Samsung Galaxy Alpha are mai mult stil și este mult mai elegant decat celelalte modele Galaxy. Te atrage cu designul lui sofisticat, cu margini metalice, colțuri rotunjite elegant și o carcasă neagră, plăcută la atingere.
Galaxy Alpha este și foarte ușor, are doar 114 grame și o grosime mai mică de 7mm, Alpha fiind unul din cele mai subțiri dispozitive Galaxy de până acum.
Ecranul este superb dar îmi pare un pic suprasaturat, displayul este de 4.7” HD Super AMOLED (la o rezoluție de 1280 x 720px).
Camera foto din spate este de 12 MP și face poze superbe la lumina naturală, camera frontală are 2.1 MP. Printre funcțiile camerei foto regăsim: Beauty Face, Dual Camera, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Selective Focus, Shot & More, Virtual Tour. Galaxy Alpha filmează UHD 4K (3840 x 2160) @30fps
Alte funcții împrumutate de la Galaxy S5 sunt Ultra Power Saving Mode, Download Booster, Quick Connect, Private Mode, Toolbox, Heart Rate Senzor și Fingerprint Scanner
Galaxy Alpha este dotat cu un număr impresionant de senzori, precum: Accelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor, Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR Sensor.
Sistemul de operare este Android 4.4.4 (KitKat) iar procesorul este Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz). Memoria RAM este de 2GB iar memoria internă este de 32GB.
Bateria rezistă destul de bine la cei 1.860 mAh.
Testul AnTuTu Benchmark chiar m-a surprins, Galaxy Alpha reușind să obțină un scor mai bun chiar decât Galaxy S5 sau Galaxy Note3.
Aspectele negative ale acestui model, din punctul meu de vedere, sunt: lipsa unui micro SD card de memorie, portul USB 2.0 (speram să fie 3.0) și faptul că ai nevoie de o cartela nano-SIM pentru a efectua apeluri.
Dimensiunile lui Galaxy Alpha sunt: 132,4 x 65,5 x 6,7 mm, asemanator cu un Galaxy S2.