Review complet Samsung Galaxy S6 Edge

Review complet Samsung Galaxy S6 Edge

27 apr. 2015 Smartphone-uri

A venit momentul să vă prezint un review complet și detaliat pentru Samsung Galaxy S6 Edge, cel mai așteptat smartphone al anului. Un smartphone cu un display superb și cu cea mai bună cameră foto de pe piață, dar, din păcate, Samsung Galaxy S6 Edge are și câteva aspecte negative.

IMG_4231

Design 

Samsung Galaxy S6 Edge este primul smartphone cu ecranul curbat pe ambele margini. De la prima vedere Galaxy S6 te impresionează cu aspectul premium, marginile curbate și ecranul superb pe care îl are.

Este adevărat că în partea de sus și mai ales în cea de jos, designul seamănă mult cu cel de la iphone. Nu știu exact care a fost tactica celor de la Samsung dar nu ai reușit decât să atragă critici cu această mișcare.

IMG_4344

Pentru că ambele margini – stânga-dreapta – sunt curbate, a fost spațiu doar pentru butonul de on/off în partea dreaptă și pentru butoanele de volum în partea stângă. Slotul pentru nano-SIM a fost mutat în partea de sus alături de portul infraroșu,  iar din păcate, posibilitatea de a adaugă un card de memorie a fost înlăturată.

În partea de jos avem un difuzor destul de pronunțat, portul pentru încărcare micro-USB și portul jack pentru căști.

Spatele este acoperit tot cu Gorilla Glass, ca și ecranul. Designul este unul plat, astfel încât camera foto iese foarte mult în afară. Acest lucru poate fi destul de deranjant pentru că marginea camerei foto, precum și marginile curbate, par mult prea ascuțite.

IMG_4340

Din păcate, spatele nu se poate detașa.

Galaxy S6 Edge este disponibil pe alb, negru, auriu sau verde, toate culoriile având reflexii de nuanțe diferite.

Butonul fizic Home și butoanele capacitive Back și Multitasking au rămas la fel ca la ultimele modele de la Samsung, pe butonul Home se află senzorul pentru amprentă iar butoanele capacitive parcă acum luminează ceva mai discret.

Galaxy S6 Edge cântărește doar 132 de grame, fiind mai ușor decât Galaxy S6, și are următoarele dimensiuni: 142,1 mm pe 70,1 mm și 7mm grosime.

Display și Interfață 

Ecranul este de 5.1 inci QuadHD cu o rezoluție de 1440 pe 2560 de pixeli, cu o densitate a pixelilor de 577ppi. Culorile sunt puternice și vibrante, fără să pară suprasaturate.

Displayul este protejat cu Gorilla Glass 4 și este foarte rezistent. Am încercat să-l zgâri cu un cutter, atât pe față, cât și pe spate, și nu am reușit. Am încercat chiar și cu alte elemente metalice foarte ascuțite dar ecranul a rezistat perfect.

Temele disponibile în librăria telefonului oferă un efect de mișcare atunci când înclini telefonul, nu știu dacă este vizibil pe cameră dar dacă veți încerca pe un S6  sau S6 Edge sigur veți observa mișcarea. Această mișcare se cheamă Parallax Effect și este disponibilă și pe iPhone-uri.

Interfața este cea bine cunoscută de la Samsung – TouchWiz, alături de sistemul de operare Android Lollipop 5.0 parcă arată mult mai bine decât pe alte device-uri. Este foarte ușor de folosit și… colorată.

IMG_4213

Ecranul curbat dispune de două margini Edge, dar aceste margini Edge nu au nici măcar jumătate din utilitatea ecranului Edge de pe Galaxy Note Edge. Micile funcții ale ecranului Edge de pe Galaxy S6 Edge rămân ascunse dacă nu sunt făcute vizivile din setări și pot fi mutate de pe partea dreaptă pe partea stângă.

Screenshot_2015-04-15-11-29-34

Poți vedea notificările pe ecranul Edge doar când ecranul telefonului este închis, dacă ecranul este deschis, pe marginea Edge poți vedea cinci contacte preferate și poți utiliza shortcut-ul pentru a suna. Fiecare persoana va avea o culoare diferită în jurul ei, dacă smartphone-ul este cu ecranul în jos și o persoana din cele cinci sună, ecranul Edge va lumina culoarea respectivei persoane. Această funcție nu este integrată cu vreo rețea de socializare, ci se limitează doar la apeluri telefonice, sms-uri sau emailuri.

Dacă primești un apel când smartphone-ul este cu fața în jos, poți respinge apelul și trimite un sms de auto-response doar apăsând cu degetul pe senzorul de măsurare a pulsului timp de două secunde.

Performanță 

Procesorul este Exynos, realizat chiar de către Samsung, și este octa-core de 1.5 GHz, susținut fiind de 3 GB de memorie RAM. Jocurile care solicită foarte mult smartphone-urile, precum Real Racing, se mișcă foarte bine și nu provoacă încălzirea device-ului.

Procesorul este realizat din două cipuri quad-core, unul la 2.1 GHz pentru activități mai puternice precum gaming sau redare video, iar cel de-al doilea de 1.5 GHz este pentru activități mai simple, precum scrierea unui sms sau navigarea pe internet.

Screenshot_2015-04-15-12-10-49 Screenshot_2015-04-15-12-10-43

Am făcut și un benchmark cu ajutorul aplicației AnTuTu Benchmark. și desigur că Galaxy S6 Edge a ieșit pe primul loc cu un punctaj de 52,735.

S6 Edge are și WiFi, NFC, Bluetooth 4.0, A-GPS și mulți senzori, precum: senzorul ce măsoară nivelul de saturație al oxigenului din sânge.

Camera foto 

Până acum nu am testat vreun smartphone cu o camera foto mai bună decât cea de pe Galaxy S6 Edge, și desigur Galaxy S6. Camera foto și ecranul superb sunt cele două mari atuuri ale acestui device.

Aceeași cameră de 16MP cu stabilizare optică și lentile f/1.9 este disponibilă și pe Galaxy S6. Camera foto secundară având 5 MP, și ea la rândul ei făcând poze foarte reușite.

Camera foto se poate deschide în orice moment dacă apeși dubluclick pe butonul Home, și se deschide chiar foarte repede.

IMG_4362

Interfața s-a modificat un pic, fiind parcă mai simplu de utilizat. Modul PRO oferă opțiuni precum white balance, exposure sau contrast. Mai sunt disponibile și modurile Selective Focus și Pamorama, dar și multe alte moduri ce pot fi descărcate, plus multe alte efecte ce oferă și preview.

Galaxy S6 Edge poate înregistra 4K folosing camera principală, și 2K folosing camera frontală.

Pentru a face poze poți utliza butoanele de volum, dar poți seta ca aceste butoane să funcționeze și pentru zoom.

Mai jos puteți vedea câteva poze realizate cu acest device.

20150415_122602 20150415_12253320150415_113850 20150413_215209 20150413_16012420150415_122447

Alte funcții 

Scanerul de amprentă a fost îmbunătățit, la fel și monitorizarea ritmului cadiac din aplicația S Health. Acum poți vedea exact bătăile inimii cu ajutorul graficului prezent în aplicația S Health. Cu ajutorul aplicației S Health poți monitoriza și numărul de calorii pierdute sau consumate, numărul de pași făcuți, nivelul de oxigen din sânge, dar și nivelul de stres la care ești.

Speakerul este destul de puternic și cu siguranță este mai avansat față de cel de pe Galaxy S5, dar încă nu se ridică la nivelul celui de pe HTC One M9.

Bateria 

Capacitatea bateriei a scăzut, față de S5 care avea 2.800 mAh, Galaxy S6 Edge are o baterie de 2.600 mAh. Iar asta împreună cu ecranul puternic, nu pot decât să ducă la o autonomie scăzută a bateriei.

Screenshot_2015-04-15-11-30-06Screenshot_2015-04-15-12-31-07

Noroc cu modul Ultra Power saving mode, ce îți transformă telefonul într-unul cu ecran alb-negru și doar cu câteva aplicații importante instalate. Astfel bateria lui Galaxy S6 Edge poate rezista și zile întregi.

Verdict 

În mod clar pot spune că Galaxy S6 Edge are cea mai bună cameră foto de pe piață, și unul din cele mai bune ecrane.

Dar sunt tare dezamăgită de autonomia bateriei, de faptul că lipsește slot-ul pentru carduri de memorie și că nu pot accesa bateria.

IMG_4370

Prețul este unul destul de ridicat, acum puteți găsi device-ul la reducere la un preț de pentru varianta de 32 GB, pentru varianta de 64Gb sau pentru varianta de 128GB.

Dacă aș putea să ofer banii aștia fără să stau pe gânduri, aș spune că merită achiziția lui Galaxy S6 Edge.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.