fbpx

Review video Destiny – PlayStation3

Review video Destiny – PlayStation3

28 oct. 2014 Jocuri

Destiny este un joc video de tip RPG shooter in open-world, creat de Bungie (cei care au realizat și jocul Halo), care a fost lansat pe Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 și Xbox One la începutul lunii septembrie.

“În Destiny, acțiunea este plasată într-un viitor îndepărtat, iar jucătorii își vor asuma rolul de Gardieni ai ultimului oraș de pe Pământ.“

destiny_key_art

Jocul începe cu alegerea caracterului, tu ești Gardianul ales de Ghost (cel care te ghideaza prin tot jocul) pentru a lupta împotriva inamicilor ce au pus stăpânire pe Terra. Poți alege dintre următoarele rase: Titan, Hunter sau Wizard, care și ei la randul lor pot fi Human, the Awoken sau Exo. Fiecare clasă are abilitățile ei proprii care cresc în mod treptat, pe măsură ce avansezi în joc. Aspectul tău este personalizabil, poți alege dintre un personaj feminin sau unul masculin, îți poți schimba culoarea pielii, a părului sau semnele distinctive.

Character_Creation_Screenshot_3

Imediat ce ai ales caracterul tău, ești trimis pe Pământ (în fosta Rusie) împreuna cu ghost (ghidul tău a cărui voce este Peter Dinklage din Game of Thrones. Locația pare imensă și poate fi explorată. Aici ai 4 misiuni pe care trebuie să le duci la îndeplinire pentru a ajunge pe Tower – locul unde vei întalni alți Guardians și de unde vei primi misiunile tale și de unde poți cumpăra arme sau alte upgrade-uri. Jocul se poate desfășura doar online, nu există mod offline.

Am realizat și un review video în care puteți vedea gameplay-ul:

Pentru cineva care a jucat shootere pe PC toată viața lui, targeting sistemul pe consolă este dificil la început, noroc că AI-ul are mișcări previzibile.

Armele sunt diverse și acoperă mai multe playstyle-uri ( sniper, close combat, shotgun etc.) iar abilitatea de SuperCharge este extrem de utilă. Ai chiar și un vehicul cu care te poți deplasa mult mai rapid în orice lume (exceptând tower-ul).

1st_Person_Screenshot_1

Povestea o vei descoperi treptat pe măsură ce avansezi ca nivel, am tot citit că end-game-ul este destul de sărac momentan, eu nu am reușit să ajung atât de departe pentru că jocul este destul de solicitant. Pe de altă parte, cei de la Bungie plănuiesc să lanseze destule DLC-uri care probabil vor remedia această problemă.

Un minus al jocului îl consider AI-ul oponenților care este foarte slab. Fiecare are un set de mișcări predefinite pe care le execută, de exemplu: se ascund după un obstacol, ies cu mâinile în lateral și trag destul de greu, tu având suficient timp să-i omori.

Oponenții devin din ce în ce mai greu de ucis și au un comportament diferit în funcție de clasă, unii se ascund după piloni, alții sar direct spre tine dar toți își păstrează comportamentul în funcție de clasă și astfel devin ușor previzibili. Mai dificil este când întâlnești așa zișii “Boși“ care sunt mult mai greu de ucis pentru că au și scut.

Crucible_Screenshot_5

Jocul este un pic enervant când după fiecare misiune sau bounty trebuie să te întorci pe Tower, și trebuie să înduri același clasic load time care durează mult prea mult.

Pe lângă poveste poți face și Strike-uri, în care împreună cu prietenii tăi trebuie să omorâți toți oponenții și să distrugeți bossul final, care poate fi inclusiv un tanc imens înconjurat de inamici.

Sistemul de PvP se manifestă în interiorul Crucible-ului, care este un fel de matchmakingul al celor de la Bungie. Tu selectezi modul (Clash, Combined Arms, Skirmish, Salvage, Rumble, Control), iar jocul îți va găsi automat un grup de jucători. PvP-ul este destul de distractiv, deși pentru cei care sunt un nivel mic poate nu este chiar atât de amuzant, deoarece vei fi pus în grup indiferent de nivel, și ajungi să joci tu, nivel 8, contra unora de nivel 27 .

În modul Patrol trebuie să te întorci în zona în care deja ai făcut 10 misiuni și să omori tot ce prinzi, ceea ce deveni deja un pic plictisitor…

În timpul jocului pot apărea și evenimente random, aterizează un meteorit / nava / dispozitiv și trebuie protejat până se extrage informația din el, sau un anumit boss trebuie omorât în 5 min. Aceste evenimente random fac jocul mult mai interesant.

Screenshot_10_1380636229

Modul multiplayer competitiv în care jucătorii se pot conecta oricând în desfășurarea jocului și pot continua povestea este tare interesant, personajul tău evoluează în mod continuu iar trecerea de la single player la multiplayer se face ușor și logic. Destiny include și un nou engine, care permite iluminare în timp real la nivel mondial, chiar am observat pe parcurul orele de joc ca luminozitatea se reduce iar cerul se întuneca.

Lumile sunt diferite, fiecare având caracteristicile ei unice. Se vede clar diferența între Pământ și planeta Venus.

Screenshot_6_1380636167

În concluzie, Destiny este un joc bun, captivant, destul de dificil și pe care cu greu îl poți lăsa din mână.

Trebuie să-l încercați!

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.