Terminologia nu trebuie să vă țină departe de tehnologie

Terminologia nu trebuie să vă țină departe de tehnologie

31 mai 2016 Știri

Multe persoane nu știu exact ce este un hotspot, ce face senzorul giroscop sau ce este debugging-ul, probabil pentru că termenii nu sunt ușor de reținut și nici nu îi poți corela cu altceva. Dar așa cum mai toată lumea a descoperit ce e un selfie, consider că dacă populația este mai bine informată în mod constant, așa cum încerc și eu să fac, orice termen o să ajungă să fie ușor de înteles.

Europenii acceptă revoluția digitală, iar 52% dintre utilizatori afirmă că folosesc tehnologia mai mult decât acum doi ani, în timp ce 13% admit că nu pot trăi fără ea. Peste jumătate din cei 10.000 de utilizatori europeni intervievați sunt entuziasmați de cele mai noi inovații, precum Internet of Things sau tehnologia Cloud, dar 72% dintre ei recunosc că adesea doar pretind că înțeleg semnificația acestor termeni.

Samsung - Europenii si obiceiurile de consum ale tehnologiei in 2016

Mai mult, terminologia i-a împiedicat să foloseasca produsele la potențialul maxim pe 23% dintre utilizatori, în timp ce 43% dintre ei au declarat că au deținut cel puțin un dispozitiv care a fost mult mai performant decât aveau nevoie, iar 11% dintre utilizatori se simt depășiți de tehnologie.

Studiul a fost realizat de Samsung Electronics Europa având ca respondenți peste 10.000 de europeni din 18 țări, pentru a investiga felul în care relația cu tehnologia se schimbă. Astfel, Samsung Europa a dezvoltat materialul „The Plain Tech Guide”, care explică semnificația celor mai recenți termeni și modul în care aceștia ajută la îmbunătățirea vieții.

Pentru a se asigura că generațiile viitoare sunt la curent cu cea mai nouă tehnologie, Samsung a încheiat parteneriate cu școli și universități, pentru a permite deprinderea aptitudinilor digitale, prin două programe: Smart Classroom și Tech Institute. Misiunea Samsung este de a ajunge în mod direct la 400.000 de elevi și studenți europeni până în anul 2020, acest scop fiind parte a angajamentului pe care Samsung l-a luat în fața Marii Coaliții a Comisiei Europene pentru locuri de muncă digitale. Până în prezent, Samsung a deschis peste 600 de săli de clasă inteligente (Smart Classrooms), 48 de Tech Institutes și a ajuns la peste 100.000 de tineri. Rezultatele pozitive ale acestor eforturi sunt deja vizibile, 1 din 4 studenți ai Academiilor Digitale Samsung a obținut un loc de formare la nivel superior, înainte de sfârșitul cursului*.

În timp ce limbajul tehnic se dezvoltă, se dezvoltă și modalitatea prin care oamenii aleg să se exprime în forme vizuale. Emoji-urile sunt considerate un nou limbaj internațional, dar rezultatetele studiului Samsung au devăluit că multe persoane au dificultăți în a înțelege semnificația acestor noi caractere. S-a descoperit că românii sunt cel mai puțin familiarizați cu ele, 27% dintre ei pretinzând că știu mai mult decât știu de fapt în realitate, urmați îndeaproape de italieni, cu 26%, în timp ce doar 5% dintre bulgari au recunoscut că și-au supraestimat cunoștințele despre emoji.

Studiul a investigat și aplicațiile pe care europenii le consideră cele mai utile. Astfel, cel mai mare impact l-au avut aplicațiile de navigație și hărți, 66% dintre europeni declarând că aceste aplicații le simplifică viața. Urmatoarele aplicații mentionate de respondenți au fost cele de meteo și camera foto, cu 56%, respectiv 51%.

„Cercetările noastre ne arată că terminologia utilizată pentru tehnologia actuală poate fi o barieră pentru utilizatori. Ne dorim să venim în întâmpinarea acestor nevoi printr-o serie de pași strategici, inclusiv prin simplificarea limbajului pe care îl folosim și prin oferirea de traininguri de abilități digitale pentru 400.000 tineri. De asemenea, considerăm că aceasta este o problemă în întreaga industrie, care va împiedica progresul tehnologic în cazul în care nu va fi depășită,” a declarat David Lowes, CMO Samsung Electronics Europa.

Comentarii

  1. Eu încerc să înțeleg cat mai multi termeni dar recunosc ca uneori raman in urma. Dar exista si lucruri bune in a cunoaste acesti termeni, cum ar fi sa il impresionez pe proful de informatica ( chiar mi se intempla, el ar fi vrut sa isi cumpere un S7 dar eu stiam ca el vrea ca telefonul sa aiba senzor infrarosu si l-am atentionat cu faptul ca S7 nu are asa ceva).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.