fbpx

Primul update major pentru Windows 10

Primul update major pentru Windows 10

13 nov. 2015 Altele

Ieri, Terry Myerson, vicepresedinte executiv, divizia Windows și Dispozitive (Windows and Devices Group), a anunțat disponibilitatea primului update major al Windows 10 pentru PC-uri și tablete.

Cu acest update vin îmbunătățiri complexe legate de platformă și experiență, inclusiv cele generate de mii de parteneri care și-au updatat driverele și aplicațiile pentru a asigura o compatibilitate foarte bună cu Windows 10. Windows 10 începe de asemenea implementarea pentru XBOX One și, în curând, și pentru telefoanele mobile selecționate.

device_laptop_mini_start_CortanaMarket_1x_ro_RO

Optimizările legate de experiența în utilizare aduse de acest Update includ:

 • Performanță în sarcinile de zi cu zi, timpul de boot fiind cu aproape 30% mai scurt decât la Windows 7, pe același dispozitiv
 • Legat de Cortana, se poate folosi un pen pentru a efectua adnotări în Cortana Notebook, iar Cortana va recunoaște numărul de telefon, adresa de email și chiar adresa fizică pentru a ajuta la setarea de reminder-e. Cortana o să fie disponibilă și pentru Japonia, Australia, Canada și India (în engleza) cu funcționalităti și experiențe particularizate pentru fiecare dintre aceste piețe.
 • Microsoft Edge oferă performanță și securitate îmbunătățite, alături de un tab de previzualizare, care îți permite să treci pe deasupra tab-urilor și să ai o vizualizare asupra conținutului paginilor respective fără a fi nevoie să le deschizi efectiv și fără a părăsi pagina de web pe care te afli deja. Microsoft Edge se sincronizează acum și cu Facebook, dar și cu informațiile din Reading List pe toate dispozitivele, astfel încât poți reveni cu ușurință asupra informațiilor care te interesează cel mai mult.

Acest update aduce îmbunătățiri suplimentare în aplicațiile de Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire și multe altele!

device_pc_xbox

Windows 10 rulează deja pe mai mult de 110 milioane de dispozitive, inclusiv 12 milioane de calculatoare de business și este compatibil cu aplicații mai vechi, răspunzând în același timp nevoilor ridicate de un mediu de lucru modern.

Windows a introdus și două tipuri de servicii gratuite, concepute pentru IT în scopul adaptării mediului modern de lucru la complexitatea de business curentă, menținând controlul și livrând servicii de calitate:

 • Windows Update for Business oferă departamentului IT controlul asupra modului de implementare a update-urilor în organizațiile pe care le administrează, asigurându-se că dispozitivele sunt la zi și nevoile de securitate sunt acoperite, la un cost redus de management. Functionalitățile includ setarea de grupuri de dispozitive cu implementare fazată și scalarea implementărilor în contextul optimizării infrastructurii de rețea.
 • Windows Store for Business oferă departamentului IT un mod flexibil de a găsi, achiziționa, administra și distribui aplicații pe echipamentele cu Windows 10 – atât aplicații din Windows Store cât și aplicații personalizate de business. Organizațiile își pot alege metoda preferată de distribuție, fie atribuind direct aplicațiile, fie publicând aplicațiile în magazinul privat de aplicații (Private Store) sau conectându-le cu soluțiile de management de infrastructură.

device_family_continuum_phone_Non-Cortana_ro_RO

Update-ul introduce și alte două noi capabilităti proiectate pentru departamentul IT astfel încât utilizatorii să folosească echipamentele în mod eficient și sigur:

 • Mobile Device management – oferă departamentului IT întreaga funcționalitate de Enterprise Mobility Management pentru a administra întreaga familie de dispozitive cu Windows, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane și echipamente IoT. Windows 10 este singura platformă care poate gestiona scenariile de BYOD (bring your own device), de la dispozitive la aplicații și până la datele de pe acele dispozitive – într-un mod sigur și securizat. Și, bineînteles, Windows 10 este compatibil integral cu soluțiile existente de management al infrastructurii folosite pentru PC-uri, oferind IT-ului controlul asupra legăturii între cele două capabilități.
 • Azure Active Directory Join oferă posibilitatea administratorului IT să aibă un singur serviciu director, permițând utilizatorilor să folosească un singur login și asigură transferul securizat al setărilor de Windows si de date pe toate dispozitivele cu Windows 10. AAD Join permite practic pregătirea oricărui dispozitiv pentru uzul în mediul Enterprise cu câteva click-uri efectuate de oricine din organizație.

device_2in1_store_1_ro_RO

Dar și funcționalități de securitate precum:

 • Credential Guard – protejează credențialele într-un mediu care folosește virtualizarea hardware și previne cunoscutul “pass the hash”, cauza celor mai multe amenințări de securitate
 • Device Guard – utilizează Trusted Boot pentru preveni instalarea de cod malware, un real ajutor în securizarea dispozitivelor companiei
 • Windows Hello le permite utilizatorilor să-și ia adio de la parole cu ajutorul instrumentelor biometrice de tip enterprise, care includ recunoașterea facială și a amprentelor
 • Windows Defender – serviciul nostru gratuit anti-malware care protejează aproape 300 de milioane de dispozitive Windows zilnic

Tot ca parte a update-ului, Wondows acordă clienților enterprise opțiunea de oprire a datelor de telemetrie.

Dacă rulați deja Windows 10, veți primi update-ul de noiembrie în conformitate cu setările din Windows Update. Dacă folosiți Windows 7 sau Windows 8.1, puteți beneficia de oferta de Upgrade Gratuit și veți primi update-ul de noiembrie ca parte integrantă din upgrade-ul la Windows 10.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.