Review Huawei Mate20 lite

Review Huawei Mate20 lite

6 nov. 2018 Smartphone-uri

Înainte să testez Huawei Mate20 Pro, am testat câteva săptămâni „frățiorul vitreg mai mic” – Huawei Mate20 lite. Zic „frățiorul vitreg mai mic” pentru că cele două device-uri au foarte puține lucruri în comun, în afară de o parte din nume.

Doar când auzi „lite” ar trebui să îți dai seama că este vorba de un smartphone mid-range destinat persoanelor care vor doar un smartphone decent, nu un smartphone de top cu specificații impresionante și cu un preț pe măsură.

Insist asupra faptului că cele două modele nu au mai nimic în comun, ca să nu aveți impresia că cumpărați o versiune mai ieftină a lui Mate20 Pro pentru doar 1.500lei.

Dar există și câteva caracteristici comune, cum ar fi Inteligența Artificială ce optimizează aplicațiile telefonului, prelungește durata de viață a bateriei și îmbunătățește semnificativ pozele realizate.

Am avut versiunea Platinum Gold a lui Huawei Mate20 lite, preferata mea. Și versiunea Blue arată bine, dar cu Platinum Gold vei ieși cu siguranță în evidență. Spatele este foarte lucios și strălucește cam din toate unghiurile, aproape ca o oglindă. Tot pe spate sunt poziționate și cele două camere foto, iar sub ele senzorul de amprentă. Întregul sistem e încercuit de un pattern ce îl scoate și mai mult în evidență.  În rest, design-ul este destul de simplu, iar telefonul un pic cam gros la prima vedere.

Huawei Mate20 Llite este un telefon Dual SIM, cu 6GB RAM, o capacitate internă de stocare de 64GB, ce poate să fie extinsă cu ajutorul unui card de memorie micro-SD de până la 256GB.

Deși telefonul este destul de rezistent la șocuri, recunosc că l-am brutalizat un pic, corpul lui este din aluminiu, dar nu este rezistent la apă sau la praf.

Sistemul de operare este Android 8.1 Oreo și merge foarte bine pe chipset-ul de 12 nm Kirin 710 (Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53) – un procesor foarte bun pentru un smartphone mid-range.

În cutie vei primi și căști audio, încărcător + cablu de date și instrucțiuni de utilizare.

Un lucru care mi-a plăcut mult la Huawei Mate20 lite este ecraul IPS LCD FHD + (cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli) de 6.3 inch, ecran ce oferă o experiență vizuală imersivă. Cu siguranță ajută mult și  tehnologia HDR îmbunătățită cu inteligență artificială, ce permite vizualizarea în timp real a imaginilor HDR și a înregistrarilor video.

Camera foto este duală, este formată dintr-un senzor de 20 MP, f/1.8, 27mm (wide) și un senzor de 2 MP cu care poți realiza efectul de bokeh realist. În plus, camera foto este mult ajutată de AI ce oferă 22 de categorii de optimizări bazate pe recunoașterea obiectului și scena.

Modul AI de înfrumusețare automată face ca fotografiile de tip selfie să iasa foarte bine, folosindu-se de camera frontală duală de 24 MP + 2 MP.

AI nu ajută doar la imagini, poze, ci și optimizează performanța jocurilor prin o alocare dinamica a resurselor în timp ce te joci.

Iar pentru generația mai tânără… Qmojis 3D funcționează cu AI, imită expresiile, mișcările și vocea ta. Poți crea GIF-uri personalizate Qmoji și videoclipuri.

O altă funcție foarte interesantă a camerei este Slow-Motion cu 16x – modul de înregistrare cu 480 de cadre pe secundă ce pune pe ecran fiecare detaliu.

Portul de încărcare și transfer de date este USB-C 2.0. Iar legat de încărcare, Huawei Mate20 lite are o baterie generoasă de 3750 mAh și încărcare rapidă (9V/2A 18W).

 

Concluzie:

Huawei Mate20 lite face parte din cea mai nouă generație de smartphone-uri mid-range ce încearcă să aducă experința de utilizare cât mai aproape de cea de pe modelele de top. Desigur, performanțele device-ului se reflectă și în preț, iar la un cost de aproximativ 1.500lei, Mate20 lite merită banii.

Aș recomanda modelul mai mult pentru tinerii care vor selfie-uri reușite, un design atractiv și funcții fun, precum Qmojis 3D.

 

Poze realizate cu Huawei Mate20 lite:

 

sdr
smartcapture
smartcapture
smartcapture
smartcapture
smartcapture

sdr

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.