Mic, dar puternic. Review proiector LG MiniBeam PW800

Mic, dar puternic. Review proiector LG MiniBeam PW800

17 nov. 2015 Altele, Gadgets

Este pentru prima dată când testez un proiector, sper să nu fie și ultima. Sigur o să pornesc cu așteptări mari la următorul review al vreunui proiector după ce am testat LG MiniBeam PW800.

IMG_3812

Când am primit cutia am crezut că cei de la LG mi-au trimis vreun telefon din greșeală, eram pregătită să sun să-i atenționez că au greșit, noroc că m-am uitat mai atentă la imaginile de pe cutie. Asta te intrigă prima dată la MiniBeam PW800, dimensiunea incredibil de mică și greutatea redusă, îți dai seama imediat că îl poți lua cu tine peste tot, la munte, în hotel, la o conferință, la facultate etc. Parcă telecomanda e mai mare decât el.

MiniBeam PW 800 are o înălțime de 5cm, o lățime și o lungime de 14cm fiecare și o greutate de doar 600 de grame. Are un înveliș exterior din silicon care oferă și protecție și care se poate îndepărta foarte ușor.

IMG_3814

PW800 este construit pentru o rezoluție WXVGA (adică 1.280 de pixeli pe 800 de pixeli) și folosește tehnologia DLP, dar îi lipsește zoom-ul, așa că pentru a mări sau micșora imaginea trebuie să-l muți pe el mai aproape sau mai departe de perete. Pentru un set-up cât mai simplu, PW800 are pe partea de jos un locaș pentru prinderea pe trepied, așa îl poți muta și așeza foarte ușor prin cameră.

IMG_3836

Se setează foarte ușor, doar conectezi proiectorul la sursa de curent, îl pornești, îl conectezi la PC/laptop sau introduci stick-ul USB, ajustezi focusul și gata. Da, poți conecta un stick USB la LG PW800 pentru că dispune și de un player integrat. Poți conecta și VGA, HDMI, audio și AV. Dar ce e și mai interesat e că îți poți conecta smartphone-ul sau tableta prin Screen Share (cu Miracast și Intel Wireless Display), trebuie să te conectezi cu telefonul la WiFi, să pornești Screen Mirroring și atât. Ca să nu mai zic că te poți conecta și la o antenă pentru TV. Toate porturile sunt situate în spate.

Este compatibil cu Android, iOS, Mac, Windows, Linux și Chrome. Nu este wireless.

Pe partea de sus avem setarea focusului și buton tip joystick pentru a naviga prin meniu. În meniul vom găsi setări legate de conectivitate, luminozitate, culori, contrast, sleep mode, volum etc., cam tot ce ai nevoie.

IMG_3830

Telecomanda pare una normală de TV.

Puterea luminozității este de 800 lumeni teoretic, că așa scrie pe cutie, practic pare mult mai slab. Bine că dispune de Triple XD engine pentru o calitate mai sporită a imaginii. Iar contrastul este de 100.000:1. Lentilele sunt fixe,  așa că device-ul trebuie așezat la o distanță de 2 metri pentru o imagine de 120cm.

Calitatea imaginii este foarte bună, culorile arată bine, nu e nimic suprasaturat. Scrisul de la subtitrare se vede foarte clar, imaginea este fluidă… Chiar nu am nimic de rău de zis. Dar pentru a ajunge la o așa calitate trebuie să proiectezi imaginea pe un ecran special sau măcar pe un perete complet alb, într-o atmosferă cât mai întunecată, cu cât mai întuneric e, cu atât mai bine.

IMG_3800

Te poți uita și la filme 3D dacă ai ochelari DLP-LINK activi și dacă proiectezi imaginea prin PC-uri cu o placă video foarte bună.

Și sunetul se aude foarte bine, deși micile boxe pe care le folosește (care deși sunt două, sunetul nu are cum să se audă stereo pentru că sunt prea aproape una de alta).

Durata de viață a lămpii LED-ului ajunge până la 30.000 de ore, pentru că proiectoarele au o durată de viață, nu uitați asta.

IMG_3817

În concluzie, singurul defect pe care l-am găsit la acest super drăguț proiector este lipsa zoom-ului, în rest mă declar mulțumită. Prețul este de 2.300 lei.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.