8 motive pentru a cumpăra un proiector – Review BenQ W1090

8 motive pentru a cumpăra un proiector – Review BenQ W1090

21 aug. 2017 Altele

Sunt atât de multe opțiuni disponibile pe piață pentru ecrane digitale foarte mari la care să te uiți la filme/seriale, evenimente sportive sau pe care să te joci, de ce ai alege să-ți cumperi un proiector?

Review video BenQ W1090:

Uite că eu am descoperit 8 motive pentru care cumpărarea unui proiector poate să fie o decizie înțeleaptă:

IMG_4961

1. Spațiul redus de depozitare. Un televizor cu un ecran foarte mare (ca să comparăm mărimea maximă suportată de proiector cu un monitor de aceleași dimensiuni) poate ocupa destul de mult spațiu în casă, pe când un proiector are dimensiuni reduse și are nevoie doar de un perete liber. Nu sunt necesare rafturi sau dulapuri pentru susținere, sisteme de montare pe perete sau vreun suport special. Cumpărarea unui ecran de proiecție retractabil este doar la alegerea ta, un perete deschis la culoare este suficient. Dar nu uita că trebuie să ții cont de distanța la care trebuie să fie proiector așezat față de perete și să nu existe obstacole între el și perete.

Pentru că vreau să vă ofer exemple concrete, la fiecare avantaj pe care o să vi-l prezint, o să vă dau detalii despre proiector testat de mine acum vreo două săptămâni – BenQ W1090. Noul membru al familiei BenQ este un proiector FullHD 1080p, gândit pentru proiecţii în încăperi de dimensiuni normale, precum apartamentele de bloc. El vine dotat cu lentile speciale capabile să ofere o diagonală de 10o” de la doar 2,5 metri distanță.

Mai mult, BenQ pune la dispoziţie un calculator de proiecție (http://projectorcalculator.benq.com/), cu ajutorul căruia poti determina, înainte de achiziţie, compatibilitatea proiectorului ales cu dimensiunea sufrageriei tale.

70629b3904eee7911d1ccf01a3b5b3e46c13607e

2. Ecran mai mare cu bani mai puțini. TV-urile cu diagonală mare sunt extrem de scumpe (chiar și cele non-smartTV), de aceea mulți preferă un TV de dimensiuni potrivite și un proiector pe care să-l folosească special pentru a vedea un film ca la cinema, pentru serile în care vin rudele și prietenii în vizită sau pentru o experiență inedită de la un eveniment sportiv.

De exemplu, BenQ W1090 are o dimensiune maximă de proiectare a imaginii de 7.62 metri și costă doar 3.550lei, pe când un TV cu o diagonală de 254cm costă aproximativ 40.000lei, dar prețul poate ajunge până la 230.000lei – în funcție de caracteristicile lui. Dar e adevărat că prețul ridicat la TV-urilor cu ecran mare este dat și tehnologiile folosite, majoritatea fiind smartTV-uri cu rezoluție 2K sau 4K.

IMG_4965

Poți vedea calitatea imaginii unui proiector dacă analizezi cu atenție cum se vede subtitrarea.

3. Sentimentul că ești într-o sală de cinema sau la un eveniment sportiv. Poate nu mulți vor să recreeze senzația că sunt într-o sală de cinema atunci când se uită la un film, dar dacă te numeri printre persoanele care nu vor să-și dezlipească ochii de la un ecran imens nici când mănâncă floricele, un proiector poate să te facă să te simți mult mai relaxat și mai mulțumit de alegerea făcută.

Tehnologia Digital Light Processing (DLP), folosită de BenQ W1090, este principala tehnologie de proiecție utilizată în 90% din cinematografele digitale din lume și în 100% dintre sălile de proiecție IMAX. Rezoluția imaginii proiectate de BenQ W1090 este de 1920 x 1080, dar suportă rezoluții între 640 x 480 – 1920 x 1200.

Modulul audio este susținut de un sistem CinemaAudio Master+ cu o putere de 10 Wați, difuzoarele fiind poziţionate într-o incintă acustică de rezonanţă specială “BenQ Audio Enhancer”.

Modul Sport pentru imagine oferă o îmbunătățire a imaginilor digitale și o reproducere precisă a culorilor, totul pentru a te face să te simți în centrul acțiunii. Odată activat, modul Sport oferă şi un sunet extraordinar, capabil să îţi dea senzația că te afli în mijlocul acțiunii, auzind bătaia mingiei pe paleta de tenis.

4. Portabilitate. Majoritatea proiectoarelor pot fi luate cu ușurință în bagaj, BenQ W1090 are doar 346.24mm x 101.70mm x 214.81mm și cântărește 2.75kg, îl poți transporta și într-un rucsac. Îl poți muta imediat în altă camera, ziua te poți uita la filme în sufragerie, seara în dormitor – fără să cumperi două TV-uri extrem de scumpe. Eu l-am testat și în mansarda casei mele, unde nu am cum să montez un TV (deocamdată) și afară în curte folosind un ecran de proiecție.

În plus, Kit-urile wireless Full HD extra de la BenQ sunt completările perfecte pentru instalarea W1090 pentru transmiterea conținutului necomprimat de 1080p, inclusiv a celui 3D. Patru antene puternice asigură o acoperire wireless de până la 30,48 m, iar funcția Selectare dinamică a frecvenței comută canalele pentru transmisie fără probleme chiar și prin pereți.

Layer 0

5. Nu stai cu grija că cineva l-ar putea lovi/strica din greșeală. Părinții cu copii mici sau animale de companie foarte mari chiar apreciază acest avantaj.

Proiectorul BenQ W1090 poate să fie așezat pe orice suprafață dreaptă, chiar și la înălțime pentru a evita riscul de accidente. Când proiectorul nu este amplasat în centru, funcția de corecție trapez oferă o flexibilitate mai mare de instalare a proiectorului prin corectarea efectului de trapez. W1090 are și mici piciorușe reglabile și trei mounturi pentru trepied.

6. Imaginile sunt mult mai potrivite pentru ochi. Deși tehnologia utilizată la ecranele digitale a avansat foarte mult, în continuare privitul timp îndelungat la un TV cu ecran mare poate afecta vederea, devine obositor după un timp și nu este recomandat copiilor. Proiectoarele oferă o lumină mai caldă, nu foarte puternică, cu un contrast potrivit, ce face experiența de vizionare mai ușoară pentru ochi. Este precum diferența de a citi o carte pe tabletă cu o luminozitate mare sau a citi pe un ebook reader cu ecran e-ink.

W1090 afișează conținut Full HD la o rezoluție de 1080p, puteți să vizionați conținut Blu-ray, videoclipuri și transmisii în format HD și cu un contrast ridicat, fără reducerea formatului sau compresie.

Poți utiliza și zoomul de care dispune și poți focaliza imaginea folosind rotița specială situată pe lentilă.

7. O să ai o casă inteligentă, dar oldschool. Să nu uităm că mulți își aleg device-urile și în funcție de ce este la modă, iar proiectoarele smart sunt în trend în ultima perioadă. Prietenii care vin în vizită vor admira proiectorul ce transformă tot peretele în ecranul perfect pentru a viziona un film sau un meci de fotbal Te asigur că îți vei strânge imediat toți amicii când le vei spune că o să vă uitați la ultimul episod din Game of Thrones pe un ecran de 7 metri.

Datorită noilor tehnologii implementate, W1090 oferă un zgomot foarte redus, chiar şi atunci când este folosit la o luminozitate maximă. Proiectorul dispune și de o telecomandă și de un meniu foarte ușor de utilizat. Zona de aerisire se încinge cam tare, aveți grija să nu o acoperiți.

IMG_4963

Datorită suportului oferit de tehnologia MHL, puteți transmite instant conținut de pe smartphone sau tabletă – doar conectați device-urile printr-un cablu MHL.

8. Proiectorul poate să fie și o investiție. Am vorbit mai sus despre persoanele care își cumpără un device doar pentru că este la modă, dar sunt și multe persoane care cumpără un produs smart ca să-l folosească și pentru a obține venituri de pe urma lui. Un proiector poate să fie extrem de util profesorilor, agenților de vânzări, oamenilor de marketing ce trebuie să susțină multe prezentări, micilor afaceri etc.

Desigur, există și dezavantaje: calitate audio mai slabă față de un TV scump, nevoia de a face întuneric în cameră, înlocuirea lămpilor după trecelor celor 3000 -6500 de ore de utilizare etc.

Să nu uităm de un alt aspect important care influențează decizia de a cumpăra un TV sau un proiector – conținutul pe care vrei să-l vizionezi. La un TV poți urmări canalele TV, filmele de pe un hard extern, serialele de pe un serviciu de streaming online (dacă este smartTV) sau orice ai pe laptop/telefon. La un proiector, să luam iar exemplul lui BenQ W1090, ai la dispoziție un set complet de intrări/ieşiri: 2xHDMI, o conexiune MHL pentru partajarea semnalului video cu smartphone-ul sau tableta (sau pentru conectare unui Qcast opțional wireless FHD), Dsub, Composite Video, Componente In, Audio In/Out și un conector USB type-A, perfect pentru încărcarea dispozitivelor externe sau conectarea unui Kit WiFi (opțional).

IMG_4971

Caracteristici:

Distanță proiecție Normal
Segment Home entertainment
3D Da
4K Nu
Lumeni 2000
Short Throw Nu
Rezoluție nativă 1920 x 1080
Suport rezolutii 640 x 480 – 1920 x 1200
Contrast 10000:1
Diagonala maxima imagine (m) 7.62
Diagonala minima imagine (m) 0.72
Putere lampa (W) 270
Durata de viata lampa (ore) 3000 -6500
Diagonala display (inch) 30 – 300
Tehnologie DLP
Zoom 1.3X
Functii Sport Picture Mode Sport Sound Mode Vertical Keystone MHL Connectivity
Lentile (mm) F=2.59-2.87 f=16.88-21.88
Rata de refresh orizontala (KHz) 15-102
Rata de refresh verticala (Hz) 23-120
Aspect imagine 16:9
Conectori 1 x RS232 2 x HDMI 1 x USB Type A 1 x Composite video in RCA 1 x Audio out Mini Jack 1 x USB type mini B 1 x Computer in D-sub 15pin 1 x Audio in Mini Jack 1 x Audio in L/R
Conexiune retea Nu
Semnal video NTSC PAL SECAM SDTV EDTV HDTV
Audio Da
Difuzoare 1 x 10W

VIDEO

Dimensiuni (W x D x H mm) 346.24 x 101.70 x 214.81
Greutate (Kg) 2.75
Telecomanda Da
Accesorii incluse Telecomanda Cablu de alimentare QSG
Putere consumata (W) 270
Nivel zgomot (dB) 34

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.