fbpx

3 super device-uri de gaming de la OMEN by HP

3 super device-uri de gaming de la OMEN by HP

31 dec. 2020 Gaming

Da, nu doar un device, ci 3 device-uri de gaming fără de care nu te poți juca la un nivel profi. Este vorba despre: mouse wireless de până la 16.000dpi – OMEN VECTOR, căști cu sunet surround 7.1 – OMEN BLAST și tastatură mecanică MX Cherry – OMEN SPACER.

Până să vă prezint fiecare device în parte, trebuie să vă spun că niciodată nu am avut toate perifericele de gaming de la un singur producător… în principal pentru că fiecare producător e cunoscut pentru un tip de device care e super apreciat. În schimb, în gama OMEN de la HP toate device-urile sunt super apreciate și e un sentiment plăcut să vezi o unitate între device-urile tale de gaming, mai ales la nivel de design.

Începem cu mouse-ul wireless OMEN VECTOR cu o viteză de reacție de 1ms, de la 100 la 16.000dpi și cu o durată de utilizare a betriei de 30 de ore, până la o nouă încărcare ultra rapidă (30 de secunde de încărcare pentru 1 oră de utilizare).

Prețul lui este unul foarte bun, de doar 350lei (acum este la ofertă, prețul întreg este de 450lei).

La prima vedere OMEN VECTOR este un mouse wireless destul de clasic, simplu, pentru gamerii mai classy 😀 care vor device-uri care arată bine, nu care „țipă” la ei.

Dar acest mouse este unul RGB, dar cu o iluminare plăcută care nu sare în ochi.

Iar senzorul optic este Pixart 3335 și și-a făcut treaba foarte bine cât m-am jucat eu.

În cutie vine cu cablu de încărcare USB-USB-C, dongle wireless și adaptor de la USB-C la USB 3.0.

Tastatura mecanică wireless OMEN SPACER are tot un design simplu, clasic, care arată foarte bine. Accentele de roșu trădează imediat faptul că e o tastatură de gaming. Apoi, când începi să o folosești, sunetul tastelor MX Cherry Brown te introduc rapid în modul de joc. Și fontul de pe taste este unul special, perfect pentru o tastatură de gaming.

Ce îmi place cel mai mult la ea? Palm restul generos ce se atașează magnetic la tastatură. Este super confortabil. Am mai testat palm resturi la viața mea, dar atâta spațiu și confort… mai rar.

Tastatura este una TKL – Tenkeyless Mechanical Keyboards, ceea ce înseamnă că lipsește numpad-ul, fiind o tastatură compactă, dar full-size, cu accent pe partea de gaming. Numpad-ul nu este important în jocuri, mai bine să ai mai mult spațiu pe birou pentru mișcările cu mouse-ul.

Da, tastatura este și ea wireless și are o durată de viață a bateriei, până la o nouă încărcare, de 75 de ore.

Desigur, vine și cu toate funcțiile importante – 100% anti-ghosting și N-key rollover ca să nu pierzi nicio apăsare de tastă.

Știu, știu, era o vreme când toți gamerii fugeau de periferice wireless pentru că nu erau de încredere în jocuri, dar zilele acelea au apus de mult. Tehnologia wireless a avansat foarte mult, iar device-urile OMEN beneficiază de cea mai bună tehnologie wireless – Warp Wireless Technology ce oferă o conexiune wireless constantă de 2,4 GHz cu tehnologia Zero-Lag.

Prețul acestei tastaturi este de 900lei. Nu zic că e ieftină, că nu e, dar merită banii.

Cel de-al treilea device de la OMEN este frumoasa pereche de căști OMEN BLAST cu sunet surround 7.1 și microfon cu noice-canceling.

Difuzoarele au 53mm și se aud superb. Dar ce îmi place cel mai mult e tot nivel de confort pe care îl oferă. Banda de suport e foarte moale și se ajustează perfect pe capul tău, la fel și pernițele de urechi. Îmi place sistemul ăsta de ajustare, e mai simplu și mai intuitiv decât sistemul în care trebuie să modifici tu dimensiunile benzii.

Îmi place și că microfonul unidirecțional retractabil are noice-canceling integrat, nu doar pentru că te auzi foarte bine, ci și pentru că nu mai este nevoie de acel burete pe microfon ce mai atenua de sunetele deranjante. Cumva reușeam mereu să-l distrug sau să se tot atingă de fața mea și asta mă deranja tare.

Da, lucrurile mărunte ajung să conteze mult în experiența de utilizare, mai ales când te joci și nu prea ai timp să tot așezi și să modifici tu poziționarea device-urilor.

După cum spune și HP, OMEN BLAST „rules across PC, PS4, Xbox, Nintendo Switch, and kingdoms unknown” 😀

Conexiunea este una pe jack audio sau pe USB dacă folosești cablul DAC din cutie, iar pe firul de 1.2mm îmbrăcat în material textil este și controlerul pentru volum cu buton de mute on-off.

Prețul lor este de 250lei, un preț foarte bun!

Dacă instalați OMEN Gaming Hub, veți putea controla device-urile OMEN foarte ușor și să faceți diferite setări sau să stabiliți preseturi. Dar mai multe detalii o să vă ofer în review-ul video care o să fie gata în curând.

Pe final, pot să vă spun că toate cele trei device-uri sunt unele de încredere, care arată bine păstrând totuși o notă clasică și clar or să vă ajute mult în jocuri. Toate cele trei device-uri costă aproximativ 1.500lei, o sumă destul de bună pentru set-up-ul tău de gamer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.