Kaspersky Lab a lansat o nouă versiune a soluției de securitate Kaspersky Internet Security – multi-device, versiune care le oferă utilizatorilor mai multe modalități de a-și securiza navigarea pe Internet și care le păstrează în siguranță datele personale.
Am fost mirată când la lansarea Kaspersky Internet Security a apărut și Smiley, dar se pare că și el se confruntă cu probleme legate de securitatea online, poate chiar cu mult mai multe decât noi. Smiley, fiind o persoană foarte cunoscută, este ținta unor atacuri menite să-i facă publice detalii din viața personală. Și el, ca orice altă persoană, trebuie să aleagă cu grijă pe ce site își face publice datele personale, ce device-uri folosește și ce soluție poate să acopere toate posibilele breșe de securitate.
Dacă acum este dificil să te asiguri că datele tale personale vor rămâne confidențiale, în câțiva ani o să fie o adevărată „luptă”. În curând toate device-urile or să fie conectate la internet, nu doar televizorul și telefonul, dar și frigiderul, mașina de spălat, cuptorul cu microunde, oglinda etc. Și cu cât mai multe device-uri conectate la internet, cu atât mai multe opțiuni pentru hackeri. În plus, dacă la telefon primești update cel puțin anual la sistemul de operare, la mașina de spălat sau la cuptor o să primești foarte greu update, iar un device ce nu are update este și mai vulnerabil.
Kaspersky Internet Security – multi-device este o soluție de securitate pentru întreaga familie, care protejează sistemele de operare Windows, Mac și Android împotriva programelor malware, a site-urilor periculoase, a supravegherii neautorizate a traficului online, a fraudei și a furtului de bani.
Versiunea din 2017 a produselor Kaspersky Lab pentru Windows are integrate câteva noi funcții:
– cu ajutorul funcției Secure Connection, utilizatorii își pot proteja datele împotriva interceptării atunci când folosesc o conexiune la Internet nesigură.
Funcția Secure Connection le permite utilizatorilor să se conecteze în siguranță la Internet, criptând toate datele trimise și primite prin rețea. Această funcție este deosebit de importantă, mai ales atunci când se desfășoară operațiuni financiare, se fac autorizări pe site-uri sau se transferă informații confidențiale.
Această funcție este extrem de utilă în timpul călătoriilor, atunci când multe persoane tind să se conecteze la rețele de Wi-Fi nesigure, pentru a fi în contact cu cei dragi. Conform unui studiu Kaspersky Lab, fiecare al cincilea (18%) utlizator a fost victimă a infractorilor cibernetici atunci când călătorea. Această statistică nu este surprinzătoare, având în vedere că – ce coincidență! – unul din cinci (18%) turiști nu își ia nicio măsură de siguranță în mediul online. Secure Connection devine, astfel, o măsură de securitate necesară pentru conectarea la o rețea publică de Wi-Fi.
Și să nu uităm de funcția Webcam Protection ce pornește webcam-ul doar atunci când folosești aplicații ce necesită camera web, așa eviți ca cineva să îți acceseze camera web fără ca tu să îți dai acordul.
Incluși în licența produsului de securitate sunt și 200 de MB de trafic criptat, în fiecare zi, existând și posibilitatea de a obține trafic nelimitat, contra unei taxe lunare sau anuale.
– Software Updater
Una din cele mai populare metode de infiltrare a programelor malware în computere este utilizarea erorilor (așa numitele vulnerabilități) din programele instalate pe dispozitiv. Dezvoltatorii fac actualizări ale produselor lor cu regularitate, dar nu toți utilizatorii le și instalează pe dispozitive. Software Updater poate să identifice automat aplicațiile care au nevoie de update-uri și, dacă utilizatorul își dă acordul, instalează pe computer cele mai recente versiuni de pe site-urile furnizorilor. Utilizatorul poate, de asemenea, să solicite manual un update la o aplicație sau poate să creeze o listă cu aplicații care nu trebuie actualizate (de exemplu, dacă utilizatorului îi este necesară o versiune veche).
– Software Cleaner
Conform unui alt studiu Kaspersky Lab, 37% dintre utilizatori păstrează pe dispozitivele lor programe pe care nu le folosesc. Pe lângă faptul că asta încarcă inutil memoria computerului, le oferă o șansă în plus infractorilor cibernetici de a intra în sistem. Software Cleaner scanează toate aplicațiile instalate pe computer și le marchează pe cele care prezintă un potențial risc. Uneori, utilizatorii nici măcar nu știu despre aceste aplicații instalate sau, pur și simplu, nu cunosc efectele lor negative.
Software Cleaner informează utilizatorii dacă un program a fost instalat fără știrea sau acordul lor explicit (de exemplu, programele ”bonus” care sunt instalate odată cu alte aplicații), dacă există programe care încetinesc funcționarea computerului, oferă informații incorecte/incomplete cu privire la funcțiile lor, operează în fundal, arată bannere și mesaje fără permisiune (reclamele) sau sunt folosite foarte rar. După ce primește un raport de la Software Cleaner, utilizatorul poate fie să înlăture aplicația, fie să o păstreze.
Pe lângă aceste noi funcții, soluția Kaspersky Internet Security – multi-device a fost optimizată cu tehnologii avansate, precum protecția pe mai multe niveluri a tranzacțiilor financiare (prin Safe Money), prevenirea instalării aplicațiilor nedorite (prin Application Manager, parte a fostei funcții Change Control) și blocarea reclamelor în browser (prin Anti-Banner).
Ai și trei luni gratuite la achiziția soluției online sau offline – în cutie. Cutia conține doar o hârtie cu codul de activare.
O altă soluție interesantă oferită de Kaspersky este
Poți intra pe pagina https://haveibeenpwned.com/ ca să vezi dacă conturile unde ai folosit adresa ta de mail au fost compromise. Contul meu de Adobe este singurul care a fost compromis, noroc că nu am informații importante acolo.
Atenția! Nu există o soluție perfectă pentru a evita complet atacurile cibernetice, singura modalitatea de a te asigura că toate datele tale personale rămân confidențiale este să nu îți faci conturi online, nici măcar adresă de mail.
Comentarii