fbpx

Un internet sigur și util pentru copii – Școala Altfel

Un internet sigur și util pentru copii – Școala Altfel

25 mart. 2016 Altele

Mulți părinți își controlează excesiv copiii când aceștia stau la PC, instalează diferite programe cu scopul de a limita accesul copiilor la internet, pe anumite site-uri, pentru a-i ferii de posibile informații ce le-ar dăuna, sau chiar de persoane care ar putea profita de naivitatea lor. Iar eu zic că asta nu e rău deloc, internetul este un loc periculos pentru copii. Dar poate este mai bine ca cei mici să învețe să se ferească singuri de primejdii, să înțeleagă cum să extragă de pe internet doar informațiile de care au nevoie, cum să folosească internetul într-un mod sigur.

În luna aprilie, Orange România organizează ateliere digitale pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani, în cadrul programului național “Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie, în București, Cluj și Iași, prin intermediul unor workshopuri interactive susținute de traineri specializați de la Salvați Copiii, cei mici vor învăța cum pot accesa instrumentele digitale și care sunt oportunitățile de dezvoltare pe care le ofera universul online.

image002

Internetul ocupă în prezent un loc important în viața copiilor, iar evoluția digitală aduce cu sine, pe lângă numeroase beneficii, și potențiale riscuri. Prin programul conceput, Orange își propune accesul la informare a peste 700 de elevi din toată țara despre importanța siguranței în mediul online și despre resursele digitale pe care aceștia le pot folosi în procesul de învățare.

Atelierele vor fi organizate zilnic, pe parcursul întregii săptămâni, la Impact Hub București, Hub Cluj și Țara Minunilor din Iași. Participarea este gratuită, iar la un atelier pot fi înscrise clase de maxim 25 de copii.

Înscrierea se poate face până pe 8 aprilie, printr-un e-mail la adresa csr@orange.ro. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor.

Programul complet al atelierelor este:

București

Luni – Joi: 9.00-11.00, 13.00-15.00, 16.00- 18.00, Vineri: 9.30 – 11.30

Cluj-Napoca

Luni – Joi: 9.30-11.30, 13.30-15.30, Vineri: 9.30 – 11.30

Iași

Luni – Joi: 9.30-11.30, 13.30-15.30, Vineri: 9.30 – 11.30

Atelierele sunt organizate de Orange România în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România. Componenta Un internet sigur și util pentru copii reprezintă unul din cei patru piloni strategici ai programului Orange de responsabilitate socială: implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor în mediul digital.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.