fbpx

10 motive pentru care să cumperi o tabletă

10 motive pentru care să cumperi o tabletă

13 nov. 2020 Tablete

De vreo 3 ani tot aud „Nimeni nu mai cumpără tablete!”, dar totuși ele încă se produc, se cumpără. Iar de când copii învață acasă, cererea pentru tablete a crescut foarte mult, e aproape la fel de mare ca în perioada lor de glorie de acum vreo 5 ani.

Eu am găsit 10 motive pentru care aș cumpăra o tabletă și pe toate le-am testat folosind tableta Samsung Galaxy Tab S7.

  1. Cursuri online

Deși nu mai sunt de mult la școală, și eu mă mai înscriu la cursuri online. E adevărat, prefer să le urmăresc la PC sau la laptop, dar dacă nu aveam nici PC și nici laptop ce făceam? Răspunsul: cumpăram unul 😀 Dar nu toată lumea își permite să dea peste 2.000lei pe un laptop sau chiar peste 5.000lei pe un PC.

Samsung Galaxy Tab S7 costă 3.600lei, tot o sumă măricică, dar Tab S7 este o tabletă premium de ultimă generație. Există și versiunea cu SIM la 3.700lei. De Black Friday a fost la 3.099lei. Dar există și modele mai ieftine pe piață, chiar și la 600lei.

Important pentru cursurile online este ecranul mare, performanța tabletei și posibilitatea de multitasking, dar și bugetul dacă acest device este o investiție importantă pentru voi.

2. Creativitate/Desen

Eu nu am talent la desenat, dar cunosc multe persoane care desenează foarte mult pe tabletă. Din nou, ecranul este principalul avantaj. Iar unele tablete, precum și Samsung vin cu un stylus, S-PEN, încorporat care duce desenul la un alt nivel. Galaxy Tab S7 va scoate la iveală tot talentul tău de desenator.

la mine lipsește talentul 😀

În plus, Tab S7 vine cu aplicația Clip Studio Paint preinstalată pentru a aduce opera ta la viață. Aplicația este gratuită pentru 6 luni.

3. Filme/seriale din pat

Eu nu am televizor în dormitor și decât să mai dau foarte mulți bani pe un alt televizor smart, mai bine înainte de culcare mă uit la filme și seriale pe tabletă. Ecranul al lui Samsung Tab are niște culori foarte puternice, saturate, contrastul e bun, iar experiența de vizionare nu mi se pare mai prejos decât la un televizor, păcat că-mi amorțește mâna repede.

Ecranul este LCD de 7inci WQXGA cu afișaj la 120Hz, difuzoare Quad, AKG și sunet procesat cu Dolby Atmos pentru o experiență ca la cinematograf.

4. Cărți

Tot acum vreo 5 ani era și moda e-book-urilor, care spre deosebire de tablete, chiar pare că au dispărut. Acum tabletele pot imita perfect o carte, fapt ce înainte era posibil doar pe un e-book. Deși înțeleg plăcerea ce a citi o carte în format fizic, înțeleg și că nu poți lua cu tine tot raftul de cărși, poate nu ai spațiu în apartamentul să îți faci o bibliotecă sau doar vrei să te asiguri că vor rămâne mereu cu tine.

În plus, Tab S7 are și modul Blue Filter ca să nu-ți obosească prea repede ochii.

5. Gaming

Văzusem un studiu recent care spunea că în România majoritatea gamerilor sunt defapt jucători pe mobile. Mie mi se pare un pic ciudat să le spun gameri, eu sunt de modă veche, pentru mine gamer e cel care face rage-quit și aruncă cu tastatura pe geam, nu cel care aruncă telefonul 😀 Dar pasiunea e aceeași, tot se aruncă ceva când pierzi meciul în ultimul moment când erai sigur că o să câștigi.

Tot datorită ecranului mai mare, tablete oferă o experiență mai imersivă în jocuri decât telefon, iar un ecran mai mare reprezintă un avantaj în multe jocuri.

6. Muncă, muncă și iar muncă.

Tabletele sunt mai potrivite pentru anumite taskuri de birou ce se pot realiza chiar și din mers. Completarea de rapoarte, realizarea unor prezentări, trimitere de e-mailuri, vizionare de proiecte, brief-uri etc. Poți face asta și în drum spre muncă, pe telefon e mai greu, iar laptopul nu îl poți deschide în metrou – deși am mai văzut asta.

În pus, poți importa fișiere PDF și notițe, poți semna documente și poți face comentarii chiar și pe fișiere PDF.

7. Înveți să gătești

Eu nu prea gătesc, iar în puținele ocazii când gătesc, pun tableta pe un suport în bucătărie și fac exact cum văd în rețetele video. Pe un telefon nu aș putea vedea tot de la distanță, iar laptopul nu l-aș aduce în bucătărie, nici spațiu nu aș avea pentru el.

8. Teleprompter

Aici intru chiar în cum folosesc eu cel mai mult tableta. Când mă filmez, de multe ori folosesc un teleprompter improvizat dintr-un trepied, o ramă foto și un tricou. Dar piesa cea mai importantă e tableta cu aplicația Parrot. Datorită ei pot filma un review în 20 minute, în loc de 1h cât îmi lua înainte până scăpam de toate bâlbâielile din vorbire.

9. Ecran de control

Tot când mă filmez, este important să mă văd, să știu dacă îmi stă bine părul, dacă nu arăt ciudat, dacă apare ceva în cadru ce nu trebuie să apară și alte astfel de detalii. Pot conecta la camera foto un Tv, dar este prea mare, prefer să pun o tabletă în care să mă văd în timp ce filmez, pentru că ecranul rabatabil al camerei este prea mic și pot rata lucruri importante.

10. Webcam pentru video-conferințe

Dacă nu vreau să stau la PC-ul meu unde am un webcam decent, pot lua tabletă să stau în canapea și să particip la ședințe, videoconferințe, seminarii sau doar să vorbesc cu prietenii.

Samsung are o cameră principală de ce devine webcam, iar audio-ul (boxa și microfon) se aude foarte bine de ambele părți.

Cam atât, eu nu mai am idei. Voi la ce mai folosiți tableta?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.