fbpx

Lansare Blackphone in Romania

Lansare Blackphone in Romania

19 ian. 2015 Lansari, Smartphone-uri

Într-o ediție Gadget Week de acum câteva săptămâni v-am vorbit și despre BlackPhone, smartphone-ul creat pentru a asigura confidențialitatea și securitatea datelor personale, oferă o protecție sporită prin criptarea convorbirilor telefonice, a mesajelor, e-mailurilor și navigării pe net. Principalul obiectiv al telefonului este de a proteja intimitatea utilizatorilor și de a le oferi controlul asupra datelor personale.

Blackphone_1

„Blackphone folosește sistemul de operare PrivatOS, o versiune modificată de Android 4.4  KitKat, care include software de criptare și securitate. În plus, telefonul dispune de o serie de aplicații proprietare Silent Circle, ce au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor și contactelor. Alte aplicații preinstalate asigură caracterul anonim al căutărilor pe internet, posibilitatea de alegere a permisiunilor pe care aplicațiile instalate să le aibă, oferă siguranță sporită wireless, opțiunea de a controla datele de la distanță și de a face transfer de date securizat.

La nivel hardware, Blackphone dispune de un display IPS, multitouch, cu diagonala de 4,7 inci și rezoluție HD. Telefonul are un procesor quad-core Nvidia Tegra 4i de 2.0 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD, o cameră foto principală de 8 megapixeli cu bliț LED și o cameră secundară de 5 megapixeli. Blackphone are dimensiunile de 69 x 141 x 9 mm și cântărește 119 grame.

Smartphone-ul este comercializat cu o serie de aplicații, fie aparținând unor terțe părți, fie aplicații proprietare Blackphone. Toate contribuie la asigurarea celui mai mare grad de siguranţă pentru confidenţialitatea utilizatorilor.

Blackphone-dual

Aplicații proprietare Blackphone:

Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume.

Secure File Transfer & Storage – oferă control asupra datelor pe care utilizatorii doresc să le trasfere sau să le păstreze private.

 Blackphone Security Center – oferă controlul total asupra fluxului de date generat de aplicațiile și serviciile de pe dispozitiv. Utilizatorul este cel care decide ce permisiuni oferă aplicațiilor pe care le instalează, fără a afecta funcționalitatea acestora.

Blackphone-silent-text-dual

Alte aplicații preinstalate:

Silent Phone – permite utilizatorilor să ințieze și recepționeze apeluri de voce, apeluri video și conferințe telefonice private, în întreaga lume.

Silent Text – permite trimiterea și primirea de mesaje și fișiere private. Atunci când un mesaj este șters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului și al destinatarului, precum și din cloud-ul de stocare.

Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-și păstra contactele într-o formă criptată.

Disconnect Private Search – utilizatorii pot face căutări pe net în regim privat, utilizând motorul de căutare preferat. Nu sunt memorate căutările, adresele IP sau orice alte informații personale.

Disconect Secure Wireless – este o aplicație care detectează automat și protejează împotriva interceptărilor asupra rețelelor wireless.

Private Storage – utilizatorii Blackphone pot să-și depoziteze, sincronizeze, distribuie și acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici măcar serverul nu cunoaște conținutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informațiile atât de intruziunea din exterior, cât și de eventuale amenințări venite din interior.

Spaces este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat în parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii își pot separa viața personală de cea profesională creând spații diferite pentru anumite aplicații, conturi sau date.

Blackphone-silent-phone-dual

Mai mult, Blackphone a lansat de curând Blackphone app store, unde utilizatorii au acces la aplicații atent selectate și validate la nivel de securitate.”

Pret -> aici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.