fbpx

10 sfaturi și instrumente ce te vor ajuta să faci alegerea corectă de Black Friday

10 sfaturi și instrumente ce te vor ajuta să faci alegerea corectă de Black Friday

30 oct. 2016 Altele, Oferte

Mai e puțin până la cea mai bună zi din an pentru cumpărături. Anul ăsta, majoritatea magazinelor online au ales ziua de 10 noiembrie pentru a organiza Black Friday, dar e posibil ca și pe 24 noiembrie să vedem oferte bune (ziua reală pentru Black Friday).

Mai jos aveți o listă cu sfaturi dedicate celor care vor să-și cumpere de Black Friday un device nou:

1. Gândește-te bine ce vrei să cumperi. Fă o listă cu toate aparatele, gadgeturile sau accesoriile pe care vrei să le cumperi, nu uita să setezi și o sumă maximă pe care să o cheltui.

Îți recomand chiar să faci o listă online în care să treci produsele preferate împreună cu link către magazinele unde acel produs este disponibil. Un instrument care te ajută să gestionezi lista cumpărăturilor este site-ul Price.rop1

Caută produsul pe care îl vrei și adaugă-l lista de produse dorite. Aici vei avea imediat la îndemână toate produsele pe care le vrei, prețurile pe diferite site-uri și link direct pentru cumpărare. Atenție! Price.ro nu lucrează chiar cu toate site-urile online, s-ar putea să ratezi câteva oferte.

p2

2. Analizează evoluția prețului. Multe magazine scumpesc prețul produselor înainte să-l reducă pentru Black Friday, deși ei folosesc anumite explicații destul de logice pentru mișcarea asta, totuși nu ai vrea ca de Black Friday să cumperi un produs la același preț ca în luna februarie a acestui an. Pentru a verifica evoluția prețului și pentru a te asigura că ai făcut cea mai bună alegere, instalează pe Chrome extensia Pricy ca să vezi evoluția prețului pentru fiecare produs în parte.

pr1

Este foarte ușor de folosit, nu trebuie decât să pui mouse-ul pe iconița de grafic.

3. Caută regulamentul de Black Friday la fiecare magazin care crezi că are device-ul dorit de tine la ofertă. Mulți au un regulament special pentru această zi din an, unii nu te lasă să cumperi decât o bucată din fiecare produs, alții spun că vor livra după două săptămâni… Încearcă să citești regulamentul de la toate magazinele importante.

O să revin cu câteva link-uri de la regulamentele celor mai importante site-uri din IT&C.

4. Fă-ți cont la magazinele unde crezi că or să fie reduceri mari și setează să rămâi mereu conectat, sau să te poți loga cu Facebook-ul. Asta pentru a te mișca cât mai repede când vezi o ofertă bună. Nu pierde timpul până completezi toate câmpurile de livrare, e posibil ca altcineva să-ți cumpere produsul dorit în timpul ăsta.

5. Adaugă produsele în wishlist. Dacă ai un magazin preferat sau cunoști un magazin dedicat anumitor produse, așa cum e F64 cu aparatele foto, îți recomand să adaugi produsele dorite în wishlist pentru a vedea imediat noul lor preț. În plus, chiar poți primi alertă imediat cum prețul scade.

f1

6. Salvează în browser tab-uri cu magazinele unde crezi că o să găsești produsele dorite. Asta o să-ți facă căutarea mult mai ușoară. Eu îmi deschid o fereastă de browser specială pentru Black Friday doar cu tab-uri spre magazinele participante, ca să nu mă pierd în tab-urile cu Facebook, mail, blog, magazine, Pinterest etc.

7. Instalează aplicații de mobile. De exemplu, eMAG, de obicei, începe mai întâi Black Friday pe aplicația de mobile, iar după căteva minute și pe site. Verifică dacă și alte magazine online au practica asta.

e1

8. Trezește-te devreme! Sau nici nu te culca 😀 Majoritatea magazinelor încep ofertele de la ora 00.00 sau de la 7.00 dimineața, dacă nu chiar de la 6.00 dimineața, iar stocul pus în vânzare nu este foarte mare. Este posibil ca în doar 10 minute de la începerea promoției stocul deja să fie epuizat la cele mai bune oferte.

9. Nu cumpăra ce nu ai nevoie. Încearcă să respecți lista pe care ți-ai făcut-o, altfel e posibil ca în 30 minute să îți cheltuiești toți banii. Nu cumpăra produse doar pentru că sunt reduse cu 60%, poți face asta doar dacă ești sigur că poți revinde acel produs la un preț mult mai bun, altfel nu îți recomand.

10. Urmărește pagina mea de Facebook. De Black Friday, pagina mea de facebook o să fie plină cu cele mai bune oferte pe care le voi găsi, o să fac tot posibilul să postez imediat ce văd o ofertă bună.

Comentarii

  1. Mulțumim pentru sfaturi, chiar aveam nevoie și chiar o sa țin cont de ele. Sa ne ții la curent cu ofertele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.