Deși nu prea ai unde să vizualizezi imagini 8K – Youtube nu permite vizionarea în 8K și nu toată lumea are monitoare sau televizoare 8K, ai alege să filmezi 8K cu S20 ULTRA pentru o calitate un pic mai bună a imaginii și pentru posibilitatea de a da zoom sau crop fără a scade calitatea sau de a obține o fotografie bună din video. Dar S20 Ultra renunță automat la stabilizarea pe video când alegi formatul 8K, iar rezultatul e vizibil afectat în mod negativ.
Detalii și exemple cu filmări 4K pe S20 Ultra, filmarea 8K fără stabilizare, dar și video 8K filmat cu ajutorul unui ghimbal – Osmo Mobile 3. Chiar este recomandat ca atunci când folosesti un ghimbal să oprești stabilizarea telefonului ca să nu interacționeze cu cea a ghimbalului. Am filmat deja câteva filmulețe 4K și 8K și le-am postat pe pagina mea de Facebook și pe Instagram, sper că le-ați văzut.
În primul rând, dacă filmezi 8K, memoria telefonului o să se umple rapid, chiar dacă S20 Ultra are stocare internă de 128 GB, filmările 8K sunt foarte mari. Recomand să folosiți un card de memorie extern, iar apoi să setați ca video-urile și pozele să fie salvate în memoria externă, așa le și poți transfera rapid pe PC/laptop. 64 de GB extra e destul, Canvas GO Plus de la Kingston este special creat pentru smartphone-uri, dar este perfect compatibil și cu camere foto, drone sau alte device-uri smart.
Kingston Canvas Go! Plus are viteze de transfer superioare de până la 170 MB / s. Cu performanțele de viteză U3 și V30, poți filma videoclipuri uimitoare 4K Ultra-HD, fără să îți faci griji pentru viteze lente și cadre ratate. Cardul e foarte bun și dacă vrei și poți să filmezi 8K cu telefonul tău – cu S20 Ultra.
Concluzia. Filmarea 4K e ce trebuie pe Samsung S 20 Ultra, stabilizarea e bună, iar culorile arată bine. Pentru 8K ai nevoie neapărat de un ghimbal bun ce costă peste 1.000 lei, dar nu prea ai ce face cu imaginile 8K. Eu vă recomand să rămâneți la filmarea 4K.