realme 9 are multe specificații și tehnologii de top, dar are și are un preț foarte bun – aproximativ 1.400lei. Dar ce mi-a plăcut cel mai mult la modelul testat de mine este design-ul.
Design superb pentru realme 9
Culoarea Sunburst Gold chiar pare o bucată din soare sau o rază de soare. Deși nu sunt o fană la device-urilor gold, modul în care își schimbă culoarea din gold în galben și apoi în portocaliu deschis, de parcă sunt valuri pe spatele telefonului, m-a atras imediat.
În plus, spatele are un finisaj mat foarte plăcut la atingere. Nu rămân deloc amprente pe telefon și nu simți nevoia să-i pui o husă care să strice acest design reușit. Totuși, în cutie vei primi gratuit și o husă transparentă cu o tentă gri și cu o textură specială pe interior.
Și design-ul camerei principale cu 3 obiective este special. Tot sistemul de camere este cuprins într-o zonă de protecție ușor transparentă, tot cu nuanțe de gold. Arată fantastic!
Camera foto
Iar la 1.400lei, realme 9 vine și cu o camera foto de invidiat. Camera principală are 3 obiective: de 108MP wide, de 8MP ultrawide și de 2MP macro – pentru poze unicat.
Pozele ies foarte bine, deși am observat o problemă la focalizare, focalizează mai greu, mai ales dacă obiectul fotografiat este prea aproape de cameră, deși nu este destul de aproape pentru macro.
Îmi place că pe modul video ai 3 opțiuni: ultrawide, wide și zoom 2x. Folosesc mult modul ultrawide la filmare, ies cadre mult mai interesantă dacă păstrez subiectul pe mijlocul imeginii.
Camera de selfie are 16MP și filmează la 1080p@30fps. Nu e cine știe ce, dar e super ok pentru 1.400lei.
Ecran
Ecranul este Super AMOLED de 90Hz, ceea ce e de apreciat pentru un telefon de 1.400lei. Are 411 ppi și este protejat cu Gorilla Glass 5. Ecranul nu este prea luminos și nu se vede grozav în lumina puternică a soarelui. Dar cum am zis și în titlu, mai greu să te uiți la el… când e soare.
Performanță realme 9
realme 9 este Dual-SIM, vine cu Android 12 și interfața realme UI 3.0 care este super ușor de folosit și intuitivă.
Procesorul este Snapdragon 680, ceea ce e ok, telefonul nu e 5G, dar are slat pentru cardul de memorie micro-SD, asta pentru că are doar 128GB memorie internă. Are 8GB RAM și are și cititor de amprente pe ecran, nu pe butonul de on/off.
Un minus e că nu are NFC, ceea ce înseamnă că nu poți plăti cu telefonul la POS sau la alte sisteme de plată prin NFC sau să-l folosești la integrări de smarthome etc.
Baterie
Bateria este super mare, are 5.000mAh și se încarcă cu fast-charge, în vreo 40 de minute se încarcă la 50%.
Da, știu că alte telefoane se încarcă și mai repede, dar probabil acele telefoane sunt și mult mai scumpe.
realme 9 mi se pare un telefon perfect pentru adolescenți, pentru cei care vor să impresioneze prin design, prin poze reușite, pentru cei care își doresc un telefon cu o baterie mare, dar care țin și la bugetul lor 😀