Review LG G Flex 2

Review LG G Flex 2

11 apr. 2015 Smartphone-uri

LG G Flex 2 este varianta îmbunătățită a lui LG G Flex, care deși păstrează forma curbată și flexibilitatea primului model, vine cu noi dimensiuni, un display mai bun, procesor mai performant și desigur ultima variantă de Android.

IMG_3813

Design

LG G Flex 2 vine în două variante de culoare: Platinum Silver și Flamenco Red. Comparativ cu modelul anterior, LG G Flex 2 este mai mic, mai ușor și mai subțire.

Butoanele laterale lipsesc și pare un pic greu la început să te obișnuiești cu butoanele de pe spate. Recunosc că eu de multe ori am apăsat pe camera foto crezând că apăs pe butonul de lock/unlock. Dar ca să evitați această problemă puteți folosi dublu-tap pe ecran pentru a-l deschide sau închide. Dar tot trebuie să utilizezi butoanele de pe spate pentru volum iar ca să faci un screenshoot trebuie să te străduiești ceva mai mult.

Cei de la LG susțin că spatele se autorepară, fiind un pic cauciucat e și normal ca el să revină la forma inițială după ce a fost zgăriat, din păcate spatele nu rezistă la zgârieturi mai puternice.

Acest smartphone este și foarte ușor de purtat în buzunar, în special în cel de la spate.

IMG_3794

Display

Display-ul este destul de mare, dar totuși este mai mic decât modelul anterior, având 5,5 inci, în loc de 6 inci cât avea LG G Flex. Și nu doar mărimea diferă, și rezoluția a fost îmbunătățită, acum LG G Flex 2 are un ecran P-OLED la o rezoluție de 1080 pe 1920 de pixeli, cu o densitate a pixelilor de 403 ppi, și este protejat cu Corning Gorilla Glass 3. Faptul că ecranul este P-OLED, adică plastic OLED, înseamnă că este fixat pe o suprafață de plastic iar asta îi conferă flexibilitate.

Se poate vedea cu ușurință calitatea ecranului, imaginile par vii și pline de culoare fără a da impresia că sunt suprasaturate. Ecranul curbat creează unghiuri optime de vizualizare și astfel experiența de vizionare este mai captivantă.

IMG_3807

Performanță

Smartphone-ul se mișcă destul de bine datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 810 Octa-Core pe 64 de biți și a sistemul de operare Android Lollipop. LG G Flex 2 dispune și de 2 GB memorie RAM, un procesor grafic Adreno 430 care este cu 30% mai rapid față de ce era pe predecesorul său.

Memoria internă variază în funcție de model, între 16GB sau 32GB, dar poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie micro-SD.

IMG_3799

Camera foto

Camera foto principală are 13 MP, stabilizare optică, laser autofocus și dual-LED Flash, camera foto secundară are 2.1 MP și se comportă decent. Desigur că există și modul panoramă, dual-shoot, câteva moduri artistice și HDR. Se poate realiza fotografii în timpul unei fimări (chiar și 4K) iar imaginile sunt salvate foarte repede.

Camera foto dispune și de tehnologe nouă de stabilizare optică a imaginii OIS+, dar degeaba… Eu am fost tare dezamăgită de camera foto.

Pentru a realiza un selfie, ca și la seria Galaxy A, poți doar să ridici mâna și să deschizi palma, iar funcția Touch&Shoot îți permite să declanșezi camera prin atingerea oricărui punct de pe ecran ceea ce e un pic deranjant dacă ești obișnuit ca așa să focalizezi.

IMG_3804

Bateria

Bateria este de 3000 mAh și nu se poate detașa, deși ai acces sub capac pentru a schimba cartela micro-SIM sau cardul micro-SD. Telefonul a reușit să reziste și 10 ore la o utilizare medie, poate nu pare mult dar asta totuși înseamnă aproape o zi întreagă.

Bateria se încarcă cu 50% în doar 30 de minute de încărcare.

IMG_3809

Concluzie

Mi-a plăcut foarte mult design-ul și ecranul de pe LG G Flex 2, din păcate am fost foarte dezamăgită de camera foto.

Dacă vrei un telefon care să atragă toate privirile, LG G Flex 2 este smartphone-ul potrivit pentru tine.

 

IMG_3819

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.