Tocmai s-a încheiat prezentarea noilor smartphone-uri de la Google – Pixel 2 și Pixel 2 XL – ambele modele fiind create în parteneriat cu HTC.
Prezentarea a început cu lansarea unor noi produse pentru o casă inteligentă, precum:
– Google Home Mini
– Google Home Max – boxă inteligentă
– noul Google Daydream – căști VR
– căștile wireless Pixel Buds (preferatele mele pentru că le poți folosi pe post de Google Translate live în 40 de limbi)
– Google Clips – o mini cameră foto, dar și prezentarea îmbunătățirilor hardware, software și AI aduse la produsele Google deja existente – nest, Google Assistant, Maps, Google Home etc. Prețul este de 250 dolari.
A fost lansat și Google PixelBook – cel mai subțire laptop de la Google, este un convertibil cu o grosime de 10mm și o greutate de 1kg . Poate avea 4 moduri – laptop, tabletă și ecran în două moduri. Spatele este din sticlă ceea ce ajută mult și la conectivitatea wireless. Ecranul este touchscreen de 12,3 inci.
Tastatura este superslim, are 16GB RAM, 512GB SSD memorie internă, procesor Intel Core i5 sau i7 (disponibil în trei variante), Google Assistent preinstalat și sistem de operare Chrome – precum Chromebook-urile. Noul device vine și cu un pen vândut separat, denumit Google Pixelbook Pen (produs în parteneriat cu Wacom) – ce vine cu multe din caracteristicile de la S-Pen (Samsung).
Acum pare că cei de la Google au o serie de device-uri și gadget-uri gandite ca un întreg ecosistem.
Google Pixel 2 dispune de:
- display AMOLED de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli cu Always-On Display și Gorilla Glass 5
- procesor Qualcomm Snapdragon 835
- 4 GB RAM
- 64 / 128 GB spațiu de stocare, fără slot pentru cardurile microSD;
- Android 8.0 Oreo
- 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 5.0
- USB type-C
- cititor de amprentă
- cameră principală de 12.3MP cu OIS și autofocus prin tehnologia laser
- cameră frontală de 8MP
- baterie de 2700 mAh
- disponibil în trei culori: albastru, alb și negru
- standard IP67 împotriva apei și prafului
Butonul home este colorat acum.
Google Pixel 2 XL dispune de:
- display P-OLED de 6 inch cu rezoluție 2960×1440 pixeli ușor curbat cu Always-On Display și Gorilla Glass 5
- procesor Qualcomm Snapdragon 835
- 4 GB RAM
- 64 / 128 GB spațiu de stocare, fără slot pentru cardurile microSD;
- Android 8.0 Oreo
- 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 5.9
- USB type-C
- cititor de amprentă
- cameră principală de 12.3MP cu OIS și autofocus prin tehnologia laser
- cameră frontală de 12MP
- baterie de 3250 mAh
- disponibil în două culori: alb și alb-negru
- standard IP67 împotriva apei și prafului
Ambele telefoane au integrate senzorii de presiune de la HTC U Ultra, cei care permit să strângi telefonul pentru a face o acțiune- ex: să pornești Google Assistent.
Și tot ambele telefoane au primit punctajul de 98 de la DXOMark mobile, după ce anul trecut a primit punctajul de 89 – cel mai mare punctaj oferit până în acel moment. Stabilizarea optică se folosește și de softwareul Google de stabilizare pentru videouri super line.
Vedeți că nu sunt diferențe mari între cele două device-uri, cei de la Google chiar au zis că ei nu vor să ofere mai multe funcții celor care preferă un smartphone mai mare – făcând referire la noile modele Apple.
În plus, Machine learning-ul integrat în Pixel 2 și Pixel 2 XL îți permite să afli chiar și ce melodie se aude pe fundal fără ca device-ul să transmită vreo informație spre Google, face totul în smartphone. Realitatea augumentată este și ea prezentă în noile smartphone-uri Google Pixel – chiar te poți juca League of Legends în camera ta cu ajutorul AR.
Aici puteți vedea întreaga prezentare:
Prețuri:
– Google Pixel 2 costă 650 dolari
– Google Pixel 2 XL costă 850 dolari
Mi-a plăcut mult că fiecare prezentare a unui produs sau serviciu nou a fost însoțită de către o poveste reală împărtășită de persoana care susținea prezentarea.
M-am uitat și eu, nu m-a dat pe spate Google cu Pixel 2, și 2 XL. Pixel 2 are o baterie chiar mica, nu e de ajuns 2700 mAh. Sa vedem poate Android Oreo e bine optimizat și nu va consuma mult din baterie.
Cum de nu se exporta și la noi în țară?
Totuși mi se par ca arată bine telefoanele.