fbpx

2 milione de vizualizari pe youtube! Cum?

2 milione de vizualizari pe youtube! Cum?

6 sept. 2012 Altele

Am ajuns la impresionantul număr de 2 milioane de vizualizări pe Youtube.

Clipul este cel de mai jos. În prezent, el are 2,598,086 de vizualizări!

Reacția firească  este: Cum ai reușit așa ceva?

Ei bine… habar nu am 😀 Sincer!

Aș putea să vă dau câteva sfaturi dar nici unul nu garantează rețeta succesului. După cum se poate observa, clipul nu este unul profi, nu este amuzant, nu este plin de informații importante și nu este cu vreo tipă dezbracată.

Pur și simplu am apelat la o serie de reguli proprii, stabilite după logica mea:

1. Clipul trebuie să răspundă unei nevoi – Am învațat asta încă de prin liceu: Dacă vrei să produci ceva, mai întâi verifică că există cumpărători. Înainte să realizez clipul am căutat pe youtube Samsung Galaxy SIII (noul telefon de la Samsung), cele mai multe vizualizări aveau clipurile de tip hands-on dar acestea erau realizate de site-uri celebre… nu mă puteam ridica eu la calitatea și traficul lor. Apoi mai era un singur video cu un test de acest gen dar era fals (se vedea că tipul nu atingea ecranul). Așadar, am găsit o nișă încă neexploatată la maximum și m-am decis să fiu eu prima.

2. Să fie simplu – Nu vă complicați cu materiale complexe și pline de detalii tehnice, sunt foarte puțini cei care doresc să urmărească așa ceva.

3. Titlul să fie cât mai edificator – Simplu și ușor de reținut, alegeți un titlu în funcție de ce ați căuta voi pe youtube.

4. Descriere  amplă – Adăugați în descriere cam tot ce vă trece prin cap referitor la acel video, contează în căutările de pe youtube.

5. Tags – Limitați-vă la 5 tagg-uri pe material și neapărat unul să fie chiar titlul video-ului.

6.  Distribuiți materialul prietenilor voștri – Pentru youtube contează cât de repede realizați vizualizarile, dacă în 1 zi o să aveți deja 100 de vizualizări, youtube o să considere că materialul vostru chiar este unul căutat și de interes.

7. Utilizați Video Response – Lăsați materialul vostru ca video response la alte video-uri similare. Chiar dacă nu este acceptat, sunt mari șanse să apară la Suggested Videos și să vă aducă mai multe vizualizări. Peste 900.000 din vizualizările de la video-ul meu sunt din Suggested Videos.

8. My Channel – Completați toate câmpurile de acolo și particularizați setările și mai ales, foarte important, alegeți un video ca Featured Video, astfel cei care vă vor vizita profilul vor vedea automat și materialul realizat de voi.

9. Lăsați vizitatorii să comenteze – Chiar dacă nu sunteți  mândri de materialul final, lăsați secțiunea de comentarii deschisă, precum și butoanele de like și dislike să fie activate. Faptul că oamenii comentează la materialul vostru este de bine, poate chiar o să primiți sfaturi interesante sau veți afla ce își doresc vizitatorii pe viitor.

10. Răspundeți comentariilor – Este foarte important să le dați vizitatorilor sentimentul că au cu cine vorbi, că cineva îi ascultă și le răspunde la orice întrebare. O să primiți și întrebări stupide sau care nu au vreo legatură cu video-ul vostru dar trebuie să răspundeți, chiar dacă lăsați doar un smiley face :). Vizitatorul va primi notificare că i-ai raspuns și va reveni să vadă ce ai tastat și astfel tu vei avea o nouă vizualizare. Vă recomand să ștergeți comentariile jignitoare la adresa dumneavoastră sau a altor persoane care au comentat, nu vreți „certuri” la video-ul vostru.

Sper ca aceste sfaturi să vă ajute!

Comentarii

  1. O sa salvez acest articol!Mi se pare foarte util,mai ales daca vreau sa imi incep si eu asta cu vloggingul…nu stiu daca am scris bine….nu ma pricep bine la engleza

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.