fbpx

Produsele Samsung de la IFA 2017

Produsele Samsung de la IFA 2017

Samsung a prezentat în timpul evenimentului special organizat înainte de IFA 2017 din Berlin, mai multe produse ce redefinesc conceptul de „normalitate”.  În timpul conferinței de presă, ce a avut loc la Tempodrom, Samsung a pus accent pe design-ul și conectivitatea produselor sale, împreună cu parteneriatele care susțin stabilirea noilor standarde în tehnologie.

Modele noi de televizoare

Samsung continuă să revoluționeze industria ecranelor prin lansarea versiunii de 43 de inci a televizorului The Frame, prezentat în premieră la începutul acestui an.  Disponibil inițial în versiuni de 55 și de 65 de inci, televizorul oferă o experiență de vizionare ideală pentru orice sufragerie sau pentru orice altă încăpere din casă.

IMG_5322

Samsung a încheiat parteneriate cu cele mai importante galerii de artă și muzee precum LUMAS, Saatchi Art și Sedition pentru a îmbunătăți și mai mult The Frame ca dispozitiv centrat pe artă. Totodată, Samsung a încheiat un parteneriat cu muzeul Prado și un plan de achiziție a aproximativ 1.000 de piese de artă ce vor putea fi vizionate direct în The Frame Art Museum Store în viitor. Utilizatorii vor putea alege dintr-o selecție extinsă de exponate, exploatând astfel la maximum calitatea imaginii oferită de televizor.

IMG_5457

The Frame arată excelent și poate reda opere de artă sau fotografii din colecția proprie ca un tablou, aducând o notă de modernism în orice încăpere.

Samsung și-a prezentat astfel planurile de extinere a gamei QLED în Europa, pe măsură ce își consolidează poziția de lider la nivel european. Modelul Q8F, versiunea plată a modelului curbat Q8C, va fi lansat în Europa cu diagonala de 55 și 65 de inci. Acesta va fi integrat în cea mai bogată gamă de televizoare disponibile în Europa, ce dispune acum de 14 modele QLED, curbate și plate, cu diagonale de la 49 de inci la 88 de inci.

De asemenea, în cadrul conferinței de la Berlin Samsung a anunțat că va continua dezvoltarea gamei de QLED și nu se va întoarce la OLED, datorită performanțelor superioare ale panourilor QLED.

IMG_6060

Pentru a susține și mai mult linia de produse premium QLED, Samsung a încheiat un parteneriat cu Panasonic și 20th Century Fox pentru a promova tehnologia HDR 10+. În lunile care vor urma, Samsung va continua să își extindă parteneriatele, pentru a include studiourile Hollywood, furnizorii de conținut și dezvoltatorii de jocuri.

Scopul final al unei astfel de colaborări, conform Samsung, ar fi ca standardul HDR 10+ să fie folosibil de către oricine și cât mai ușor de implementat pentru orice producător de content, atât video cât și în domeniul gamingului.  

Cel mai mare monitor de gaming QLED HDR – CHG90

Gamingul a beneficiat de tehnologia HDR în principal în zona consolelor, grație multiplelor modele existente de televizoare capabile de HDR, dar acum Samsung a prezentat cel mai mare monitor QLED – CHG90, cu panou VA, diagonala de 49 de inci și unghi de vizionare de 178 de grade destinat, în principal, gamerilor pe PC. Acesta are un ecran super-ultra-wide curbat și tehnologie Quantum Dot , HDR și suport pentru AMD FreeSync 2.  Monitorul CHG90 oferă o experiență captivantă în timpul jocurilor video, extinzând capabilitățile de vizionare fără a compromite timpul de răspuns (1ms MPRT – motion picture response time și 144Hz refresh rate pentru a aduce motion blur-ul către zero) .

IMG_6093

CHG90 dispune și de Picture-by-picture, cu ajutorul căruia poți conecta și viziona surse multiple de semnal  fără compromisuri în calitate

De asemenea, Samsung a anunțat dezvoltarea unei aplicații TV dedicate pentru Steam Link, astfel facilitând streamingul jocurilor preferate de pe PC în rezoluții de până la 4K la 60 de cadre pe secundă.

 Gear Sport

Smartwatch-ul versatil Gear Sport deţine exact ceea ce vor utilizatorii de la un accesoriu de fitness. Este dotat un bezel rotativ preluat de la modelele Gear S anterioare și 2 butoane (Home + Back), cu funcții precum sistemul GPS, aplicaţii de monitorizare a vitezei de mers şi de urmărire a nutriţiei pentru oamenii care au un stil de viaţă activ şi sunt mereu în formă.

IMG_6074

Specificații

Culoare Black, Blue
Display 1.2” Circular Super AMOLED
360 x 360, 302ppi
Full Color Always On Display
Corning ® Gorilla ® Glass 3
AP Dual Core 1.0 GHz
OS Tizen
Mărime 42.9 (W) x 44.6 (H) x 11.6 (D) mm
50g (without band)
Brățară 20mm
Memorie 4GB Internal memory, 768MB RAM
Connectivitate Bluetooth® v4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS/GLONASS/Beidou
Senzor Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM, Ambient light
Baterie 300mAh
Încărcare Wireless charging
Durabilitate 5 ATM water resistance
MIL-STD-810G
Compatibilitate Samsung Galaxy: Android 4.3 or later
Other Android: Android 4.4 or later
iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6s Plus, SE, 5 *iOS 9.0 or later


Gear Sport
poate controla dispozitivele Samsung cu funcție IoT, se poate comporta ca o telecomandă pentru prezentări PowerPoint sau pentru Gear VR și poate fi folosit ca metodă de plată cu Samsung Pay, doar prin NFC. 

Gear Sport cântărește 50grame fără brățară. Carcasa Gear Sport este disponibilă în două culori ; Bleu și Negru, iar cureaua poate fi din piele, cauciucată sau Premium Nato, toate venind în diferite culori și poate fi folosit cu orice brățară de 20mm. Este protejat de Gorilla Glass 3, este rezistent la apă și are 4GB de memorie internă.

 Gear Fit 2 Pro

Samsung a mai lansat şi Gear Fit2 Pro – o brăţară de fitness avansată cu funcție GPS. Dispune de un ecran curbat Super AMOLED de 1,5” şi este capabilă să monitorizeze diverse activităţi – fie pe uscat sau în bazin.

Ca și Gear Sport, Samsung Gear Fit 2 Pro este rezistent la apă până la 5 Atmosfere și 50 m adâncime.

IMG_6085

Specificații

Culoare Black, Red
Display 1.5” Curved Super AMOLED
216 x 432, 310 ppi
Corning® Gorilla® Glass 3
AP Dual Core 1.0 GHz
OS Tizen
Dimensiune 25.0 (W) x 51.3 (H) mm
34g (Large), 33g (Small)
Brățară Small (Size of the wrist: 125~165mm)
Large (Size of the wrist: 158~205mm)
Memorie 4GB Internal memory, 512MB RAM
Connectivitate Bluetooth® v4.2, Wi-Fi b/g/n, GPS/GLONASS/Beidou
Senzor Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM
Baterie 200mAh
Încărcare Pogo type
Rezistență 5 ATM water resistance
MIL STD 810G
Compatibilitate Samsung Galaxy: Android 4.3 or later
Other Android: Android 4.4 or later
iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6s Plus, SE, 5 *iOS 9.0 or later

Activitățile zilnice pot fi îmbunătățite prin intermediul aplicațiilor oferite de parteneriatele cu Under Armour și Spotify.

Ambele dispozitive wearable au funcția de  Automatic Activity Detection prin care device-ul urmărește mișcările corpului tău pentru a stabili tipul de activitate începută. Acesta poate recunoaște: mers, alergat, ciclism dar și activități dinamice care includ dans, basket, înot.

Aplicaţia de monitorizare Speedo On măsoară indicatori cheie precum numărul de bazine, durata turului şi stilul de înot pentru integrarea performanțelor personale în obiectivele de fitness dorite.  Folosită împreună cu oricare dintre cele două noi dispozitive; Gear Sport sau Gear Fit2 Pro, utilizatorii Speedo On pot alege cea mai bună opţiune pentru a-şi îmbunătăți activităţile în apă. Datele stocate de către Speedo On sunt compatibile cu Samsung Health, platforma de fitness de la Samsung, pentru a oferi o perspectivă mai largă asupa informaţiilor despre sănătate şi condiție fizică.

Samsung Gear IconX 2018 

Al treilea device wearable prezentat de Samsung este Samsung Gear IconX 2018,  căști cord-free wireless care permit o autonomie de până la 5 ore de muzică prin BlueTooth 4.2 sau până la 7 ore autonomie în modul offline, prin transferul melodiilor de pe un device Samsung care rulează Android 4,4 sau ulterior, sau de pe PC. Gear IconX 2018 interacționează cu Bixby Voice. Prin metoda tap-and-hold poți controla vocal muzica sau telefonul conectat prin BlueTooth, fără a-l scoate din buzunar.

IMG_6108

Gear IconX 2018 urmărește diversele rutine de alergare dar are și funcția Running Coach care poate fi activat printr-un tap pentru update-uri privind statusul curent al exercițiului, în real-time, chiar și fără telefon. Căștile dispun de Fast-Charge.

Culoare Black, Gray, Pink
Mărime Earbud: 18.9 (W) x 21.8 (D) x 22.8 (H) mm
Case: 73.4 (W) x 44.5 (D) x 31.4 (H) mm
Greutate Earbud: 8.0g per earbud / Case: 54.5g
Memorie 4GB (per earbud)
Connectivitate Bluetooth® v 4.2
Senzor Accelerometer, IR, Capacitive Touch
Baterie Earbud: 82mAh / Charging Case: 340mAh
Play time: up to 7 hours (Standalone Mode) / up to 5 hours (Bluetooth Mode)
Talk time: up to 4 hours
※ The charging case provides 1 extra charge on the go
USB 2.0 & Type-C
Speaker 5.8pi Dynamic Driver
Compatibilitate Android 4.4 or later
RAM 1.5 GB or above
Audio Audio Formats: MP3, M4A, AAC, WAV, WMA (WMA v9)
Audio Codec: Samsung Scalable Codec, SBC
LimbăVoice Guide English (U.S.), Chinese (China), German (Germany), French (France), Spanish (U.S.), Korean (South Korea), Italian (Italy), Russian (Russia), Japanese (Japan)

 IMG_6120

Electrocasnicele Samsung lansate la IFA 2017 sunt proiectate cu un singur scop în minte: să aducă o diferenţă semnificativă în vieţile oamenilor care le utilizează.

Noua maşină de spălat Samsung cu tehnologia QuickDrive WW8800M. Această tehnologie înjumătăţeşte durata spălării şi reduce consumul de energie cu 20%, fără să compromită calitatea spălării. Cuva Q-Drum este formată dintr-o cuvă principală şi un disc în partea din spate, care se roteşte independent. Spre deosebire de maşinile de spălat convenţionale, care rotesc îmbrăcămintea de sus în jos în mod ciclic, QuickDriveTM roteşte îmbrăcămintea de sus în jos în cuvă, dar cu încă o dimensiune. Discul din spatele cuvei efectuează o mişcare din spate în faţă, formând o acţiune dinamică angrenată de două forţe care înlătură murdăria rapid, într-un ciclu de spălare complet şi intens.

Samsung AddWash cu ajutorul căruia utilizatorii pot să adauge îmbrăcăminte în maşinile de spălat în timpul programului de spălare este prezent și în noua mașină de spălat cu tehnologie QuickDrive cu mici îmbunătățiri pentru a spori performanța și ușurința utilizării.

IMG_6003

Mașina de spălat prezentată cu tehnologia QuickDrive WW8800M  va face parte din noul mediu HomeCare Wizard.  Cu ajutorul acestuia și al lui Q-rator (AI powered laundry assistant) performanțele și inteligența sa sunt duse la un nou nivel. Laundry Planner permite setarea unui timp de terminare a ciclului de spălare, Laundry Recipe generează recomandări automate pentru un ciclu de spălare optim bazate pe informații introduse de către utilizator cum ar fi: culori, tipul de material dar și nivelul de murdărie. Cu ajutorul HomeCare Wizard utilizatorul poate fi anunțat de potențiale probleme și oferă posibile soluții, în urma monitorizării mașinii de spălat prin remote.

Aspiratorul POWERstick PRO

POWERstick PRO garantează o putere impresionantă de curăţare, întreţinere fără efort şi autonomie mare a bateriei. Dispune de cea mai bună putere de aspirare din industrie, de 150 waţi şi o durată a bateriei de 40 de minute cu durata de viaţă de 5 ani. Mânerul flexibil este de asemenea îmbunătăţit şi se poate îndoi până la 50 de grade, pentru a curăţa fără efort zone greu accesibile.

IMG_6014

Atât mașina de spălat WW8800M cât și POWERstick PRO prezintă niște idei foarte interesante pentru îmbunătățirea „quality of life”-ului utilizatorului de rând. Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionată de cum funcționează mașina de spălat și de ușurința utilizării aspiratorului.

Samsung va extinde opţiunea de comandă vocală a frigiderelor Family Hub în ţări din Europa, fiind disponibilă în limbi precum engleza britanică, germană, franceză şi italiană. Family Hub va fi de asemenea integrat în Samsung Connect, utilizatorii controlând astfel o varietate de dispozitive prin Internetul Lucrurilor (IoT).