Poate nu știați, dar eu am absolvit secția de Informatică Econonică din cadrul Facultații de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică – ASE.
Când eram în primul an la masterul de aprofundare la Facultatea de Magament Public, tot din cadrul ASE-ului, mi-am dat seama că nu-mi folosește la nimic… Știu, mi-a luat 4 ani să mă prind 😀 Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Am zis eu că Cibernetica este exact ce îmi trebuie și, fără să mă gândesc prea mult, m-am înscris. A urmat o perioadă tare grea pentru mine, veneam de la un liceu economic, fără să fac vreun curs de informatică și fără cunoștițele de bază. Profesorii nu au înțeles asta, sau nu i-a interesat că m-am aruncat la prea mult.
Mereu am avut note de trecere, mai rar un 8 sau 9, dar am reușit să termin facultatea cu o singură restanță (la Structuri de Date) și să iau licența cu nota 9.49. Dar recunosc că nu am rămas cu prea multe cunoștințe. Învățând în fugă (că eram și la master) și foarte mult, parcă informațiile acumulate nu s-au lipit de mine. Ca să nu mai zic că am slabit vreo 7 kg și aveam cearcăne imense.
Dar de ce vă povestesc toate astea? Pentru că a existat o asociație studențească care m-a ajutat mult, atât cu informații, cât mai ales cu proiectele super interesante organizate de ei. Datorită lor nu am ajuns să urăsc această facultate mult prea grea pentru mine. Este vorba despre Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) – prima organizaţie studenţească din A.S.E., cu 19 ani de activitate.
În fiecare an, SiSC organizează ITFest – festival național de o săptămână destinat performanţei şi învățării care adună într-un singur loc, prin intermediul diverselor evenimente, cei mai buni tineri pasionați de IT, studenți și elevi cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani. Da, oricine poate participa, nu doar studenții la ASE.
ITFest dorește să influențeze în mod direct 300 de tineri din cadrul facultăților tehnice din cele mai importante centre universitare și licee cu profil real prin realizarea unui festival ce va cuprinde: un LAN Party cu 200 de participanți, o zi de prezentare a celor mai noi gadget-uri, un concurs de algoritmică, hackathlon de 12 ore cu 90 de participanți și 6 workshop-uri.
Proiectul se diferențiează de celelalte oportunități similare desfășurate în București prin gradul de complexitate și prin faptul că reunește un număr relativ mare de studenți și elevi cu aceeași pasiune și îi ajută pe aceștia să mențină pasul cu noile tehnologii și să se dezvolte prin implicarea activă la training-uri și la maratonul de programare.
ITFest începe de 18 octombrie. Întregul program și formularul de înscriere sunt disponibile pe siteul evenimentului.