fbpx

Review Acer Swift 3 – 2018

Review Acer Swift 3 – 2018

7 apr. 2018 Laptop

Acer Swift 3 este frățiorul mai mare al lui Acer Swift 1 – laptopul primit în teste săptămâna trecută. Deși specificațiile diferă destul de mult, design-ul exterior foarte reușit și culorile speciale folosite au rămas o constantă.

P1010508

Varianta testată este de 14″ și este aproape identică ca mărime cu Swift 1 testat anterior. Diferențele exterioare sunt la culoare, evident, dar și diferite elemente decorative folosite, toate pentru a da o impresie mai premium față de Swift 1. Dar și acest model este foarte ușor și subțire, ideal de luat cu tine oriunde.

P1010543

Review video Acer Swift 3:

Design

Aluminiul este la el acasă în carcasa lui Acer Swift 3, de această dată vopsit într-o culoare mai feminină, roz. Nu sunt mare fană a rozului, dar culoarea folosită (Sakura Pink) pentru exteriorul lui Swift 3 este una tare plăcută, chiar seamănă cu florile de cireș (sakura). Îmi place direcția în care merge Acer cu diverse culori cât mai non-conformiste pentru modelele sale. Iar faptul că este din aluminiu înseamnă că nu vei aduna amprente, ceea ce este întotdeauna un punct forte.

La interior sunt principalele diferențe. Swift 1 era model entry level, făcut și făcut pentru un buget mai mic, iar Swift 3 beneficiază de un buget puțin mai mare. Așadar, Acer reușește să îndese (deoarece carcasa este aproape identică) mult mai multă putere într-o carcasă foarte mică și plăcută la atingere.

P1010464

Performanță

Pentru un Ultrabook la buget redus (aproximativ 800-1.000 euro), Acer Swift 3 primește puncte extra. Nu numai că are unul din cele mai bune procesoare din seria U, de la Intel (Core i7 8550U), dar modelul testat de mine are 12GB RAM, 2 Drive-uri pentru storage, atât SSD cât și HDD, și un ecran Full HD IPS de 14″. „Cireașa” de pe tort constă într-o placă video dedicată, Nvidia GeForce MX150, lucru la care nu mă așteptam în acest preț, mai ales din cauza dimensiunii exterioare a laptopului.

P1010475

Chiar dacă nu este cea mai performantă placă video din lume, MX 150 este totuși cel puțin de 2 ori mai performantă decât varianta integrată în chip-ul Intel (Intel Uhd 620). Ceea ce înseamnă că vei putea încerca să joci diferite jocuri, cât timp nu sunt cele mai demanding. Titluri mai vechi vor funcționa, iar titlurile noi mai mult ca sigur pe low. Un astfel de ultrabook nu va fi cumpărat pentru performanța în gaming, dar totuși poate rula câteva jocuri, preferabil mai vechi sau mai slabe grafic.

P1010458

În ciuda mărimii reduse, beneficiem de multe porturi, pentru a conecta cam tot ce avem nevoie: Acer Swift 3 are 3 porturi USB normale (2 porturi USB 3.0 și un port USB 2.0), port USB Type C, port HDMI, 3.5 mm Jack combo (microfon + căști în 1 port), SD Card Reader și port de încărcare separat, deoarece nu se poate încărca prin portul USB Type C.

Una din micile probleme pe care le-am avut cu Swift 1, revine și la Swift 3. Trackpad-ul este foarte aproape de marginea inferioară a laptopului. Dacă îl folosești în brațe, sunt momente în care vei avea mici impedimente în a folosi partea inferioară a trackpadului. Nu este cea mai mare problemă din lume, dar e de menționat. Lângă trackpad este și un cititor de amprente. O măsură în plus de securitate nu strică, nu?

P1010487

Ecranul este IPS, deci nu vei avea probleme cu unghiurile de vizualizare, singurele mici impedimente apar în vizionarea conținutului în condiții de soare foarte puternic, deoarece luminozitatea ecranului este medie, la fel și contrastul (maxim atins circa 500:1). Ca și la Swift 1, acesta se rabatează până la 180 grade, pentru a putea fi folosit în cele mai creative poziții.

P1010477

Setup-ul de SSD + HDD înseamnă că vei putea salva ceva media/jocuri/orice vrei dar înseamnă și extra zgomot, pentru cei mofturoși. Mă îndoiesc că asta va fi un factor decisiv în cumpărarea unui ultrabook la acest preț, dar, evident, trebuia să menționez.

Tastatura este una normală pentru laptopurile Acer, întâlnită la majoriatea modelelor de această mărime. Pentru tastat este foarte comodă, chiar și în sesiuni foarte lungi de tastare, iar iluminatul este același alb foarte plăcut.

P1010459

Bateria ține cel puțin 6-7 ore de folosire normală, nu am găsit modelul bateriei, știu doar că are 4 celule, deoarece configurația primită în teste este printre primele din România, poate chiar și din Europa, lucru care nu poate decât să mă bucure. Dacă este aceeași baterie ca pe Swift 1 testat anterior, ea va ține mai puțin, deoarece Swift 3 are mai mulți consumatori (1 Hard Disk în plus și o placă video).

Sunetul produs de difuzoarele lui Swift 3, difuzoare amplasate în partea inferioară a carcasei, nu este unul strălucitor, comparabil cu multe ultrabookuri. Problemele cele mai mari le vei întâlni când dai volumul foarte tare, moment în care bass-ul distorsionează peste înalte. De asemenea, volumul atins nu este foarte ridicat, dar nici nu te aștepți prea mult de la un frame și difuzoare atât de mici.

P1010511

Pro:

  • Componente foarte bune pentru prețul cerut
  • Culoare interesantă
  • Carcasa din aluminiu
  • Dimensiune
  • Procesor foarte bun, generația 8 Intel
  • SSD Rapid + HDD pentru extra storage

Contra:

  • Contrast + Luminozitate medie a ecranului
  • touchpadul e prea aproape de margine

P1010520

Configurația testată:

Procesor: Intel Core i7 8550U @1.8GHz Quad Core

RAM: 12 GB Ram DDR4

Plăci video: Integrată Intel UHD 620 + Dedicată GeForce MX150

Storage: 512GB SSD M.2 Sata + 1TB Western Digital HDD 5400rpm

Conectivitate: 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1x USB Type C, HDMI, 3.5mm Combo Jack, SD Card Reader, Port încărcare, cititor de amprente.

Wireless: 802.11AC + Bluetooth

Ecran: 14″ Full HD IPS Acer ComfyView

Greutate: aprox 1.7Kg

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.