fbpx

Revistă de gaming la un alt nivel – Nivelul2

Revistă de gaming la un alt nivel – Nivelul2

5 apr. 2016 Gaming

Sunt sigură că ați auzit de revista dedicată jocurilor video – Level. Din păcate, revista a fost închisă acum câțiva ani, iar până anul acesta nu a existat vreo altă revistă de gaming pe piața din România (revistă printată). Dar unii dintre foștii redactori ai cunoscutei reviste LEVEL s-au hotărât să relanseze revista la un alt nivel – Nivelul2, împreună cu persoane noi.

Nivelul 2 (1)

Pe 4 aprilie, la Nexus Gamers Pub, redacția Nivelul2 s-a întâlnit cu cititorii revistei și cu jurnaliști și bloggeri pasionați de acest domeniu. Mai întâi a avut loc întâlnirea cu presa și bloggerii, apoi au venit și fanii revistei să-i cunoască pe redactori. Se simțea atmosfera prietenească, dar și emoțiile cititorilor, cei mai mulți erau abonați ai revistei și voiau să-i cunoască personal pe cei pe care îi citesc lunar. A urmat apoi un concurs de Mortal Kombat unde s-au oferit și premii. Am aflat că cei care citesc revista au vârste cuprinse între 14 şi 60 de ani, iar baza este reprezentată de studenţi şi tineri între 18 şi 35 de ani. Sunt, adesea, oameni bine informaţi, cu acces la hardware-ul necesar pentru a juca jocuri video de ultimă oră pe consolă sau PC.

Nivelul 2 (2)

Revista NIVELUL2 acoperă toate genurile și titlurile importante disponibile pe PC, PlayStation 4, Xbox One și Wii U. În curând, va fi inaugurată și o rubrică dedicată fenomenului eSports și jocurilor competitive. În ceea ce privește distribuția, revista poate fi achiziţionată online, de pe site-ul revista.nivelul2.ro, dar şi prin diverşi parteneri (poate fi găsită și pe eMAG.ro, iar în scurt timp va intra şi în reţeaua de magazine inMedio şi Relay). Numărul sălilor de gaming cu care publicația colaborează se va mări de la două la cinci în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Constanta şi Iaşi.

IMG_7111

 

Tot în sfera discuției despre hardware, revista NIVELUL2 se bucură de aportul editorial al redactorilor LAB501.ro, cei mai bine cotați review-eri pe acest domeniu din România. Misiunea lor este să asigure o secțiune importantă a revistei cu ceea ce înseamnă realizarea de teste comparative sau individuale ale celor mai noi plăci video, procesoare sau sisteme de răcire, dar mai ales să le ofere cititorilor soluții de gaming dintre cele mai diverse, fie ele exotice sau de buget.

Să nu uităm de jocul gratuit complet oferit cu fiecare ediție sub formă de cod Steam. Uneori, pot fi chiar mai multe, așa cum s-a întâmplat în cazul celei de-a treia ediții.

Nivelul 2 (4)

Mie una mi-a plăcut foarte mult articolul din prima revistă Nivelul2 – „Realitatea Virtuală bate la geam”, a fost un articol complet, detaliat, scris pe înțelesul tuturor, cu exemple clare și o scurtă istorie a VR-ului. Sper să mai văd astfel de articole în revistă, sigur dacă or să mai fie eu nu o să le ratez.

 

Scurtă prezentare a membrilor echipei editoriale:

 

„Vladimir „cioLAN“ Ciolan este membru de prin 2004 și a venit de la cea mai recunoscută revistă IT a vremii, unde își irosea talentul. Știm sigur că se pricepe și la programare, dar nu știm exact de care, are un stil inconfundabil, iar articolele lui sunt mereu combinate cu experiențe personale și interpretări amuzante ale evenimentelor de zi cu zi și nu numai. Nu neapărat legate de jocuri.

 

Marius Ghinea face treaba asta încă din 1997 și este unul dintre cei mai apreciați revieweri de jocuri, poate cel mai bun reviewer de echipamente audio și periferice de gaming (mai ales volane) de pe continent. Preferă RPG-urile, strategiile medievale, FPS-urile și jocurile horror. Dar scrie numai despre alea bune. Dacă vrei să afli cât de bune sunt volanul și casca ta de gaming, dă-le pe mâna lui și vei afla mai multe despre ele decât știi chiar tu.

IMG_7117

 

Ovidiu „Aidan“ Manciu este mezinul redacției și, în același timp, redactor-șef adjunct NIVELUL2. Motivat de băuturile energizante, benzile desenate violente și jocurile cu buget redus, este mereu în preajma dezastrelor naturale, iar anumite teorii susțin că poate prevesti cutremurele asemenea pisicilor (pe care le adoră). Fumează o brichetă pe zi și este îndrăgostit încă din grădiniță de cuvântul „ludic“. Printre altele, îl pasionează culorile, fotografia auto, universul Star Wars și sporturile americane.

 

Nicolae „ncv“ Marin. Nu ne întreba de unde vine „ncv”, probabil că nici el nu mai știe și noi nu am reușit să reținem. El este omul nostru de Wii U, board games și features de „cultură gameristică“ (mai ales artă în jocuri). Îi place să fie la curent cu tot ce e nou și de viitor în domeniul tehnologiilor inovatoare pentru industrie, să se documenteze, iar apoi să ne povestească pe larg despre ele. Dacă se poate, pe parcursul mai multor episoade.

IMG_7115

Mircea „KiMO“ Dumitriu este redactor-șef NIVELUL2 și a aterizat în domeniu fără să se fi gândit vreodată că ar putea face asta. Nici măcar nu și-a dorit o carieră la o revistă de gaming până să fie întrebat dacă îl interesează. Posibil să fi fost și redacția vremii destul de disperată. A avut de ales între o slujbă bine plătită în afara țării și revistă, într-o perioadă în care colinda aproape zilnic sălile de jocuri și rupea tot ce mișca. A ales să se joace în continuare. A pus bazele NIVELUL2 și îi plac shooter-ele competitive, mai ales Unreal Tournament. Cel din 1999. Nu s-a gândit niciodată că va ajunge să petreacă opt ore pe zi vorbind la telefon sau scriind mail-uri. Pentru patrie…

 

Ramona „Ramo“ Vintilescu, grafică și DTP. N-am zis niciodată că suntem numai băieți în gașcă. Ramona a lucrat alături de noi la fosta revistă și numai ea știe ce a fost în capul ei când a sărit cu noi la NIVELUL2. Este cea care aranjează frumos totul în pagină, însuflețește articolele, iar dacă nu ar fi fost ea, nu am fi lansat revista atât de repede.”

IMG_7105

Alături de ei, nume noi și cu mult potențial completează oferta NIVELUL2, din ce în ce mai diversificată de la un număr la altul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.