Philips 49PUS6482/12 este un televizor smart cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow ce are un aspect inedit. Nu este ultra subțire, dar este un model 4K UltraHD ce se diferențiază față de alte smartTV-uri de pe piață. Cea mai interesantă caracteristică a lui este modul Ambilight, reprezentat prin mici LED-uri pe 3 laturi ale televizorului. Modelul 6482, din seria 6000 este prezent în 2 mărimi: cea de 49 inci și 55 inci – eu am testat modelul de 49 inci cu procesor Quad Core, 16 GB dimensiune memorie, extensibili prin USB storage.
Review video Philips 49PUS6482/12:
Odată scos din cutie, remarci design-ul interesant abordat în toată seria Ambilight de la Philips. Montarea se face rezonabil de ușor, iar piedestalul TV-ului lasă impresia că plutește în aer.
Soundbarul din partea de jos aproape că nici nu îl observi, atât de bine se integrează în designul televizorului.
Telecomanda are două fețe – partea normală și partea cu tastatură full-size ce este extrem de utilă când ai mai mult de tastat, dar o poți folosi și ca controler în jocuri.
La capitolul Conectivitate sunt prezente cam toate porturile de care am avea nevoie, și anume:
- 4 x HDMI
- 2 x USB-uri
- 1 x intrare componente (YPbPr)
- Interfaţă comună Plus (CI+)
-
Ieşire audio digitală (optică)
-
Antenă IEC75
-
Conector prin satelit
-
Ethernet-LAN RJ-45
-
Intrare audio S/D
-
Ieşire căşti
-
Conexiuni wireless
-
Bandă dublă
-
Wi-Fi 11ac 2×2 integrat
-
Grație sistemului de operare Android, televizorul Philips 49PUS6482/12 a fost extrem de ușor de inițiat. Pur si simplu l-am legat la telefon, iar toți pașii de conectare la internet, presetări etc au durat maxim 5 minute. Chiar fără conectare la telefon, telecomanda care vine în pachetul este foarte utilă, deoarece are tastatură full size în partea din spate. Totuși, de reproșat este faptul că dacă nu ai un unghi direct către TV și nu ții telecomanda cum trebuie ai mari șanse să nu vadă comenzile tale. O altă problemă care ține tot de obișnuința sunt simbolurile de pe telecomandă, care sunt destul de diferite și greu de înțeles la primele utilizări, iar pe întuneric scrisul de sub ele este imposibil de citit.
Ambilight-ul crează un efect luminos foarte plăcut, mai ales noaptea și poate fi adjustat atât în intensitate, cât și în modurile în care funcționează, sau poate fi oprit complet. Ambilight reacționează la imaginea la care vă uitați, prelungind-o în afara și în spatele ecranului cu o tentă similară, chiar foarte rapid în schimbări dacă este pus în modul Game. Ambilight poate fi pus și să reacționeze la sunetele ascultate, sub diferite forme sau poate fi setat pe niște vizualuri presetate, semi statice. Adaugă la asta faptul că poți configura aproape orice aspect al lui, de la luminozitate până la durată și viteză, faptul că poate fi sincronizat cu becurile inteligente Philips Hue și ai un feature chiar foarte interesant și inedit pentru piața de TV-uri. Legând Philips Hue la TV-ul cu Ambilight 3 poți crea o experiență foarte imersivă pentru filmele pe care le vizionezi sau diversele jocuri, deoarece acum, lumina din toată camera reacționează la imagine/sunet.
Cu ajutorul Ambilight, în Music Mode, poți crea o atmosferă total nouă, având preset-uri care analizează și reacționează la streamul audio către boxe/soundbar. Poți crea un adevărat Party mode la tine în sufragerie combinând Muzica cu Ambilight și cu Philips Hue. În plus, din Google Play Store poți instala și aplicații de streaming audio, precum Deezer.
Evident că nici gamerii nu sunt neglijați, Ambilight având și preset pentru Game mode, la capitolul de Video React. Acesta este cel mai rapid mod dintre toate, fiecare acțiune cât de mică având o reacție din partea luminilor. Pare că ar crea o experiență unică în Shootere sau în jocuri de tip Racing. Nu am reușit să testez pe un PlayStation, dar rulând jocuri din diferite Play Store, văd potențialul acestui mod.
Pentru cei care vor să își monteze TV-ul în perete, pentru că ai această posibilitate, Ambilight nu este prezent în zona inferioară a acestuia, lăsând impresia că ceva lipsește. Acest lucru nu este atât de evident când îl folosești susținut pe standul propriu. De asemenea, Ambilight poate funcționa și cât televizorul este oprit, ca un fel de screensaver.
Calitatea imaginii lui Philips 49PUS6482/12 este destul de ridicată luând în calcul prețul acestuia, care se învârte pe la 3.500-4.000 Lei. Totuși, se observă destul de ușor că negrul este cam gri, tipic panourilor LED, unde iluminarea nu se oprește niciodată, chiar dacă este trecută prin filtre de culoare și cristale lichide.
Imaginile calitate 4K cu HDR Premium arată foarte bine mulțumită motorului Philips Pixel Plus Ultra HD, îndată ce scoți TV-ul de pe modul Standard. Pentru a viziona secvențe din Star Wars Episode 7 am folosit modul de imagine Vivid, dar pentru cei care au plăcere în configurarea imaginii televizorului până la cel mai mic detaliu, meniul oferă posibilitatea de a seta cele mai minuțioase detalii, până la temperatura culorilor individuale care formează fiecare pixel în parte. Toate acestea sunt accesibile, îndată ce intrii în meniul extins. Evident că trebuie să știi ce faci, dar cu puțină răbdare și diverse configurații găsite pe net, cred că oricine poate să obține o imagine superbă din acest panou LED.
Cu 400 cd/m² ecranul poate fi rezonabil de luminos. Pentru conținut HDR, totuși deobicei trebuie puțin mai mult. Drept urmare, televizorul pare că are mici probleme la scenele extrem de întunecate, dar acestea dispar odată cu reapariția luminii.
De menționat este faptul că ai șanse, în funcție de când a fost produs acest TV, ca suportul pentru HDR Premium să nu fie prezent direct din cutie. Pentru acesta trebuie ca software-ul televizorului să fie updatat la zi și totul va fi ok.
De asemenea, trebuie menționat că Philips 49PUS6482 face upscaling, în cazul în care conținutul sursă este la rezoluție Full HD, pentru a crește calitatea imaginii și pentru a o mări la rezoluția nativă a televizorului. Îmbunătățiri sunt vizibile față de același semnal pus pe un Televizor HD.
Sunetul ieșit din micul soundbar prezent în partea inferioară a lui Philips 49PUS6482/12 este plăcut, în ciuda faptului că din fabrică nu vine setat cine știe ce, dar odată ce intri prin meniuri poți stoarce ceva performanță din acest mini-bar și cu ajutorul motorului de procesare a sunetului DTS HD Premium Sound.
Dacă rețeaua wireless este bine configurată în casă, poți streamui liniștit filme de pe Netflix 4K, prin intermediul aplicației dedicate, care are chiar și un buton special pe telecomandă. Totodată, prin aplicația Philips SimplyShare poți reda conținut multimedia de pe PC/Laptop pe TV, cât timp acestea sunt legate la aceiași rețea wireless și semnalul este suficient, în caz că vreți să streamuiți conținut 4K cu sau fără HDR.
Concluzie:
Philips 49PUS6482/12 este un televizor rezonabil din toate punctele de vedere – prezintă un format interesant cu soundbar finuț dar care își face simțită prezența. Calitatea imaginilor este bună, dar trebuie configurat, pentru că modul Standard nu este destul, iar sistemul de Ambilight este foarte versatil și configurabil, inclusiv putând fi legat la Philips Hue. Probleme apar cu redarea culorii negru.
Telecomanda cu tastatură full-size pe partea din spate mi se pare cea mai utilă și reușită telecomandă de TV pe care am văzut-o până acum. Iar sistemul de operare Android este un mare plus pentru că ai zeci de aplicații de care le poți instala, chiar și jocuri, Facebook, aplicații de știri, muzică sau educaționale.
Sa te joci Asphalt pe televizor e mare lucru. Foarte frumos review-ul
MULTUMESC MULT
Da chiar interesant TV-ul Philips, are multe chestii noi fata de alte televizoare. Chiar îmi place ce a făcut Philips.
Eu lucrand in domeniul IT pot sa zic ca nu as recomanda nimanui sa cumpere un led cu rata de contrast de doar 400:1.De aici si faptul ca negru nu e negru iar albul nu e alb.Pentru ca un tv led sa aiba o calitate superioara,deosebita a imaginii recomandarea mea este sa cautati tv led cu panel VA cu rata de contrast peste 4000:1