fbpx

10 sfaturi pentru Black Friday 2015 + instrumente ce te pot ajuta să faci alegerea corectă

10 sfaturi pentru Black Friday 2015 + instrumente ce te pot ajuta să faci alegerea corectă

18 nov. 2015 Altele

Mai e puțin până la cea mai bună zi din an în care poți să-ți cumperi device-uri noi. Anul ăsta majoritatea magazinelor online au ales ziua de 20 noiembrie pentru a organiza Black Friday, dar e posibil ca și pe 27 noiembrie să vedem oferte bune.

L.E. Au apărut ofertele de Black Friday. Aici puteți vedea cele mai mari reduceri – http://goo.gl/frsovO Lista se actualizează constant!

Am și un articol separat doar cu cele mai bune oferte de Black Friday de la eMag – http://goo.gl/QOk741

sfs

Pentru că blog-ul meu este dedicat produselor IT&Mobile + jocuri și gadgeturi, mai jos aveți o listă cu sfaturi dedicate celor care vor să-și cumpere de Black Friday un produs nou din aceste categorii:

1. Gândește-te bine ce vrei să cumperi, fă o listă cu toate aparatele, gadgeturile sau accesoriile pe care vrei să le cumperi, nu uita să setezi și o sumă maximă pe care să o cheltui. Îți recomand chiar să faci o listă online în care să treci produsele preferate împreună cu link către magazinele unde acel produs este disponibil. Un instrument care te ajută să gestionezi lista cumpărăturilor este site-ul Price.rop1

Caută produsul pe care îl vrei și adaugă-l lista de produse dorite. Aici vei avea imediat la îndemână produsele pe care le vrei, prețurile pe diferite site-uri și link direct pentru cumpărare. Atenție! Price.ro nu lucrează chiar cu toate site-urile online.

p2

2. Analizează evoluția prețului. Multe magazine scumpesc prețul produselor înainte să-l reducă pentru Black Friday, deși ei folosesc anumite explicații destul de logice pentru mișcarea asta, totuși nu ai vrea ca de Black Friday să cumperi un produs la același preț ca în luna februarie a acestui an. Pentru a verifica evoluția prețului și pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere, instalează pe Chrome extensia Pricy ca să vezi evoluția prețului pentru fiecare produs în parte.

pr1

Este foarte ușor de folosit, odată instalată extensia nu trebuie decât să pui mouse-ul pe iconița de grafic.

3. Caută regulamentul de Black Friday la fiecare magazin care crezi că te-ar interesa. Mulți au un regulament special pentru această zi din an, unii nu te lasă să cumperi decât o bucată din fiecare produs, alții spun că vor livra după două săptămâni… Încearcă să citești regulamentul de la toate magazinele importante.

Am selectat pentru tine câteva regulamente de la cele mai importante site-uri din IT&C:

eMag

QuickMobile

F64 

cel.ro – regulamentul din 2015 încă nu este disponibil

PCGarage are acum o promoție pentru Black Friday, iar pe data de 20 noiembrie urmează reduceri și mai mari, de până la 55%

4. Fă-ți cont la magazinele unde crezi că or să fie reduceri mari și setează să rămâi mereu conectat, sau să te poți loga cu Facebook-ul. Asta pentru a te mișca cât mai repede când vezi o ofertă bună. Nu pierde timpul până completezi toate câmpurile de livrare, e posibil ca altcineva să-ți cumpere produsul dorit în timpul ăsta.

5. Adaugă produsele în wishlist. Dacă ai un magazin preferat sau cunoști un magazin dedicat anumitor produse, așa cum e F64 cu aparatele foto, îți recomand să adaugi produsele dorite în wishlist pentru a vedea imediat noul lor preț. În plus, chiar poți primi alertă imediat cum prețul scade.

f1

6. Salvează în browser tab-uri cu magazinele unde crezi că o să găsești produsele dorite, asta o să-ți facă căutarea mult mai ușoară. Eu îmi deschid o fereastă de browser specială pentru Black Friday doar cu tab-uri spre magazinele participante, ca să nu mă pierd în tab-urile cu facebook, mail, blog, magazine, pinterest etc.

7. Instalează aplicații de mobile. De exemplu, eMag începe mai întâi Black Friday pe aplicația de mobile, iar după o oră și pe site. Vezi dacă și alte magazine online fac așa.

e1

8. Trezește-te devreme! Sau nici nu te culca 😀 Majoritatea magazinelor încep ofertele de la ora 00.00 sau de la  7.00 dimineața, dacă nu chiar de la 6.00 dimineața, iar stocul pus în vânzare nu este foarte mare. Este posibil ca în doar 10 minute de la începerea promoției stocul deja să fie epuizat la cele mai bune oferte.

Program magazine online:

F64: de la ora 00.00, 19 noiembrie spre 20 noiembrie

eMag: dimineața de 20 noiembrie (nu este specificată ora) și cu 1 oră înainte pe aplicația de mobile

QuickMobile: dimineața de 20 noiembrie + weekend (21-22 noiembrie)

cel.ro: 20-22 noiembrie

pcgarage: 2-19 noiembrie + oferte speciale pe data de 20 noiembrie

Flanco: dimineața de 20 noiembrie + weekend (21-22 noiembrie)

Evolio: 20 noiembrie, ora 8.00 + weekend (21-22 noiembrie)

Altex + Media Galaxy: toată luna noiembrie, oferte speciale pe 20 noiembrie de la ora 7.00

elefant.ro: a început deja

Allview: 20-29 noiembrie

Smuff: dimineața de 20 noiembrie

utok: la ora 00.00, joi spre vineri

itgalaxy: de joi (19 noiembrie), ora 22.00

MarketOnline: 20 noiembrie dimineața, nu este specificată ora

9. Nu cumpăra ce nu ai nevoie. Încearcă să respecți lista pe care ți-ai făcut-o, altfel e posibil ca în 30 min să îți cheltuiești toți banii. Nu cumpăra produse doar pentru că sunt reduse cu 60%, poți face asta dacă ești sigur că poți revinde acel produs la un preț mult mai bun, altfel nu îți recomand.

10. Urmărește pagina mea de Facebook. De Black Friday (20 noiembrie) pagina mea de facebook o să fie plină cu cele mai bune oferte pe care le voi găsi, o să fac tot posibilul să postez imediat ce văd o ofertă bună.

black friday

P.S. Câteva date interesante de la eMag:

„La ediția din acest an, peste 1.200 angajați eMAG se ocupă de pregătirea evenimentului, 1100 în zona de operațiuni și 100 în comercial.

Pentru pregătirea Black Friday 2015, eMAG a investit 4 milioane de euro în servere și dezvoltare de software, astfel încât experiența clienților pe site și pe mobil să fie una bună, chiar și la 300.000 de vizitatori simultan. Pentru ediția de anul acesta, eMAG a alocat o suprafață de depozitare de 55.000 de metri pătrați, echivalentă cu cea a 11 terenuri de fotbal. Pentru livrarea produselor, eMAG a încheiat parteneriate cu FAN Courier, Cargus, DPD așa încât comenzile să ajungă la clienți în perioada 21 – 29 noiembrie.

eMAG a lansat în 2011 evenimentul Black Friday pe piața din România și organizează ziua cu cele mai multe reduceri din an vineri, 20 noiembrie.

Stocuri de produse din ofertă:

  •  17.000 de televizoare
  •  60.000 de telefoane mobile
  •  10.000 de frigidere
  •  15.000 de laptopuri
  •  20.000 de jucării
  •  25.000 de parfumuri
  •  2.500 de scaune și canapele
  •  8.000 anvelope
  •  15.000 de cărți”

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.