Review Samsung Galaxy S8+

Review Samsung Galaxy S8+

8 apr. 2017 Smartphone-uri

Deja a trecut o săptămână de când folosesc smartphone-ul Samsung Galaxy S8+ ca telefon principal. Am făcut multe poze cu el, am filmat, am ascultat muzică la căştile AKG oferite gratuit de Samsung şi am testat cât de mult ţine bateria lui la o utilizare intensă.

Pentru că singurele diferenţe între Galaxy S8 şi Galaxy S8+ sunt legate de mărimea telefonului, implicit a ecranului (S8 are un ecran de 5.8 inci, S8+ are un ecran de 6.2 inci), şi capacitatea bateriei (S8 are o baterie de 3.000mAh, S8+ are o baterie de 3.500mAh), tot ce veţi citi în acest review se aplică la ambele telefoane.

Layer 1

Aici puteți vedea poze realizate cu Galaxy S8+, iar aici este unboxing-ul video.

În cutie veţi găsi telefonul, manualul de utilizare, pin-ul pentru portul micro-USB şi nano-SIM, căştile AKG în valoare de 100 de dolari, adaptorul pentru priză, cablul de date şi încărcare, adaptor USB-C – USB şi adaptor USB-C – micro-USB.

Review video Galaxy S8+:

Design

Noile smartphone-uri S8 aduc un design nou, dar nu unul complet diferit faţă de model anterior – Galaxy S7 Edge. Cea mai mare modificare fiind dispariţia butonului fizic Home de pe partea frontală a telefonului, ceea ce a dus la posibilitatea de a avea un ecran mult mai mare în acelaşi spaţiu.

Pe partea de jos este difuzorul, microfonul, portul de încărcare şi transfer de date USB-C şi jack-ul pentru căştile audio, pe partea dreaptă este butonul on/off (dublu click pe el pentru a deschide rapid camera foto), pe stânga este butonul dedicat pentru asistentul Bixby – interfaţă inteligentă bazată pe voice recognition şi input de pe telefon, şi butoanele de volum (folosite şi pentru a face poze mai uşor sau pentru zoom), iar în partea de sus este slotul pentru nano-SIM şi card de memorie microSD. Pe spate, pe lângă camera foto de 12MP şi bliţ – cu senzor pentru Heart Rate, este senzorul de amprentă ce poate fi folosit ca să deschizi telefonul sau ca să faci poze mai uşor.

Rama telefonului este metalică şi este aproape identică cu cea de la S7 edge. Mă bucur că nu se zgârâie uşor, este foarte bine realizată.

IMG_3482

Galaxy S8 cântăreşte 152g, iar Galaxy S8+ cântăreşte 173g.

Deşi modelul primit de mine este culoarea Orchid Grey (violet scrie pe cutie), nu se vede vreo urmă de violet, mov, roz sau orice altă nuanţă de acest tip, smartphone-ul pare doar gri. Modelul pe negru nu prea mi-a plăcut cum arată şi atrage cam multe amprente, modelul cu nuanţe de auriu nu l-am văzut personal, dar modelele pe argintiu şi albastru arată foarte bine.Ambele device-uri sunt protejate de standardul IP68, ceea ce înseamnă că rezistă la praf şi 30 de minute la o adâncime de un metru în apă. Dar să reţineţi că device-urile sunt rezistente la apă, nu sunt utilizabile în apă. Nu le puteţi folosi în apă ca să filmaţi, să faceţi poze (deşi puteţi reuşi dacă insistaţi) sau să accesaţi anumite aplicaţii, ecranul nu înţelege pe ce apăsaţi pentru că pentru el apa este exact ca un touch. În plus, nu puteţi pune telefonul la încărcat imediat după ce l-aţi scos din apă, o notificare o să vă apară pe ecran care o să vă spună ca mai întâi să uscaţi telefonul şi apoi să încercaţi să-l încărcaţi.

Display

Noul ecran denumit Infinity Display transformă total telefonul, aceasta fiind principalul punct de atracţie la noile modele de la Samsung. S8 are un ecran de 5.8 inci, iar S8+ are un display de 6.2 inci – mult mai lung decât cel de pe S8, dar nu cu mult mai lat, poate fi utilizat foarte bine cu o singură mână – eu am reuşit fără probleme.

Display-ul arată absolut superb, zic că este cel mai arătos ecran de pe un smartphone (la egalitate cu iPhone 7 Plus). Ecranul QHD Super Amoled cu rezoluție 2960 x 1440 pixeli și aspect ratio 18.5:9 (dar vine setat la rezoluția FHD), oferă nişte culori incredibile, puţin suprasaturate, dar superbe. Contrastul e foarte bun, iar luminozitatea puternică îl face uşor de utilizat şi în lumină naturală puternică. Chiar cred că ecranul este punctul forte al acestui smartphone, dar nici performanţele nu sunt mai prejos.

Ca şi la S7 edge, S8 şi S8+ au marginile curbate iar ecranul se întinde şi pe marginile curbate până foarte aproape de ramă, dar nu atinge rama – există un mic spaţiu negru de prevenire a apăsării accidentale a ecranului când ţii telefonul în mână. O noutate este rotunjirea colţurilor pe fullscreen.

Ecranul este protejat de Gorilla Glass 5, cel mai nou strat de protecţie de la Corning Gorilla. Iar în zona butonul Home există un senzor de presiune, dacă apăsaţi mai puternic acolo o să treacă la ecranul de securitate.

Device-uri vin şi cu Always on Display pentru a vedea mereu ora, data şi notificările primite. Funcţia se poate anula rapid din telefon.

Performanţă

Galaxy S8 şi S8+ au ambele un procesor Exynos Octa-Core de 10nm şi 4GB de memorie RAM. S8 vine cu 64GB de memorie internă, iar Galaxy S8+ este disponibil în două variante – 64GB şi 128GB.

Sistemul de operare este Android 7.0, iar o dată cu noul sistem de operare s-au modificat şi multe elemente de design ale interfeţei Samsung. Modificări pe care le veţi observa şi la alte device-uri Samsung ce vor primi update la Android 7.0 – iconiţe noi, font nou, sistem nou de afişare a notificărilor, aplicaţii cu un alt design, modificări în registrul de apeluri, zona de shortcut-uri de sus arată altfel şi multe altele.

Mai jos puteţi vedea scorul scos de S8+ în Antutu Bechmark, scor cu puţin sub iPhone 7 Plus, ceea ce este foarte bine – nu uitaţi că iPhone-ul este super optimizat şi toate aplicaţiile pentru el sunt bine verificate.

Screenshot_20170404-145133

Nu am observat ca telefonul să se încingă când am filmat, am făcut live sau când m-am jucat vreo 30 de minute la el.

Bixby este o interfață inteligentă bazată pe voice recognition, dar noua interfață poate înțelege contextul – acționeză împreună cu ecranul smartphone-ului. Bixby poate și să facă traduceri în mod automat și să recunoască produse și locații după poze. Practic, Bixby memorează totul despre tine și învață ce îți place și ce nu, de ce ai nevoie și de ce nu.

Telefonul vine în cutie şi cu două adaptore de la USB-C la micro-USB şi USB.

Securitate

Este pentru prima dată când discut separat de funcţiile de securitate de pe un smartphone, dar la S8 şi S8+ chiar avem despre ce discuta.

Pe lângă pin şi pattern, S8 şi S8+ mai au şi Fingerprint Scanner, Face Recognition şi Iris Scanner.

IMG_3484

Probabil v-aţi obişnuit deja cu scanerul de amprentă, metodă de securitate ce acum este disponibilă pe mai toate device-urile de top, chiar şi pe multe smartphone-uri mid-range. Scanerul de amprenta de pe S8 seamănă destul de multe cu scanerul de la alte telefoane, şi deşi înainte era situat pe butonul Home, acum este situat pe spatele telefonului lângă camera foto. Nu mi-a plăcut că ajungi un pic cam greu la senzorul de amprentă, mai ales pe modelul S8+, şi e destul de uşor să confunzi senzorul de amprentă cu obiectivul camerei foto pentru că amândouă se simt la fel la pipăit.

Iris Scannerul este metoda promovată intens de Samsung pentru a securiza smartphone-ul, dar mi se pare că este şi metoda care durează cel mai mult să deschidă telefonul. Trebuie să îţi aşezi ochii exact în cercurile desenate pe ecran şi trebuie să te asiguri că ai ochii deschişi mari, nu porţi ochelari de soare sau de vedere şi lumina nu este mult prea puternică. Iris scannerul funcţionează foarte bine şi pe întuneric, senzorul infraroşu nu are probleme cu întunericul, iar ecranul luminează destul de mult în întuneric.

Face recognition mi s-a părut cea mai rapidă şi uşor de folosit metodă de securitate. Nu durează mult să fie setată şi nici nu trebuie să îţi încadrezi faţa într-o anumită zonă, singurele probleme pot să apară dacă porţi ochelari de soare sau şapcă. Eu vă recomand funcţia Face Recognition ca să vă deblocaţi telefonul.

Am încercat să folosesc o poză pentru a trece de Iris scanner şi Face Recognition dar nu am reuşit, deşi am văzut deja două persoane care au reuşit să facă asta + poate faţa mea arată diferit în poze :))

Camera foto

Camera foto principală are 12 MP cu F1.7 şi este DualPixel. Ca şi calitate a imaginii, nu există diferenţe mari între pozele realizate cu S7 şi cele realizate cu S8. Imaginile ies foarte bine, mai ales în lumină naturală.

Camera foto secundară (frontală) este de 8MP (nu 5MP ca la S7), selfie-urile chiar ies foarte bine.

În plus, camera foto vine şi cu câteva funcţii extra, una din ele chiar imită efectele de la snapchat.

IMG_3477

S8+ are o opţiune pentru a aşeza butonul declanşator în orice zonă de pe ecran ca să fie cât mai uşor de apăsat. Dar puteţi folosi şi butoanele de volum, fingerprint scannerul şi gesturile pentru a face poze.

O să revin cu un articol doar despre camera foto de pe S8 şi S8+ (camera foto fiind identică) în care o să adaug şi multe poze needitate.

Baterie

Deşi baterie lui S8 are aceeaşi capacitate ca şi S7 – 3000mAh, autonomia telefonului este mai mare pentru că procesorul consumă mai puţin, software-ul este mai bine optimizat şi ecranul la fel, deşi pare mai luminos. Între Galaxy S8 şi S8+ este o diferenţă de 500mAh, S8+ având o baterie cu capacitatea de 3500mAh.

Eu am reuşit să folosesc telefonul aproape 23 de ore până am fost nevoită să-l pun la încărcat, ceea ce este foarte bine.

S8 şi S8+ dispun de fast-charge şi de încărcare wireless (WPC şi PMA). Noul pad de încărcare wireless are o suprafaţă de piele pe care se aşează telefonul, suprafaţă care se poate înclina. Noul pad wireless ar trebui coste aproximativ 80 de dolari.

IMG_3384

Disponibilitate şi preţ

Galaxy S8 va fi disponibil spre vânzare în Europa începând cu 28 aprilie. Va fi disponibil în cinci culori, printre care se numără Midnight Black, Orchid Gray și Arctic Silver.

Galaxy S8 costă aproximativ 3.400lei, S8+ va costa aproximativ 3.900lei, iar versiunea de 128GB a lui S8+ o să coste aproape 4.300lei.

Ce mi-a plăcut:

– ecranul Infinity Display

– bateria care ţine mai mult + încărcarea fast charge

– sistemul de securitate Face Recognition

– căştile AKG din pachet

– adaptoarele USB-C din cutie

– protecţia împotriva apei şi a prafului

Nu mi-a plăcut:

– poziţionarea senzorului de amprentă

– spatele mult prea alunecos

– noua interfaţă pentru Android 7.0

IMG_3493

Am primit telefonul în cadrul programului Orange Smartphone Testers.

Specificații:

  Galaxy S8 Galaxy S8+
OS Android 7.0
Network LTE Cat. 16**May differ by markets and mobile operators
Dimension 148.9 x 68.1 x 8.0 mm, 152g 159.5 x 73.4 x 8.1 mm, 173g
AP Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), 64 bit, 10 nm processOcta core (2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), 64 bit, 10 nm process*May differ by markets and mobile operators
Memory 4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.1)*May differ by markets and mobile operators
Display 5.8” (146.5mm)1 Quad HD+(2960×1440), (570ppi) 6.2” (158.1mm)1 Quad HD+(2960×1440), (529ppi)
1 Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners
Camera Rear: Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), Front: 8MP AF (F1.7)
Battery 3,000 mAh 3,500 mAh
Fast Charging on wired and wirelessWireless Charging compatible with WPC and PMA
Payment NFC, MST
Connectivity Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAMBluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC,Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)*Galileo and BeiDou coverage may be limited.
Sensors Accelerometer, Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor,
Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor,RGB Light Sensor, Iris Sensor, Pressure Sensor
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB,FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.