V-am povestit deja un pic despre UR Browser – un web browser user-friendly lansat acum puțin timp de către Adaptive Bee, startup franco-român.
De aici puteți descărca browser-ul pentru a-l testa.
Eu l-am folosit timp de câteva zile pentru a vedea dacă am găsit un înlocuitor pentru „mâncătorul de memorie RAM” – Google Chrome. La prima vedere pare foarte ușor de folosit și plăcut ca design. UR Browser este destul de simplu și îți oferă informații utile imediat ce îl deschizi, informații precum: data, ora, vremea și shortcut-uri utile către cele mai vizitate site-uri și către aplicații de socializare precum facebook, skype sau whatsapp. Desigur, poți schimba shortcut-urile în funcție de ce ai tu nevoie. Din păcate, motorul de căutare folosit implicit e Bing, dar din setări te poți muta pe Google, mai ai ca opțiuni și Teoma, Yahoo!, AOL sau Ask.
UR Browser dispune de trei moduri diferite pe care le poți accesa rapid: UR Customization, UR Games și UR Media Gallery.
Modul UR Customization îți permite să modifici tema browser-ului, adică imaginea de fundal și culorile. Aveți sute de teme de unde puteți alege, toate așezate frumos pe categorii. Veți găsi și Wallpapere HD, dar și imagini Parallax 3D – imagini ce par că se mișcă când ești cu mouse-ul pe ele. Preferatele mele sunt Wallpaperele Parallax pentru că îți atrag imediat atenția, deși nu toate au o rezoluție bună.
Modulul UR Games îți oferă acces rapid la o mutitudine de jocuri pe care le poți juca chiar din browser. Vei găsi jocuri de tip Puzzle, Arcade, Strategy, Action, Girls, Racing și multe altele. Câteva jocuri care mi-au atras atenția sunt: Cut the Rope (sigur îl știți), EvilWyrm, Pug Love, Tap for Fun, Zombie Invasion și Traffic. Și tare m-am bucurat când am văzut că există și jocuri Multiplayer.
În modul UR Media Gallery poți vedea documentele din calculatorul tău, imaginile, video-urile și melodiile. Mie una nu îmi place acest mod, deși cei de la Adaptive Bee se laudă cu securitatea sporită pentru acest bowser, să îmi văd aproape toate documentele pe browser nu mă liniștește deloc, chiar dacă sunt doar shortcut-uri.
Din meniul de setări poți opri afișarea celor trei moduri, poți schimba motorul principal de căutare, poți schimba limba de afișare, poți modifica fontul și dimensiunea textului, poți selecta locația unde să se salveze documentele descărcate și poți opri afișarea de reclame.
Bazat pe software-ul „open-source”, Chromium, dezvoltat de comunitatea online şi folosit și îmbunătățit de Google în browserul Chrome, UR Browser beneficiază de o securitate sporită, pe lângă caracteristicile dezvoltate pe cont propriu, precum scannerul de fișiere încorporat, destinat descărcării în siguranță maximă a fişierelor de pe Internet.
Un alt avantaj al folosirii software-ul „open-source” Chromium este preluarea extensiilor din Google Chrome. Singurul motiv pentru care utilizez Google Chrome fiind extensiile extrem de utile pe care le are, dar aceste extensii sunt disponibile și în UR Browser.
Nici UR Browser nu consumă puține resurse, dar diferența față de Google Chrome se observă. Mai jos puteți vedea exact cât consumă fiecare browser, ambele având exact aceleași pagini deschise și aceleași extensii încărcate.
Așadar, UR Browser pare o alternativă foarte bună pentru Google Chrome (cel mai apreciat browser în acest moment), se mișcă la fel de repede, ai la dispoziție toate extensiile din Chrome, dar cu două mari avantaje: nu consumă la fel de multe resurse și îl poți personaliza după bunul plac.
Eu dejaa folosesc URBrowser ca si browser principal si chiar am uitat de Chrome, mi se pare la fel de rapid si chiar nu mananca la fel de multa baterie ca si Chrome din cate am observat eu
este ok doar ca pe 10,1 nu mai merge