LG G5 este un telefon foarte interesant, este primul telefon modular pe care oricine îl poate cumpăra.
LG G5 este unul din puținele telefoane de top care chiar inovează, nu e doar un model îmbunătățit al versiunii anterioare.
Noul model de la LG schimbă modul în care accesăm bateria și aduce noi posibilități de a conecta accesorii care să te ajute să-ți utilizezi telefonul mai rapid și mai comod.
Review video:
Bateria detașabilă se scoate prin partea de jos extrem de rapid, această opțiune face telefonul să fie modular. Modular pentru că poți atașa în partea de jos o baterie externă de 1.200mAh care te ajută să faci poze mult mai ușor.
Având și aplicația LG Friends, care aduce împreună mai multe dispozitive, LG G5 poate fi transformat într-un aparat de fotografiat digital, player Hi-Fi și chiar mai mult.
Partea de jos poate fi schimbată pentru a transforma smartphone-ul într-un sistem audio cu B&O Play compatibil cu alte sisteme audio sau chiar cu PC-uri, sistem numit LG Hi-Fi Plus.
Colegul meu, Ștefan Roșioară chiar a fost la lansarea oficială LG G5 din Barcelona.
Design:
Carcasa lui LG G5 este metalică, dar culoarea și finisajul este unul nereușit. Mie una nu mi-a plăcut design-ul telefonului, deși cunosc multe persoane care au fost tare încântate de el.
Și forma telefonului este un pic ciudată, în partea de sus și de jos, pe partea frontală, device-ul este un pic curbat. Iar pe spate camera foto și senzorul de amprentă ies puțin din carcasă.
Singurele butoane de pe margine sunt cele de volum situate pe partea stângă, și nu pe spate ca la celelalte modele de la LG.
Senzorul de amprentă de pe spate (primul pentru LG) este de fapt butonul de on/off, așa poți deschide foarte rapid ecranul telefonului.
La prima vedere nu îți atrage atenția sistemul modular de pe LG G5, nici măcar nu îl observi. Toată atenția este captată de camera foto principală, ce de fapt este dual-camera (două camere diferite). Zic eu că design-ul camerei foto parcă îl face mai „uman” pe LG G5.
Partea de jos a telefonului se îndepărtează pentru a accesa bateria, apoi și bateria se poate detașa. Îmi place tare mult culoarea folosită pentru baterie și fontul de pe ea, mi-ar fi plăcut să văd pe tot design-ul telefonului elemente așa”jucăușe”. Partea de jos, din păcate, nu se îmbină perfect cu toată carcasa telefonului, iar asta e un pic deranjant.
Device-ul are o grosime de 7,7mm și o greutate de 159g, pare destul de solid chiar și cu bateria scoasă.
LG G5 vine în patru culori: argintiu, auriu, roz și verde.
Display:
Display-ul de la LG G5 este cu siguranță cel mai bun display de la LG de până acum. Are 5.3 inci, este IPS LCD și are o rezoluție Quad-HD (1440x2560px) cu o densitate a pixelilor de 554ppi.
Ecranul este foarte viu, clar și cu o calitate a imaginii de nereproșat. Și luminozitatea este mult mai puternică decât la modelul precedent – LG G4, ceea ce îl face perfect de utilizat în lumină puternică.
Nu lucru care nu-mi place este că au renunțat la buttonul de meniu (app drawer), toate iconițele sunt acum pe ecranele principale în foldere.
Dacă ești într-un loc întunecat, ora o să fie afișată constant pe ecran. Noi ne uităm de 150 de ori pe zi la smartphone pentru a verifica notificările. Always-on Display este o funcție a ecranului principal care afișează notificările primite pe scurt și ora, această funcție consumă doar 0.8% din baterie pe zi și poate fi oprită.
Eu una nu sunt o fană a funcției Always-on ce văd că începe să fie folosită pe mai multe device-uri, mereu am impresia că am primit o notificare sau că telefonul meu se descarcă.
Performanță:
Sistemul de operare este Android 6.0.1 Marshmallow, sistem care se mișcă foarte bine pe acest device.
LG G5 este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 820, procesor grafic Adreno 530, DSP Hexagon cu consum redus de energie, precum și procesoare de semnal al imaginii Qualcomm Spectra 14-bit, proiectat pentru a oferi imagini de înaltă rezoluție și calitate DSLR, dar și economie de energie. Procesorul Snapdragon 820 mai integrează și un modem X12 LTE care suportă viteze de download Category 12 de până la 600 Mbps și viteze de uplink LTE Category 13 de până la 150 Mbps.
Procesorul este Quad-Core: Dual-Core de 2.15 GHz și Dual-Core de 1.6 GHz, iar memoria RAM este de 4GB.
LG G5 dispune de Qualcomm Quick Charge 3.0 pentru o încărcare rapidă. Prin aplicarea unui algoritm inteligent, Quick Charge 3.0 este cu 27% mai rapid și cu 45 % mai eficient decât generația precedentă.
Capacitatea internă de stocare este de 32GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie micro-SD de până la 200GB.
Cablul de date este de tip C, ceea ce înseamnă viteze de transfer mai mari.
Telefonul se mișcă foarte bine, chiar dacă nu toți sunt încântați de cum arată interfața, aplicațiile merg fluent și fără probleme.
Camera foto:
Două camere chiar sunt mai bune decât una.
Camera foto dispune de Dual-Mode și Wide Lens, iar ce este cel mai interesant la camera foto este zoom-ul 2x Out, nu In.
LG G5 are două camere: una de 16MPcu o lentilă de 78 de grade standard, și alta de 8MP cu un obiectiv superangular de 135 de grade, cel mai mare disponibil la orice alt smartphone. Lentila de 135 de grade pe LG G5 oferă un unghi de vizualizare care este de aproximativ 1,7 ori mai mare decât cele de la camerele de smartphone existente și cu 15 grade mai largi decât câmpul vizual al ochiului uman. Lentila cu unghi larg permite utilizatorilor să capteze mai ușor peisaje, clădiri mai înalte sau grupuri mai mari fără a fi nevoie să se îndepărteze de subiect.
Ochiul uman poate vedea la 120 de grade, dar LG G5 are un unghi de realizare a pozelor de 135 de grade.
Deși poate ați crede că „vedeta” este camera de 16MP, eu una prefer camera de 8MP, efectul Wide creat de ea arată superb, deși nu poate fi utilizată pentru cadre fotografiate de aproape.
LG G5 dispune de o colecție de efecte pentru fotografii, inclusiv Pop-out, Film Effect și Auto Shot. Imaginea Pop-out combină imaginile realizate cu lentila standard și pe cele făcute cu unghi larg, pentru a crea un efect de imagine în ramă. Film Effect poate aplica până la nouă filtre diferite pe o imagine, în timp ce Auto Shot este o camera îmbunătățită, care captează automat un selfie atunci când o față este recunoscută.
Camera de pe LG G5 este cu siguranța una din cele mai bune de pe piață, mi-aș cumpăra acest device doar pentru cameră… deși parcă aș prefera un smartphone care să arate mai bine, dar să folosească aceleași camere Dual-Mode.
Mai jos puteți vedea imagini surprinse cu LG G5:
Baterie:
Bateria de pe LG G5 este de doar 2.800mAh, eu mă așteptam la o baterie de cel puțin 3.000mAh.
Eu am reușit să descarc complet telefonul după o zi de utilizare intensă, bateria se descarcă foarte repede în modul filmare. Dacă este în stand-by, bateria cred că poate rezista și trei zile, recunosc că nu am reușit să las telefonul în pace ca să testez asta, dar am observat cât de mult ține bateria când telefonul este în stand-by.
LG G5 dispune și de încărcare de tip fast-charge – Qualcomm Quick Charge 3.0. În aproximativ o oră, device-ul va ajunge la 100% de la 10%.
Portul de încărcare este de Type-C, unul din avantaje fiind că este reversibil și o să puneți foarte repede telefonul la încărcat.
LG G5 este unul din cele mai interesante device-uri pe care le-am testat. Mai mult m-a impresionat camera foto Dual-mode, în special cea Wide, decât sistemul modular.
LG G5 costă acum 3.100 lei.
big like !
Anul acesta Lg a aratat ca se poate! Un telefon bun, cu camere bune! Interesant e ca se poate scoate bateria, sa pui alta sau o baterie externa cu un accesoriu suplimentar la camera! O ideeie interesanta! Merita cumparat , dar pretul este c-am mare!
In sfarsit un telefon care revolutioneaza. Dar parca as fii vrut sa existe mai multe accesori care sa fie adaugate lui G5 pe langa cele deja existente. Poate nu la lansare dar cred ca de atunci mai puteau aparea macar 1-2. In rest telefonul este superb, singurului telefon care imi place mai mult decat acesta este Huawei P9 iar diferenta dinte cele doua pentru mine este aproape 0. Huawei P9 castiga datorita pretului mai mic. Deci un big love din partea mea pentru G5.