Vi se pare că 5.000 lei este un preț mult prea mare pentru un smartphone de ultimă generație? Știți cât costă Samsung Galaxy Z Fold2? 9.500lei!
Un preț ce te amețește un pic și limitează posibilitatea ca orice persoană să-și cumpere un device pliabil, pentru că nu doar Samsung Galaxy Z Fold2 are un preț wow, ci mai toate device-urile pliabile costă atât de mult.
Tehnologia fiind foarte nouă, device-urile sunt mai degrabă de uimit cunoscuții decât de utilizat, iar prețul reflectă asta. Aș compara telefoanele pliabile cu acele haine foarte ciudate prezentate pe podium, super scumpe, care nu or să fie cumpărate de publicul larg, poate de câțiva artiști care vor un look mai special în videoclipuri sau pe scenă, nu în viața de zi cu zi.
Dar sunt lansate din ce în ce mai mult device-uri pliabile și poate cândva prețul lor o să scadă, mai ales după ce vor apărea device-urile flexibile, dar mai e mult până acolo.
Dacă Samsung Galaxy Z Fold2 merită 9.500lei e greu de spus, dar hai să vă ce primiți în acești bani.

Samsung Galaxy Z Fold2 e un fel de Note20 Ultra mai îngust x2. Destul de mare, gros, mai greu de ținut în mână sau buzunar, greu să-i găsești o husă specială și trebuie să-l folosești cu două mâini. Dar uite ce frumos merge cu Galaxy Buds Live, trebuie să le cumperi la pachet. Ce mai contează aproape 1.000lei pe lângă 9.500lei.
Samsung Galaxy Z Fold2 este un telefon, este o tabletă, este un ecran multimedia, este versatil și este perfect pentru cei care vor să vadă conținut pe un ecran cât mai mare. Eu nu prea înțeleg de ce i se spune telefon pliabil, nu e un telefon pe care îl pliezi, e o tabletă care se pliază și se face telefon, sau un telefon ce se transformă într-o tabletă.
Ce e sigur e că toată lumea o să se uite la tine când scoți telefonul din geantă/rucsac/valiză/borsetă. Culoarea este superbă, când îl deschizi lumea este uimită și de ecranul imens de 7,6 inci din interior care atrage atenția instant. Balamaua se mișcă bine, foarte fluid, un pic cam încet – dar ăsta e un feature, nu un bug, dar sigur o să reziste să vă jucați așa cu el și 2 ani.

Pliat, ecranul exterior al telefonului are 6,2 inci, deschis, în interior, v-am zis că are 7,6 inci.
Îmi place că ecranul interior nu prea are margini, chiar pare o tabletă. Prima mea tabletă a fost Galaxy 7.7 de 7,7 inci, desigur, care arăta aproape la fel.
Telefonul e și smart, poate modifica singur rata de refresh a ecranului de la 11Hx la 120Hz în funcție de conținutul pe care îl urmărești. Are un procesor octa-core de top, android 10, 12GB RAM și cele mai noi tehnologii.
Modul Flex îți permite să folosești ecranul interior în mai multe moduri, utile mai ales când faci poze, e ca și cum ai avea un trepied cu tine. Telefonul se blochează într-un unghi ales de tine ca să-l folosești ușor la poze sau la filmat sau ca să vezi conținut media fără un suport special. Îmi place mult cum se mișca balamaua, mult mai bine decât la modelele anterioare.

Desigur, ecranul imens ajută mult și la multitasking, ai opțiunea de multi-window și o tonă de spațiu, mai ales că mai toate aplicațiile sunt optimizate pentru o scalare cât mai naturală.
Samsung Galaxy Z Fold2 este un device 5G, dar nu uitați că trebuie să aveți un abonament special 5G ca să prindeți așa viteze.
Bateria este de 4.500mAh, un pic cam mică aș spune. Dar telefonul e bine optimizat și nu consumă multă baterie.

Camera foto este una de top de la Samsung. Samsung Galaxy Z Fold2 are un sistem de camere foto format din trei obiective de 12MP fiecare, wide, telephoto si ultrawide, filmeaza 4K și are o groază de funcții.
Interesant e că dacă faci poze cu telefonul depliat, persoanele cărora le faci poză or să vadă și ei pentru puțin timp cum arată poza ca să se aranjeze mai bine.

Camera frontală are 10MP și filmează și ea 4K la 30fps, nu 60fps precum camera principală.
Pe scurt, Samsung Galaxy Z Fold2 este un smartphone de top care costă foarte mult pentru că se pliază și vă poate scoate imediat din anonimat. Iar dacă deja ești celebru, nu prea te mai poți prezenta cu un device simplu, normal, trebuie să treci la un smartphone pliabil. Eu rămân la un device normal că încă nu sunt celebră.
