V-am tot laudat flagship-ul lansat anul trecut de Huawei – P9, primul smartphone cu sistem dual-camera realizat în parteneriat cu firma producătoare de aparate foto Leica. Acum a venit momentul să vă laud noul model al seriei – Huawei P10.
Destul de asemănător cu Huawei P9, Huawei P10 vine cu a doua generație de lentile Leica integrate în sistemul dual-camera, funcțiile inovatoare pentru realizarea imaginilor de tip portret și prima cameră frontală Leica, pentru selfie-uri incredibile, dar și alte modificări menite să aducă un plus noului model.
Review video:
La design nu sunt vizibile modificări importante față de modelul anterior – P9. Îmi place că spatele este în continuare mat și nu atrage deloc amprente.
În partea de jos este portul USB-C de încărcare și transfer de date, jack-ul audio pentru căști și difuzorul, pe dreapta este butonul de on/off cu strații diferite pentru a-l recunoaște cât mai repede, iar mai sus sunt butoanele de volum. Pe stânga este portul pentru nano-SIM și pentru cardul de memorie micro-SD, iar pe partea de sus este doar un microfon.
Butonul de pe partea frontală este de tip touch, nu este un buton fizic, rolul lui este de Back și pentru a susține senzorul de amprentă, dar este mult prea sensibil. poți deschide fără să vrei ecranul când nu ești atent.
Spatele arată foarte bine, toată zona superioară unde se află camera foto duală arată modern și atrage atenția.
Eu vă recomand varianta pe negru, parcă fața arată mult mai bine pe negru. Modelul pe alb seamănă la prima vedere prea mult cu un iPhone sau un smartphone de la Allview.
Display
Display-ul IPS de 5,1 inci cu rezoluția de 1920 x 1080px este acoperit cu protecție Corning Gorilla Glass 5 și are o luminozitate foarte bună, imaginile se văd clar chiar și în lumina puternică a soarelui.
Sub display se află senzorul de amprentă, integrat în butonul special Back și ascuns sub sticla unitară. Din păcate, este foarte ușor să atingi senzorul și să deschizi ecranul fără să vrei, eu am tot pățit asta. Mă bucur că senzorul reacționează super rapid, dar poate să devină o problemă când se tot deschide în buzunar (chiar dacă nu ai o amprentă setată).
Performanță
Huawei P10 integrează un puternic procesor Kirin 960 și 4GB RAM, memoria internă este de 64GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie micro-SD.
Huawei P10 este Dual-SIM stand-by. Poți folosi în telefon două cartele SIM sau o cartelă SIM și un card de memorie.
Sistemul de operare este Android 7.0, dar interfața EMUI schimbă destul de mult aspectul aplicațiilor.
Mai jos este rezultatul testului Antutu Benchmark. Un rezultat nu prea bun, dar Huawei P10 nu este recunoscut ca un smartphone performant, ci ca un smartphone dedicat persoanelor pasionate de fotografie.
Am observat că telefonul se supraîncălzește ușor atunci când filmez sau dacă mă joc mai mult pe el. Nu este foarte fierbinte și cu o husă probabil nici nu mai observi asta, dar nici nu e în regulă ca un smartphone să se supraîncălzească.
Nu înțeleg de ce Huawei nu renunță la interfața EMUI (ajunsă acum la versiunea 5.1), pare o interfață învechită și ușor neprietenoasă, iar iconițele arată destul de rău.
Camera foto
Chiar dacă lentilele de pe Huawei P10 nu este produse direct de Leica, ci sunt “co-branded” (exact ca la Huawei P9)– adică sunt realizate printr-un parteneriat în care cei de la Huawei folosesc experiența celor de la Leica (atât software, cât și hardware) și părți din mecanismul de procesarea imaginii, se vede clar calitatea lor în imaginile pe care le veți avea.
Utilizatorii au la dispoziție noul sistem dual-camera Leica 2.0, care integrează un senzor RGB de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP (nu tot 12MP ca la P9) și algoritmi de îmbinare îmbunătățiți. În plus, noul vârf de gamă include funcții speciale pentru fotografia de tip portret, precum tehnologia 3D de detectare a feței, iluminarea dinamică, efectul bokeh și tehnologia Huawei Hybrid Zoom.
Huawei P10 folosește camera monocrom chiar și atunci când faci poze color pentru a crește luminozitatea, contrastul sau gama de nuanțe – în funcție de fiecare fotografie în parte. În plus, suprapunerea celor două imagini ar ajuta și la un focus pe o distanță mult mai mare.
Camera frontală integrează pentru prima dată lentile Leica, ce includ o apertură F/1.9 și un senzor complet nou care captează mai multă lumină. Selfie-urile ies incredibil de bine! Trebuie să încercați neapărat camera frontală, o să rămâneți surprinși.
Huawei P10 și Huawei P10 Plus integrează și opțiunea Highlights, oferită în parteneriat cu GoPro, un tool online de editare care crează clipuri video dinamice, din imaginile și conținutul video al utilizatorilor, cu efecte de tranziție și coloane sonore.
Am făcut aproape 4.000 de poze de poze cu Huawei P10, majoritatea în Roma. Mai jos puteți vedea o selecție cu câteva poze RGB și monocrom realizate pe modul Auto. Am încercat să adaug și poze făcute din mișcare – poze ce nu au ieșit extraordinar de bine (click pe ele pentru full-resolution):
Baterie
Bateria de 3200 mAh suportă tehnologia SuperCharge (5V / 4.5A), cu mecanismul de protecție Super Safe 5-gate, care, după cum zic cei de la Huwei, oferă monitorizarea în timp real a tensiunii, a curentului și temperaturii, pentru a permite nu doar o încărcare mai rapidă, ci și una în condiții de deplină siguranță, asta ca să atace un pic și spre Samsung.
Am avut smartphone-ul la mine în vacanța la Roma, l-am folosit în paralel cu un Galaxy S8+, iar bateria a ținut peste 12 ore la o utilizare intensă (mai mult foto și video). Comparând cele două modele, bateria lui Huawei P10 a rezistat mult mai mult, dar asta probabil și datorită ecranului mai mic – de 5,1 inci (nu 5,8 inci cât are Galaxy S8+).
Huawei P10 este disponibil, momentan, în doar două variante de culoare: Graphite Black și Mystic Silver, la un preț recomandat de 2599 RON, un preț foarte bun pentru performanțele oferite. Dar o să fie disponibil și într-o selecție de culori unice, ca urmare a primului parteneriat încheiat cu Institutul Pantone Color – Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black și Prestige Gold.