fbpx

Review Blackberry Classic

Review Blackberry Classic

1 mart. 2015 Smartphone-uri

Sunt sigură că sunt mulți nostalgici care încă apreciază design-ul modelelor Blackberry, iar nimeni nu poate spune că acest smartphone nu arată bine. Deși mulți s-au obișnuit cu ecranele mari de tip touchscreen și cu lipsa unei tastaturi fizice, totuși e ceva ce te atrage la acest design.

Butonul de on/off este așezat destul de prost, în partea de sus a device-ului, iar bateria nu se poate scoate.

Tastatura fizică are o formă speciala pentru a permite o tastare cât mai rapidă, iar eu una recunosc că eu m-am chinuit un pic la început până m-am obișnuit.

IMG_2144

Butoanele de sub ecran nu sunt capacitive, ci sunt butoane fizice, iar butonul central și-a păstrat funcționalitatea de scroll.

Ecranul este touchscreen de 3.5 inci la o rezoluție de 720 pe 720 de pixeli, cu o densitate a pixelilor de 294 ppi.

Sistemul de operare este BB 10.3.1 și, din păcate, nu poți instala pe telefon orice aplicație îți trece prin cap. Telefonul vine cu două market-uri – Blackberry World și Amazon App Store, unde poți găsi foarte multe aplicații, dar cu siguranță mult mai puține decât în Play Store.

IMG_2140

Pe lângă aplicațiile pe care le poți descărca, Blackberry Classic vine și cu câteva aplicații pre-instalate precum: Blackberry HUB – unde vei găsi toate mesajele, emailurile, mesajele de pe facebook, twiter-urile și orice alt tip de mesaj instant. Și mai ai posibilitatea să utilizezi și Blackberry Blend pe PC pentru a sincroniza toate datele din telefon.

IMG_2106

Blackberry Clasic vine și cu Blackberry Protect, echivalentul la Find my iPhone – pentru a controla și găsi telefonul cu ajutorul PC-ului.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960, are 2GB memorie RAM și 16GB memorie interna extensibilă cu ajutorul unui card de memorie microSD.

IMG_2131

Camera foto lasă de dorit, atât cea principală de 8 MP, cât și cea frontală de 2MP.  Camera foto vine cu bliț LED și cu posibilitatea de a filma la 1080px.

IMG_20150224_134955

IMG_20150224_135227

Bateria m-a ținut aproape o zi jumătate la o utilizare medie. Mă așteptam să mă țină mult mai mult deoarece telefonul nu consumă foarte mult, iar ecranul este destul de mic .

Îmi place:

– design-ul

Nu îmi place:

– camera foto ce pare de pe telefoane de acum 2-3 ani

– ecranul pătrat care nu este tocmai media friendly

Concluzie:

Doar fanii Blackberry vor aprecia acest model.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.