3 device-uri Tenda pentru un home network mai prietenos. Concurs!

3 device-uri Tenda pentru un home network mai prietenos. Concurs!

25 mai 2017 Altele

Azi vă prezint trei produse de la Tenda ce vă vor ajuta să nu mai aveți probleme cu internetul. Iar ce o să vă placă și mai mult, puteți câștiga cele trei device-uri.

Detalii la finalul acestui articol.

IMG_3866

Cele trei device-uri Tenda sunt:

Video:

  1. 5-Port 10/100Mbps Switch

Care este scopul acestui mic device? Simplu. Îl bagi în priză, conectezi routerul la un port și 4 alte device-uri la celelalte 4 porturi. În cazul testat, unde internetul este Gigabit, acest mic device poate veni să completeze rețeaua, deoarece conectarea PC-ului ar impune limitarea vitezei Internetului la 100Mbps.

De ce ar fi nevoie de așa ceva? Pentru că acum, cele mai populare modele de routere folosite acasă au 4 porturi de retea pentru conexiune fizică, porturi care se pot dovedi insuficiente. De exemplu, în scenariul testat de mine cu 2 PC-uri, 2 laptop-uri, 2 Smart TV-uri, o imprimantă și diverse alte device-uri pe care le primesc la testat și care apar și dispar, acest mic switch a venit la fix. Asigura conexiunea pe fir a TV-urilor (deși merg și wireless, dar nu vrei să ai probleme de conexiune FIX în momentul culminant al filmului pe care îl urmărești pe Netflix) și a imprimantei care, exact când te grăbești, se hotărăște să nu mai fie găsită de către rețea, lucru care nu se întâmplă pe conexiunea pe fir. De asemenea, el poate conecta și camere IP, reducând costurile achiziției camerelor wireless, cele pe fir fiind mai ieftine.

IMG_3848

Device-ul nu are nevoie de nici un fel de setup, îl conectezi și merge. Normal că securitatea este 0, fiind un switch, dar se presupune că se trece prin router înainte să ajungă rețeaua la el. Eu nu recomand construirea unui home network doar în jurul unui switch.

  1. Tenda Wireless N300 Universal Range Extender ( Model A9)

După cum spune și numele, este un Wireless Range Extender cu 2 antene de 3dBi. Rolul acestui device este de a se conecta foarte ușor la rețeaua wireless personală și de a-i mări raza de acțiune, sau de a boosta semnalul în zonele limitrofe ale wirelessului prezent.

IMG_3847

Conexiunea se poate face în 2 moduri: Prin intermediul butonului WPS al deviceului ( dacă și routerul este capabil de așa ceva) sau prin web browser, cu ajutorul unui device capabil să se conecteze wireless la Extender. (Având acces și la USB adapter am putut face asta și prin PC)

Ambele presupun: Conectarea la o priză foarte aproape de router, legarea la rețea prin WPS sau Web Browser, iar apoi scoaterea din priză și relocarea către zona de semnal pe care vrem să o îmbunătățim. Cel mai optim este plasarea la jumătatea distanței între deviceul destinație și router, unde semnalul routerului este suficient de puternic pentru a reda o conexiune bună și unde extenderul poate transmite mai departe o conexiune puternică.

Testat pe un router Archer C5 de la TP-Link, extenderul prezintă anumite limitări, deoarece routerul transmite si pe Banda AC de 5Ghz, iar extenderul nu știe decât pe N300. Așadar, nu l-am folosit pentru viteză ci doar pentru a boosta semnalul în camerele unde nu ajungea prea bine routerul.

Per total, Tenda Wireless N300 este un device ușor de instalat, după care poți uita de el. Foarte importantă este locația în care îl pui, aceasta afectând calitatea conexiunii. Limitările sunt impuse de viteză și de tipul conexiunii Wireless. Pentru cei care vor să stoarcă cât mai multi Mbps, recomand un extender pe AC.

  1. 300Mbps High Gain Wireless USB Adapter (Model U1)

Adaptorul wireless este perfect pentru cei care nu vor să se complice prea mult cu fire, unde portabilitatea este importantă, sau pentru comoditate.

IMG_3850

De asemenea, el poate oferi o conexiune mai bună pentru laptopuri/tablete mai vechi care nu au plăci wireless foarte rapide.

Conexiunea se poate face foarte ușor prin intermediul butonului WPS incorporat (dacă routerul este capabil de așa ceva), iar antena este detașabilă. Aceasta poate fi scoasă, iar device-ul încă funcționează, dar nu recomand pentru că viteza scade drastic (în cazul de față nici nu a mai vrut să îmi arate uploadul).

1

2

3

Adaptorul wireless poate fi folosit în două moduri: modul standard – în care este folosit ca și adaptor, pentru a te conecta la o rețea wireless deja existentă, sau modul SoftAP – în care creezi tu rețeaua wireless la care se pot conecta alții. Pentru mai multe detalii despre cum se poate face asta puteți consulta următoarea pagină – http://www.tendacn.com/en/faq/2925.html

Viteze obținute la legarea adaptorului USB la PC, conectat la rețeaua personală cu ajutorul Range Extenderului:

În testare am obținut diverse viteze, dat fiind de instabilitatea wirelessului, dar am selectat câteva care pot fi considerate medii.

Diferența în viteza medie se poate observa în screenshot-urile de mai jos. Range Extenderul a crescut de la 50-60 Mbps Download la 80-90 Mbps. Este o creștere mare, dar trebuie luat în considerare faptul că am testat pe PC, care era oricum în range-ul Routerului principal, iar rezultatele pot varia foarte mult în funcție de mai mulți factori – Amplasamentul extenderului față de router și de deviceul destinație, calitatea conexiunii etc.

Toate device-urile conectate au obținut, în medie, o viteză comparativă, iar în cazul telefoanelor, cam orice model mai nou se poate conecta la 5Ghz și poate depăși capacitățile de viteză ale adaptorului. Acesta era util doar în cazul în care îl mutam înafara, sau la limita range-ului rețelei, doar pentru a oferi semnal mai bun pe banda N decât cel existent de la router pe banca AC.

Pentru o folosire normală a PC-ului/laptopului sunt niște cifre foarte bune, dar nu se compară cu legătura pe fir și stabilitatea acesteia. Soluția vizează mai mult portabilitate și e utilă pentru PC în cazul în care nu ai cum să îl legi prin cablu sau pentru laptopurile cu modele de plăci wireless mai vechi, care nu ar putea atinge asemenea viteze.

4

5

 

Concurs!

Concursul se desfășoară pe pagina mea de Facebook – aici.

Trebuie să răspunzi la întrebarea din concurs: „De ce device ai avea nevoie din cele trei de la Tenda? De ce?” și să dai like paginii mele de Facebook și paginii Tenda România. Doar cei care respectă cei trei pași vor participa la extragerea live din data de  5 iunie, ora 20.00. Extragere ce o să fie postată tot pe pagina mea de Facebook.

Vă puteți înscrie la concurs până pe 5 iunie, ora 16.00. Pot participa la concurs doar cetățenii cu domiciliul în România și cu vârsta de peste 14 ani (posesori de buletin). Persoanele ce nu răspund complet la întrebare și nu dau like celor două paginii de facebook or să fie excluși din concurs.

Baftă!

Comentarii

  1. Buna!
    As avea nevoie de Range Extender N300 (Model A9) pentru a mari raza de actiune a internetului, router-ul actual nefiind gigabyte, din pacate.
    O seara buna!

  2. De un Tenda Wireless N300 Range Extender as avea nevoie,pentru a-mi extinde aria de acoperire a semnalului wi-fi in casa,deoarece router-ul actual nu poate acoperi intreaga suprafata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.