fbpx

O nouă secție de pediatrie în lupta cu bolile incurabile

O nouă secție de pediatrie în lupta cu bolile incurabile

19 mai 2016 Altele

După cum deja v-ați obișnuit, încerc să scriu pe acest blog doar despre tehnologie, IT și, câteodată, recenzii la filmele pe care le văd. Dar nu am cum să nu împărtășesc cu voi așa vești frumoase, informații care sper să vă inspire și să vă facă ziua mai plăcută, eu una mă bucur enorm când văd persoane care chiar transformă viața în bine pentru alți oameni.

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat secția de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Secția este compusă dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, sala de kinetoterapie, Școala HOSPICE, în care activitățile educaționale sunt concepute individualizat pentru creșterea autonomiei personale și a stimei de sine, și va avea și echipă de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere.

Hospice 18mai_02

Pentru bolnavii incurabili, îngrijirea paliativă înseamnă creșterea calității vieții. Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor supărătoare, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia și membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutăți materiale) sau consiliere spirituală din partea preoților, în funcție de opțiunea și confesiunea religioasă a fiecăruia.

Organizația oferă de 10 ani în București servicii gratuite de îngrijire copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu și în spitalele partenere. Decizia deschiderii noii secții a fost luată din dorința de a asigura pacienților o îngrijire complexă printr-un sistem integrat de servicii, în cadrul centrului HOSPICE din București.

HOSPICE 18mai_06

În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Numărul pacienților va crește cu 50% în următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă. De serviciile noului centru beneficiază nu doar copiii pacienți, ci și familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoțională și spirituală, precum și sprijin social.

Noua secție de pediatrie cu servicii integrate acoperă o arie largă de afecțiuni:

  • Afecțiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate eșua, caz în care ar putea fi necesar accesul la servicii de îngrijiri paliative pe lângă încercările de tratament curativ și/sau dacă tratamentul eșuează;
  • Afecțiuni în care moartea prematură este inevitabilă, și unde pot exista perioade îndelungate de tratament intensive menite să prelungească viața și să permită participarea la activități normale;
  • Afecțiuni progresive fără opțiuni de tratament curativ, în care tratamentul este exclusiv paliativ și poate dura mai mulți ani;
  • Afecțiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicații și probabilitate de deces premature.

Hospice 18mai_03

Personalul medical și nemedical care va deservi centrul de îngrijire pentru copii din București va fi format inițial din doi medici, cinci asistente și o asistentă-șefă, șase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog și un kinetoterapeut.

Organizația s-a bucurat de susținerea Kaufland România, care a înțeles necesitatea unei mai bune îngrijiri paliative acordate copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioadă de doi ani. 75% din această sumă este acoperit de Kaufland România, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Speranței.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.