fbpx

Noile Smart TV-uri Samsung vor fi compatibile cu tehnologia IoT

Noile Smart TV-uri Samsung vor fi compatibile cu tehnologia IoT

30 dec. 2015 Altele

Samsung a anunțat că întreaga linie de Smart TV-uri Samsung 2016 va fi compatibilă cu tehnologia Internet of Things (IoT) și va beneficia de conexiune la platforma SmartThings. SmartThings este o platformă deschisă ce le permite utilizatorilor să conecteze, să administreze și să controleze dispozitive și serviciile inteligente.

IoT TV (2)

Televizoarele SUHD din gama Smart TV 2016 sunt de asemenea compatibile cu tehnologia IoT, ceea ce le transformă în centrul de comandă al caselor smart. Samsung a dezvoltat propriul hub de tehnologie IoT prin SmartThings pentru gama de televizoare SUHD 2016.

Televizoarele SUHD se pot conecta și pot controla dispozitive Samsung și senzori SmartThings, dar și alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate și încuietori, la termostate și camere video realizate de producători terți, toate la cele mai înalte standarde de calitate. Pentru suport complet în cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

La CES 2016, Samsung va prezenta televizoarele viitorului și va demonstra modul în care noile Smart TV Samsung devin centrul dezvoltării ecosistemului IoT.

IoT TV (1)

Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la Samsung Smart TV, utilizatorii pot verifica dacă au ajuns vizitatorii și pot alege să deschidă ușa casei direct de pe canapea. Alertele senzorilor de mișcare pot anunța pe ecranul televizorului atunci când este detectată o mișcare în afara casei, oferind astfel o securitate sporită a locuinței, chiar și atunci când utilizatorii nu sunt acasă.

Funcția Cinema Mood a aplicației SmartThings facilitează crearea unui mediu perfect pentru un cinematograf acasă. Aceasta permite ajustarea automată a luminii ambientale și a sistemului de sonorizare, astfel încât să realizeze condițiile optime de vizionare a unui film.

Toate televizoare SUHD 2016 vor fi compatibile cu tehnologia SmartThings, însă funcționalitățile acesteia vor fi activate la nivel regional pe măsură ce SmartThings va extinde disponibilitatea platformei.

„Noua gamă Smart TV 2016 le va oferi utilizatorilor noi posibilități de consum și va consolida poziția de lider a Samsung, prima companie care lansează televizoare compatibile IoT”, a spus Hyun Suk Kim, President of Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics.

„Cu noile Samsung Smart TV compatibile cu tehnologia SmartThings avem posibilitatea de a oferi servicii pentru milioane de case”, a spus Alex Hawkinson, CEO și cofondator SmartThings. „Folosirea acestei tehnologii pentru dispozitivele existente în prezent reprezintă un avans major, care va face ca beneficiile caselor inteligente să fie din ce în ce mai accesibile.”

Comentarii

  1. Am vazut in carrefour la promotie un astfel de smart tv…avea un pret foarte bun si arata extrem de bine…ma gandesc daca sa il includ pe lista zilele acestea 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.