fbpx

Review Samsung Gear S2 – cel mai bun smartwatch pe care l-am testat

Review Samsung Gear S2 – cel mai bun smartwatch pe care l-am testat

18 apr. 2016 SmartWatch

Azi o să vă prezint cel mai bun smartwatch la ora actuală, după părerea mea. Mai sunt modele reușite pe piață, care au un design plăcut și un ecran cu o rezoluție bună, dar Gear S2 are un super ecran, este performant și modalitatea de a interacționa cu el este extrem de plăcută. Prețul încă mi se pare un pic cam mare, varianta clasică costă 1.400lei, iar cea sport costă 1.300lei acum la eMag.

IMG_7506

Între cele două modele sunt diferențe de design mai mult, specificațiile sunt la fel. Varianta sport are un design mai unitar și are curea din silicon pe alb sau negru, varianta clasică are curea din piele (doar neagră) și un cadran ceva mai special. În rest, ambele modele au exact aceleași specificații și nivel al performanței.

Review video:


În cutie veți primi încărcătorul de priză, suportul de încărcare wireless, instrucțiuni de utilizare și o altă curea mai mică – eu în cutie am avut o curea L și una S, cea S a fost perfectă pentru încheietura mea mică.

Conectarea la smartphone

IMG_7760

Mai nou, Gear S2 se conectează la aproape toate smartphone-urile cu Android de la 4.4 Kit Kat în sus. Se conectează prin bluetooth direct sau prin WiFi, dacă ambele device-uri sunt conectate la aceeași rețea WiFi (extrem de folositor când ești la muncă și nu ai telefonul aproape de tine), conexiunea prin WiFi consumă și mai puțină baterie decât cea prin Bluetooth.

Este foarte simplu să conectezi ceasul la un smartphone, eu l-am folosit cu Galaxy A5 (2016). Instalează aplicația Samsung Gear pe telefon, pornește bluetooth-ul pe ambele device-uri, acceptă codul afișat pe ambele device-uri și gata! Acum poți selecta ce aplicații să apară pe ceas, de la ce aplicații să primești notificare pe ceas și poți instala teme speciale pentru ecranul smartwatch-ului.

Design

Ambele variante de Gear S2 (există și o variantă 3G care la noi nu se comercializează) au cadran rotund, cu o rotiță circulară pe care o poți mișca și cu două butoane fizice pe partea dreaptă. Cele două butoane sunt pentru back și home screen/setări, dar sunt mai multe modalități prin care poți interacționa cu ceasul: voice control, rotița de selecție și ecranul touchscreen. Ambele modele sunt rezistente la apă și praf. Poți naviga prin aplicații folosind rotița din jurul cadranului, sau poți folosi ecranul tactil care reacționează foarte bine la touch.

IMG_7521

În continuare o să discut doar despre Gear S2 varianta clasică, pentru că pe aceasta am avut-o la test și cu ea am interacționat timp de o săptămână și un pic.

Varianta clasică are un cadran metalic lucios din oțel inoxidabil care se vede și se simte că este realizat din materiale de calitate, o brățară din piele și rotița de selecție cu margine zimțată. Cureaua este ușor de scos și se poate înlocui cu orice altă curea de ceas potrivită.

IMG_7498

Îmi place mult design-ul smartwatch-ului, mărimea este perfectă și pentru fete și pentru băieți (până acum multe smartwatch-uri mi se păreau mari), materialele sunt de calitate, iar unele persoane l-au confundat cu un ceas normal când aveam setată o temă obișnuită.

Ecran

Ecranul este partea mea preferată la acest smartwatch, el se vede incredibil de bine, nu înțeleg persoanele care preferă un ecran monocrom. Ecranul se apropie de calitatea unuia de pe smartphone-urile de top, ceea ce este fantastic pentru un smartwatch, și nu doar imaginile se văd perfect, și interacțiunea cu aplicațiile de pe ceas este una perfectă – nu mi s-a întâmplat să selectez greșit sau să nu-mi simtă vreo apăsare pe ecran. Ecranul are și un efect de adâncime a imaginii care îl face să arate și mai bine.

IMG_7507

Display-ul perfect circular este de 1,2 inci Super Amoled la o rezoluție de 360x360px, cu o densitate a pixelilor de 302ppi (o densitate aproape de cea de pe Apple Watch).

Ceasul vine cu câteva teme preinstalate, dar puteți descărca oricâte de pe Samsung Store, găsiți și multe gratis. Preferata mea este cea cu cele două pisicuțe care se joacă. Astfel, ceasul este potrivit și pentru cei tineri, și pentru oamenii de afaceri, și pentru hipsteri 😀 fiecare temă schimbă complet aspectul ceasului.

IMG_7505

Ecranul poate fi setat să fie mereu aprins sau să se aprindă la mișcare mâinii când îți verifici notificările sau ora, și perioada de închidere a ecranului poate fi modificată, precum și luminozitatea.

Performanță

Sistemul de operare folosit de Gear S2 este Tizen, sistem de operare produs de Samsung. Eu zic că este o alegere perfectă, doar așa puteau utiliza rotița ecranului ca metodă de selecție și navigare prin meniu. Dacă mișcați de rotiță veți naviga prin widget-urile de pe ecran și prin notificări. Butonul din dreapta jos deschide meniul, de aici puteți umbla la setări sau la aplicații ce nu au widget pe ecran. Majoritatea aplicațiilor de pe telefon se regăsesc într-o variantă simplificată și pe ceas, chiar și aplicația UBER.

Gear S2 dispune și de conectare prin NFC, utilizată în străinătate pentru Samsung Pay – plăți cu smartwatch-ul. Ceasul poate folosi și GPS-ul telefonului pentru a utiliza aplicații de navigare sau UBER.

IMG_7493

Ceasul se conectează la aproape orice smartphone cu Android 4.4 Kit Kat sau mai nou și cu cel puțin 1,5 GB de memorie RAM, deci la toate smartphone-urile mid-range sau mai sus. Din câte am auzit, ar urma să se conecteze și la iPhone-uri.

Gear S2 are un procesor Dual-Core de 1GHz, 512MB memorie RAM și un spațiu de stocare intern de 4GB, așa că puteți să vă puneți melodii pe ceas și să le ascultați la căști bluetooth fără să aveți nevoie de un telefon.

Interesant mi s-a părut nu doar că poți vedea notificările în întregime, nu ca la Vector Watch unde vedeai doar primul rând, ci că poți răspunde la mesaje, atât prin voice, cât și cu ajutorul unei mini tastaturi – în cazul în care nu vă puteți accesa telefonul.

IMG_7496

Un alt lucru care mi-a plăcut este că Gear S2 împărtășește informații cu telefonul, el știe parolele de la rețele wireless memorate pe telefon, nu trebuie să te conectezi tu la o rețea de pe ceas, face el singur asta – dacă ai WiFi-ul pornit pe ceas.

Senzori și aplicații

Da, poți răspunde sau respinge apeluri de pe ceas, dar nu poți vorbi la el.

Principala aplicație promovată de Samsung pe Gear S2 este S-Health, aplicație unde puteți să vă numărați pașii, număr de calorii consumate, vă puteți verifica pulsul sau starea de stres.

IMG_7500

Senzorii de pe Gear S2 cuprind: barometru, accelerometru, giroscope și senzor pentru lumina ambientală.

Bateria

Mi-a plăcut mult Gear S2 așa că l-am folosit zile întregi la capacitate maximă. În condiții de utilizare intensă, bateria ceasului de 250mAh a rezistat două zile fără probleme (aproximativ 30h). Gear S2 are și un mod special de economisire a bateriei pe care nu prea l-am folosit pentru că limitează foarte mult interacțiunea cu ceasul.

IMG_7511

Gear S2 se încarcă destul de rapid pe suport de încărcare wireless. Ca și la alte smartwatch-uri, pad-ul de încărcare are un magnet de prindere a ceasului pe el, magnet ce îl ține destul de bine.

IMG_7531

Pentru mine Gear S2 este cel mai bun smartwatch lansat până acum. Arată bine, funcționează fără probleme, bateria ține două zile, ecranul este impresionant, iar interacțiunea cu el nu se compară cu ce testezi la alte smartwatch-uri, dacă și prețul ar fi mai mic…

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.