Un mouse de gaming nu trebuie să coste o avere – Acer Predator Cestus 320

Un mouse de gaming nu trebuie să coste o avere – Acer Predator Cestus 320

30 aug. 2020 Gaming

În mod normal, Acer Predator Cestus 320 costă 250lei, dar în perioada asta este la reducere la doar 200lei, un preț super bun pentru un mouse de gaming RGB.

Predator Cestus 320 are o construcție din plastic dur, mat, cu cauciuc pe margini pentru o prindere mai bună și mai confortabilă, chiar și de tip Claw. Nu este greu, dar este stabil și are o formă prietenoasă chiar și cu fetele sau persoanele cu palme mai mici, deși este un mouse destul de mare.

Mouse-ul poate să fie folosit și de stângaci, dar nu mi se pare chiar comod dacă e folosit cu mâna stângă, cum nu sunt stângace… poate de asta nu mi se pare comod 😀

Rotița de scroll pare fermă și necesită puțină forță ca să dai scroll ceea ce e foarte bine pentru că previne posibilitatea de a da scroll din greșeală sau de a da prea mult scroll în momentele importante din joc.

Mouse-ul are 6 butoane: butonul de la rotița de scroll, click right și left – da, sunt și ele butoane, butonul de setare a dpi-ului și două butoane în partea stângă. Toate cele șase butoane sunt programabile, deși nu știu cine ar schimba click left și right.

Cestus 320 este un mouse RGB ce poate lumina în milioane de culori, chiar 16,8 milioane de culori, în 3 moduri diferite – static, breathing și breathing în patru culori. Lumina se vede pe logo-ul Predator și la rotița de scroll.

Cu ajutorul programului Quartermaster poți schimba culorile, poți reprograma butoanele de pe mouse și poți salva 3 profile diferite pe care le poți schimba rapid de pe butoanele programabile – asta datorită memoriei on-board, din mouse. Dacă puneți mouse-ul la alt PC nu trebuie să refaceți setările, profilele sunt memorate în mouse.

Mouse-ul este unul pe fir, așa cum ar trebui să fie toate mouse-urile de gaming. Partea bună e ca firul, cablul, este îmbrăcat în fir textil împletit și are 1,8m, suficient pentru a nu te ține cablul în timpul jocului.

Normal, conectivitatea este USB, iar portul este aurit pentru un contact mai bun și mai stabil.

Pe partea de jos sunt 5 zone de teflon, ceva obișnuit pentru mouse-urile mai bune. Aceste zone ajută mult la o alunecare uniformă pe diferite suprafețe.

Nu am uitat de un alt aspect foarte important la mouse-urile de gaming – rezoluția DPI.

Cestus 320 are până la 6.500dpi, dar poate ajunge până la 1.600dpi. Un dpi mai mare înseamnă că mouse-ul se mișcă mai rapid, iar un dpi mai mic înseamnă, normal, că mouse-ul se mișcă mai încet.

De preferat e să existe o plajă largă a dpi-ului și să poți seta ce viteză vrei în funcție de joc. Dar un dpi mai mare, o viteză mai mare, poate duce și la pierderea de informații, erori și zgomot de imagine. O viteză mai mare poate face ca mouse-ul să fie imprecis, de asta un dpi mai mic e mai apreciat în gaming decât un dpi mai mare. Mulți gameri profesioniști preferă un dpi între 800 și 1600.

Dacă vreți și mai mulți dpi, puteți alege modelul Cestus 330 ce are până la 16.000dpi și costă 270lei – tot un preț foarte bun.

Eu vă recomand mouse-ul de gaming Predator Cestus 320 mai ales datorită raportului calitate-preț foarte bun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.