„X-Men: Apocalypse” este regizat de Bryan Singer și are acțiunea plasată în anul 1983, la zece ani de la evenimentele din ”X-Men: Days of Future Past”.
Filmul rulează în cinematografe din 20 Mai 2016 și este distribuit de către Odeon Film.
Principalul personaj negativ al acestui film îl reprezintă mutantul numit Apocalypse, el este considerat și primul mutant care a existat vreodată. Apocalypse dorește să revină la putere, să controleze lumea și recrutează patru din cei mai puternici mutanți pentru a-l sluji. Scopul lui este de a conduce toată planeta, el consideră că omenirea și-a pierdut calea și slujește lideri greșiți.
Jean și Scott Summers trăiesc datorită ripple-urilor făcute de Wolverine când s-a întors în timp în „X-Men: Days of Future Past”. Dar această variantă de Jean, interpretată de Sophie Turner (Sansa Stark) nu m-a convins. Performanța ei nu este credibilă și nu prea îi face cinste personajului care are o importanță foarte mare pentru universul X-Men. Sunt prezente totuși diverse imagini care arată către dezvoltarea acesteia în Phoenix/Dark Phoenix în viitor.
Apocalypse este interpretat bine de către Oscar Isaac, dar parcă nu pe măsura impactului pe care îl avea în comics sau în diversele animații apărute, iar povestea renașterii lui este foarte diferită și puțin trasă de păr.
Magneto (Michael Fassbender) și Professor X (James McAvoy) se completează binișor, dar nu se apropie de legătura pe care o avea Patrick Stewart cu Ian McKellen, poate și pentru că aceștia din urmă sunt extrem de buni prieteni și în realitate. Există o scenă din film care este extrem de importantă pentru dezvoltarea unuia din principalii protagoniști ai universului X-Men, pe care nu o voi descrie, sigur o să vă dați voi seama la ce scenă mă refer când o să vedeți filmul.
Quicksilver își face apariția și, din nou, este o bine venită doză de umor și awesomeness. Prevăd că o să urmeze un film despre el.
Scenele de acțiune sunt bine realizate, cum ne-am obișnuit deja în universul filmelor X-Men, iar scara la care se desfășoară puterile mutanților este extrem de ridicată și foarte impresionantă din punct de vedere vizual. Cam asta e problema firmelor X-Men, nu prea mai asistăm la o dezvoltare a personajelor, iar jocul artistic uneori este puțin cam slab sau poate prea repetitiv/clișeic pentru cei care nu sunt fani X-Men, rămân doar efectele speciale și grandoarea acțiunii, care parcă nu sunt de ajuns.
Spoiler! Ca la toate filmele Marvel, și la finalul acestui film am avut o scenă extra după ce au rulat creditele. Pentru cei care se întreabă ce vrea să spună scena respectivă, există două variante:
1. ESSEX Corp vine de la Nathaniel Essex, sau Mister Sinister, unul din cei mai formidabili inamici ai X-Men-ilor din universul Comic Books. Poate următorul X-Men va avea ca bad-guy pe Mister Sinister.
2. Sângele lui Mutant X (Wolverine) pare să dea un teaser pentru Wolverine 3… la un moment dat în timeline-ul comic-books apare o clonă a lui Wolverine.
Rămâne de văzut care va fi varianta corectă.
O sa ma uit si la acest film! Multumim de recomandare!
Filmul pare destul de interesant, cred ca o sa ma uit la el desi X Men nu e chiar eroul meu preferat, mersi pentru recomandare
Am fost la film vineri si mi-a placut…suntem fani X Men.Desi cred ca vreau sa il mai vad odata acasa…in liniste…intrucat la cinema a fost cam multa galagie in sala :(. Urat dar asta e… Am sesizat si eu aparitia extrem de scurta a lui Wolverine, probabil ca un teaser pentru urmatorul film pe care il asteptam cu nerabdare.Asteptam de la tine si mai multe recomandari, poate noua ne scapa ceva 🙂