei, Garmin Venu Sq 2 oferă toate funcțiile unui smartwatch obișnuit, plus o groază de opțiuni de a monitoriza orice tip de activitate desfășori.

Iar un alt mare avantaj este că bateria lui ține până la 11 zile, la o utilizare normală.

Este versiunea îmbunătățită a modelului Venu Sq lansat acum 2 ani, un model ce a prins foarte bine la public. Un mare plus la Venu Sq 2 față de modelul anterior este bateria ce ține cam de 2 ori mai mult și modificarea ecranului de la LCD la AMOLED, precum și mărire lui, acum fiind la mai toate variantele dreptunghiular. Dar și prețul a crescut cu aproximativ 50 de euro.

În cutie vei găsi, pe lângă ceas, doar intrucțiunile de utilizare și cablul special de încărcare. Ambalajul e destul de simplu, dar nu știu cine a gândit prinderea ceasului în cutie, e destul de enervantă și fără rost.

Prima reacție când am luat ceasul a fost să fiu șocată de cât de ușor e. Are doar 38 de grame, abia dacă îl simți la mână.

Varianta primită de mine la test, Music Edition cu brățară de silicon și carcasă Ivory și ramă Peach Gold, este mult mai feminină decât mă așteptam de la Garmin, cunoscuți mai mult pentru modele masculine pe care le au.

Chiar este un model elegant, dar sport – datorită brățării de silicon cu o textură ce pare textilă. Brățara se scoate ușor și se poate înlocui cu alta și mai elegantă dacă asta vrei, tot din silicon sau din piele.

Toate modele sunt rezistente la apă, deși sunt greu de folosit sub apă sau cu apă pe ele pentre că ecranul e tactil și nu prea știe unde apeși.

Cele două butoane de pe dreapta au și opțiuni extra dacă ții apăsat mult pe ele. Cel din dreapta sus va accesa un meniu de comenzi, în timp ce cel din dreapta jos va accesa meniul de setări.

Ecranul este AMOLED de 1,41 inci, iar în jurul lui are mici semne la orele 12:00 și 18:00 și unele și mai mici la ora 14:00, 16:00, 20:00 și 22:00. Încă nu am înțeles rostul lor, mie îmi tot vine să le șterg crezând că e ecranul murdar.

Pe spate veți vedea senzorul optic HR Garmin Elevate Gen4, o actualizare față de senzorul Gen3 găsit pe Venu Sq. Acesta se descurcă mai bine cu activitățile de mare intensitate unde există flexiunea încheieturii mâinii. Este același senzor folosit la majoritatea celorlalte ceasuri Garmin lansate în ultimul an.

Imediat ce deschizi smartwatch-ul îl poți conecta la telefonul tău Android sau iOS cu ajutorul aplicației Garmin Connect. Durează ceva până se conectează și până ce faci toate setările necesare și până alegi datele tale personale precum: înălțimea, greutatea, sexul, chiar și data când îți vine menstruația – dacă ești fată.

Fiți pregătiți să vă spun toate funcțiile de care dispune acest ceas – măsurarea distanței parcurse, a pulsului, monitorizarea somnului, a caloriilor arse, hidratării, monitorizarea nivelului de stres, monitorizarea sănătății femeilor – adică a ciclului menstrual, alerte de puls anormal, măsurarea frecvenței respiratorii, vârsta de fitness, monitorizarea saturației oxigenului din sânge, alarmă, calendar, localizare GPS și hartă a traseului, muzică și stocare muzică, căutare, notificări inteligente, răspuns prin mesaj text/respingere apel telefonic, asistență antrenamente, monitorizarea rezervei de energie din corp – asta dacă nu îți dai seama singur când nu mai ai energie și multe, multe altele.

În plus, poți alege din peste 1.600 de exercitii pentru a-ți crea propriile antrenamente în aplicația Garmin Connect, pe care apoi le poți descărca și urmării pe ceas.

Poți monitoriza orice tip de sport sau activitate fizică, nimic nu-i scapa lui Garmin Venu® Sq 2. Este ceasul perfect pentru cei care fac mult sport.

Poate că nu știați, dar poți plăti cu ceasul folosind Garmin Pay. BCR este partener și poți conecta cardul George la ceasul Garmin ca să plătești cu ceasul când ieși la alergat sau doar ca să impresionezi pe cineva.

Modelul testat de mine – Music Edition, dispune de Spotify offline, Deezer, Amazon Music, precum și player-ul intern .mp3.

Bateria ține aproximativ 11 zile la o utilizare normală. Ce e normal? Mai puțin sport, cam de 2-3 ori pe săptămână. Când activați Economisirea bateriei, Venu Sq2 vă oferă o listă lungă de lucruri pe care urmează să le închidă, pentru a prelungi durata de viață a bateriei:

– Ecran luminozitate: Putere scăzută
– Timeout de afișare: scurt
– WiFi: Dezactivat
– Muzică: Dezactivată
– Pornire automată a activității: Dezactivat
– PulseOx: Dezactivat
– Modul gest: Dezactivat

Lentila durabilă Corning® Gorilla® Glass 3, protecția de apă pe până la 5 atm, îl fac perfect și pentru înot. Dar și experiența de utilizare se vede că este adaptată sportivilor.

De exemplu, nu am reușit pe niciun alt smartwatch să îmi fac un shotcut către cronometru și să-l pornesc/opresc cu doar o apăsare de buton. Lucru ce a fost extrem de util la cursurile moto unde trebuie să verific timpul în care am făcut traseul de poligon, având mănuși – ceea ce înseamnă cu nu pot folosi ecranul. Garmin Venu Sq 2 s-a gândit și la astfel de situații.

Pe site-ul Garmin veți găsi și o serie de accesorii compatibile, în special pentru cei care fac mult sport.

Ce spuneți? Ne apucăm de sport?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.